Sult og gejst: Give HK-spillerne klar til sæsonens første hjemmekamp

En måned efter premierekampen i Fredericia kan Give HK’s 2. sultne og toptændte divisionsspillere endelig løbe på banen til en længe savnet hjemmekamp, når “Ikærhulen” torsdag aften lægger gulv til et brag af en håndboldfight mod rækkens nr. 1 fra Faaborg.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

HÅNDBOLD: Øst vest, hjemme bedst! Dette gamle ordsprog kan håndboldspillerne i Give HKs divisionstrup om nogen skrive under på i disse uger, hvor de har ventet en hel måned fra turneringsstart på at tørne ud på den elskede hjemmebane i Ikærhallen. 3 udekampe i træk har turneringsudvalget under DHF smidt i nakken på Givetropperne, men nu, nu skal det endelig være.  

Torsdag aften klokken 20.00 står der håndboldbrag på plakaten i den af hjemmeholdet elskede og af udeholdene så frygtede “Ikærhulen”, jysk håndbolds svar på Balkan. For ligesom at toppe det hele er det rækkens nr. 1 fra Faaborg, der denne aften får æren af at indvi hjemmebanesæsonen for Give HK - så der er for alvor dækket op til en toplækker håndboldret. 

Konstruktiv skideballe som optakt 

Tirsdag aften havde Team GHK sidste træning, inden det med stor spænding imødesete opgør mod de fynske førstepladsindehavere. 18 spillere stod klar i hallen, da cheftræner Erik Flak indledte aftenens træningspas med en konstruktiv og fremadpegende skideballe til en trup, der efter en svingende start med 2 points for 3 kampe og med problemer med at finde den rette gearing og attitude, tog imod de veltimede ord fra den rutinerede træner og omsatte dem i et tæt, intenst og topmotiveret træningspas på kampniveau. 

Vores LokalAvis talte med både spillere og trænere under den opløftende træningssession, og her var den udtalte hunger efter endelig at tørne ud på hjemmebane et gennemgående tema. Mens holdkammeraterne varmede op med løb, sad højrebacken Mikkel Molbech på kondicyklen og trampede stængerne varme til de kommende opgaver under Erik Flaks myndige og meget tydelige ledelse. 

Målkanonen Molbech på rette vej 

-Jeg har døjet med knæproblemer under hele optakten og i de første kampe og har derfor haft svært ved at finde mit topniveau. Men i kampen mod Otterup lykkedes tingene rigtig godt for mig (10 mål, red.), så det giver da helt sikkert et selvtillidsboost. Som bagspiller handler det om at score mål, og det var fedt, at der gik hul på bylden mod Otterup. Jeg har muligvis et springerknæ, så der er blevet lagt en ny plan for min fysiske træning, og som du ser, er jeg også godt tapet op. Nu bliver det bare så fedt endelig at spille på hjemmebane, det er bare vildt motiverende at spille her i hallen for alle vores tilskuere – det har vi sgu’ savnet, konstaterer den giftige venstrehåndskanon med et kæmpestort smil. 

Stålsat Søgård kampklar 

En af holdets absolutte nøglespillere, og en af de spillere, der har holdt et højt niveau i de første 3 kampe, chefkriger Simon Søgård, løber også og træner for sig selv sammen med holdets fysioterapeut. Søgård fik en skade i kampen mod Otterup, så han laver sin egen træning denne aften, mens holdkammeraterne kampsveder ude på banen. 
- Jeg fik et slag på knæet mod Otterup, som gav noget hævelse. Men jeg kan godt garantere dig for, at jeg spiller på torsdag. Det går fint med øvelserne her i aften, så på torsdag er det bare på med noget tape, og så er det ellers bare afsted. Er du vild mand: Sæsonens første hjemmekamp og så mod Faaborg – det vil jeg da under ingen omstændigheder gå glip af. Vi har på holdet savnet helt vildt at komme i gang på her hjemmebane efter 3 udekampe i streg. Nu skal vi for alvor have sparket gang i sæsonen, lyder det kampberedt fra en topmotiveret Søgård. 

Stort fokus på forsvarsaftalerne 

Assistenttræner Mads Overgaard runder lige Søgård til en kort snak om rigets (læs: knæets) tilstand, og han får den klassiske thumbs up fra og et bredt smil fra den gennembruds- og skudstærke kulturbærer.  

- Vi har i de første 3 kampe kæmpet med at finde rytmen på holdet. Vores forsvar har, grundet skader og afbud, endnu ikke sat sig 100 procent, og det er noget, vi har meget fokus på her i aften. Det handler om at blive spillet endnu mere sammen, at få automatismerne og de faste aftaler helt på plads, for det har vi tydeligt kæmpet med de to svære udekampe i Fredericia og Otterup. Det er her vi for alvor skal steppe op, hvis vi skal have noget med fra kampen på torsdag mod Otterup, konstaterer den tidligere stregspiller og forsvarskæmpe.  

Vi skal også lige have med i ligningen om GHK-holdet, at man har mistet holdets topscorer Kasper Skov, 125 mål, (spiller nu 1. division i Tønder) og holdets 3. mest scorende spiller Bastian Stræde (pause), 82 mål, og det betyder, at man rent angrebsmæssigt også skal ind og finde nogle nye sammenhænge, der kan opveje tabet af de her godt og vel 200 mål.  

Indebrændtheden skal omsættes til positiv energiudladning 

Efter et intenst træningspas, hvor spillerne i den grad udstrålede den gejst og attitude, man har efterlyst i flere perioder af de første tre kampe, var cheftræner Erik Flak klar med en udtalelse. 

- Vi render jo alle sammen rundt med en stor indebrændthed efter de første tre kampe. Vi synes, der er mere i holdet end det vi har vist, og nu handler det om at få transformeret indebrændtheden om til en stærk og positiv energiudladning torsdag aften mod et rigtig godt Faaborghold, der jo også har meldt ud, at de går benhårdt efter billetten til 1. division. Jeg synes, vi i aften leverer en rigtig god, intens træning - virkelig noget vi kan tage med til kampen på torsdag. Og ved du hvad, endelig, endelig får vi en hjemmekamp, hvor vi med alle vores trofaste tilskuere i ryggen virkelig har alle forudsætninger for at komme ud med stor parathed og gejst – dét ser vi rigtig meget frem til, konstaterer Givetræneren med to hævede knyttede næver og ild i øjnene. 

Spis op, drenge 

Give må til kampen undvære bagspiller Simon Madsen, der er ude med sygdom. Hans plads dækkede Bastian Stræde mod Otterup, og den lynhurtige højrefløj glæder sig som resten af holdet rigtig meget til at tørne ud til den første hjemmekamp i Ikærhulen.  

Bonusinfo: Sidste sæson spillede Give uafgjort i Faaborg og slog fynboerne 30-28 på hjemmebane i et brag af en håndboldkamp. Så kære hjemmebanesultne Givespillere – spis endelig helt op torsdag aften!