Sundt, sjovt og lækkert: Løb en tur og bland selv dit slik

Der er mange måder, hvorpå man kan slå ud på herlighedsbarometret. Lev sundt, dyrk motion, eller gå efter the sweet things in life. Men hvad med at kombinere de to? Denne brillante ide fik Charlotte Blaabjerg Juhl sidste år - og nu står hun klar med 3. udgave af “Bland-selv-slik-løbet” - et mega populært tiltag! 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

GIVE: Hvad gør man lige, hvis man både er vild med at løbe og vild med at spise slik? Tjah, det dilemma har Charlotte Blaabjerg Juhl fra Hedegård ved Give stået i en del gange, men i stedet for at gå ned i den berømte kælder med den dårlige samvittighed som fast beboer, så lavede hun lige et svendestykke i, hvordan man simpelthen kombinerer det bedste af to verdener.  

Og den løsning hedder: Bland-selv-slik-løbet! 

-Jeg elsker søde sager, jeg elsker at løbe, og mange vil måske mene, at de to ting ikke er forenelige. Men sådan ser jeg ikke på det, og jeg vil nok mene, at der nok er en del, der har det på samme måde som mig, derfor fik jeg ideen til at løbe et motionsløb, hvor man kombinerer løbeturen med at spise noget lækkert slik.

- Samtidig var det også en faktor, at jeg ville arrangere et løb, der ikke skulle være alt for dyr at deltage i. I dag er det ganske dyrt at tilmelde sig de forskellige løb rundt omkring, men her til Bland-Selv-Slik-Løbet koster det kun 75 kroner at være med – for det her er ikke en forretning for mig, det er simpelthen lysten, der driver værket, forklarer Charlotte.

 Værsågod! Så skal der blandes slik. Privatfoto

Uformelt og hyggeligt 

Det er også en del af konceptet, at det hele skal være uformelt og ikke have et elitepræget skær over sig, hvor det kun handler om hastighedsrekorder og lave fedtprocenter.  

- Her er plads til alle, både førstegangsløbere og de der evt. vil prøve at udfordre sig selv lidt mht. Distancerne. Her kan man med skuldrene nede teste sig selv lidt – og samtidig hygge sig med lidt lækkert på ruten. Og det er et koncept, folk i den grad har taget til sig, siger Charlotte, der har valgt at have forsamlingshuset i Hedegård som fast start- og målområde. 

- Det handler om at holde gang i og liv i det gamle forsamlingshus herude, og for mig er det kun naturligt, at det er her, vi samles til løbene 

Folk er vilde med slik i munden og mælkesyre i benene 

Charlotte har nu afholdt 2 løb, hvor det første løb blev afholdt d. 5. november 2023 og andet løb d. 4. februar i år, og det med stor succes. Det var således 60 deltagere med ved det sidste løb, hvor pladserne blev revet væk på rekordtid. Folk løb både 7 km og op til 21 km - og spiste en masse slik, selvfølgelig. 

- Folk har virkelig taget ideen til sig og er kommet fra fjerne destinationer som Aarhus, Thisted og Grenaa, og der har været ventelister til løbene på op til 20 personer.  

- Det er jo ret vildt med så stor opbakning, og jeg ville da også meget gerne tage flere ind, men det handler både om kapacitet omkring parkeringspladser og om sikkerheden i forhold til trafikken herude på landevejene. Men det kunne da være spændende at holde et løb for 100 mennesker, men det må vi se på hen ad vejen, pointerer Charlotte. 

Opbakningen til de første to løb har været fænomenal, og begge gange med start ved Hedegård Forsamlingshus. Privatfoto

Nyt løb den 12. maj 

Nu er hun klar med et nyt Bland-Selv-Selv-Løb, og det løber af stablen søndag den 12. Maj - selvfølgelig igen med samling og start ved forsamlingshuset i Hedegård klokken 10.00. Her kan Charlotte allerede nu melde om stigende interesse, idet halvdelen af de 60 pladser er booket.  

Her vil der kunne løbes på følgende distancer: Halvmarathon Rundeløb/walk. Der vil være løbsinfo 10 minutter før start. Ruten er 7,05 km og vil være markeret med flag/skilte.  

Charlotte kan oplyse, at der løbes på asfalt og grus, og at løbet er et cannonball-løb (privat arrangeret, red.) og man står selv for tidstagning, så autostop skal være slået fra.  

-Der vil være en unik medalje til alle, der gennemfører. Der vil være depot ved start og for hver omgang. Et depot man helt sikkert ikke vil gå glip af. Man kan lave sin egen bland-selv-slik pose til hjemturen, og man kan bare tage for sig undervejs på turen. Der vil i alt være 60 pladser total, så først til mølle, oplyser Charlotte. 

Løber på eget ansvar 

Hun pointerer, at der løbes på eget ansvar, men hun opfordrer folk til, at man hjælper og passer på hinanden. Der er mulighed for toilet, og bemærk, at det 14 dage inden selve løbet, ikke længere er muligt at få refunderet tilmeldingsgebyret, da der er indkøbt slik i lange baner og medaljerne er produceret.  

Tilmelding til dette livsbekræftende arrangement foregår ved at skrive en besked til Charlotte på 23362553. Ved bekræftelse overføres 75 kr. til mobilpay på: 23362553, med navn + distance. Der løbes efter klub 100 halvmarathon og Dansk Halvmarathon Klub's regler, og løbet er slået op på Runagain.