Susanne støtter Trines kamp mod svær sygdom med stærkt personligt foredrag

Trine Sejrup er ramt at sygdommen ME og har brug for behandling i udlandet, hvis hun skal overleve. Der er sat en indsamling er i gang, der skal hjælpe Trine med at skaffe de 400.000 kroner, der skal til, og her er det Susanne Rye træder til ved at donere sit personlige foredrag om sønnen Daniel Ryes 398 dage som fange hos Islamisk Stat.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

FILSKOV: Tirsdag den 19. september klokken 19.30 kan man på Filskov kro opleve Susanne Ryes hjertegribende og dybt interessante foredrag, hvor hun fortæller om de 398 dage i angst, løgn, usikkerhed og frygt, hvor hendes søn Daniel Rye sad som fange hos Islamisk Stat.

En benhård tid, som familien skulle gennemleve, alt imens de bad Danmark om hjælp til at skaffe den løsesum, der kunne sætte Daniel fri og sende ham tilbage til Danmark igen. Det lykkedes heldigvis takket være hjælpen fra mange godhjertede danskere.

Foredraget er en donation fra Susanne Rye til Trine Sejrup, der i disse måneder kæmper en barsk og hård kamp mod den frygtelige sygdom ME, der står for myalgisk encefalopati.

Susanne Rye har doneret sit stærke og meget personlige foredrag til Trine Sejrups kamp mod sygdommen ME, hvor hun fortæller om de 398 dage, hvor hendes søn Daniel Rye var kidnappet af Islamisk Stat. Foto: Jim Hoff

Lægerne i Danmark kan ikke hjælpe Trine

Det er en stærkt invaliderende sygdom, der tærer på kroppens ressourcer og gør den ramte udmattet og smerteplaget hver dag. Sygdommen kan i værst tænkelige tilfælde medføre permanente skader. Man har eksempler få ME-ramte, hvis tilstand er blevet så kritiske, at de simpelthen bliver 100 procent plejekrævende. Og det scenarie er en hård mental belastning for den 33-årige kvinde, der er mor til 6-årige Olivia. 

Lægerne her i landet kan ikke hjælpe Trine, så hun må ty til lægelig bistand og ekspertise i udlandet. Og den slags koster penge. Mange penge. Derfor har hendes nærmeste familie igangsat en indsamling, hvor det gælder om at få samlet 400.000 kroner sammen, så Trine kan få hjælp, inden det er for sent.

Indsamlingen har kørt et stykke tid, og i skrivende stund primo august har man samlet 226.000 kroner ind. Når man rammer 300.000 kroner, er man så vidt i forløbet, at det er realistisk for Trine at bestille en tid hos de eksperter, der kan hjælpe hende. En rejse, der fører hende til USA, Tyskland, og Polen.

  Der er oprettet en støttegruppe for Trine på Facebook, hvor man kan donere penge til hendes kamp mod ME. Foto: Facebook

- Vores situation minder meget om hinanden

Susanne donerer som sagt sit foredrag til det gode formål, og hvis man ønsker at støtte Trines kamp, så skal man betale 100 kroner for en indgangsbillet til foredraget på kroen i Filskov den 19. september. Pengene fra indgangen går ubeskåret til Trines kamp mod ME.

- Jeg er jo bekendt med Trines situation via opslag på Facebook og har også støttet hende. På mange måder minder hendes og familiens situation meget om den situation, vi stod i som familie, da Daniel var kidnappet. Her bad vi jo også hr. og fru Danmark om hjælp. Og ud fra devisen om mange bække små, hvor alle kunne give lidt, lykkedes vi jo med vores indsamling. Uden folkets hjælp havde vi aldrig fået Daniel hjem igen. Og derfor synes jeg bestemt også, vi alle skal gøre alt for, at det her også lykkes for Trine. På den måde kan vi gøre en positiv forskel – og det vil jeg rigtig gerne bidrage med, fortæller Susanne.

Mange kan vel godt afse 100 kroner

Hun kender om nogen den frustration og afmagt, man står I som familie, når ens kære er hårdt udfordret, og at man har brug for al den hjælp, man kan få fra andre mennesker.

- Ret beset er det jo ikke så svært, hvis bare rigtig mange hjælper til. Det er i bund og grund så lidt, der skal til. Mange kan vel godt afse 100 kroner i denne rigtig gode sags tjeneste. Og her er det, jeg tænker, at mit foredrag og mine egne personlige oplevelser passer ret meget på den psykiske situation, som Trine og hendes familie står i, pointerer Susanne.

Hun kontaktede Trines mand, Carsten Spandet Nørgaard, hvor hun tilbød at stille op mit sit foredrag som en donation til Trine.

- Det ville de rigtig gerne, og Filskov kro var også straks med på ideen og lægger gratis lokaler til. Vi fik hurtigt alt det praktiske på plads, og Peter Junge, byens købmand, står for salg af billetter, til de personer, der ikkelige bruger mobile pay. Det glæder mig at det nu bliver en realitet, for jeg har selv oplevet på egen krop og på eget sind, hvordan det er at blive hjulpet og mærket, hvor godt det var. Den følelse vil jeg rigtig gerne give tilbage ved at donere mit foredrag til denne gode sag, siger Susanne.

Hendes foredrag varer 5 kvarter, og efter foredraget åbner hun op for spørgsmål fra salen.

- Dejligt med hjælp fra hjertevarme mennesker

Carsten Spandet Nørregaard er rigtig glad for Susannes fine tilbud.

- Det er kæmpestort af Susanne, at hun vil gøre det her for Trine. Det sætter vi enormt meget pris på, og hvor er det dejligt, at sådanne hjertevarme mennesker tilbyder deres hjælp. Det betyder alt, at vi bliver set og hørt af andre i vores sag, lyder det anerkendende fra Carsten. 

Han retter også en tak til Mathilde og Bo fra Filskov Kro, dels fordi de lægger lokaler til og fordi de også støtter kampagnen her ved at udlodde 2 x 3-retters menu på Facebook. Han sender også en tak til købmand Peter Junge for at stå for det analoge billetsalg i butikken.  

Udover hos den lokale købmand kan billetterne til Susanne Ryes foredrag også købes ved at indbetale 100 kroner via MobilePay på 125017 samt tilmelding på sms 23 21 85 91.

Sådan kan man støtte du Trine

Facebook-gruppen hedder "Trines kamp mod ME".  

Gruppen har i skrivende stund 1400 medlemmer, hvor der løbende kommer opdateringer om Trines sygdom og selve indsamlingen. Man kan blandt andet støtte via MobilePay på nummeret 125017.