Sylvester Larsen kommer til Give Kirke og giver koncert – og det lokale kor synger med 

Torsdag den 2. maj kl. 19.00 får Give Kirke besøg af Sylvester Larsen, Kim Larsens søn. Her får kirkens kor æren af at synge med på de tre finalenumre i den halvanden time lange koncert.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

GIVE: Sylvester Larsen er aktuel med et nyt album dette forår hvor han synger om fødsel, ungdom og død. I 2024 drager musikeren på turné i landets folkekirker, og lægger op til et bredt samarbejde med de lokale kirkekor. 

-Det er en ganske særlig koncert, synes vi, da hans turné landet rundt inddrager landets kirker, og fordi han lader kirkernes kor synge med på de sidste tre finalenumre i den 90 min. lange koncert. Vores 13 korsangere i kirkens kor er allerede godt i gang med at lære Sylvesters tre sange, så de rigtigt kan synge med på dem, når koncerten afvikles, fortæller Dorte Nørtoft Frydensbjerg, der er Kirke- og kulturmedarbejder samt korleder hos Give Kirke. 

Kæmpeoplevelse for det lokale kor 

Dorte understreger at hun og Erik Sanggaard, der er korledere, glæder sig helt vildt til koncerten. 

- Vi nyder de skønne og iørefaldende sange, når koret øver sig, og vi er meget glade for at arbejde med koret. Vi ser frem til, at koret bliver en del af denne kæmpemæssige oplevelse. 

Koncerten med Sylvester Larsen og hans guitarist Klaus Nielsen varer typisk 90 minutter, og når vi når frem til koncertens sidste 3 numre “Alt springer ud”, “Første skud” og “Til sommer”, deltager det lokale kirkekor som indledningsvist nævnt sammen med Sylvester Larsen, hvor de sammen opfører sangene 

-Vi har fået noder, tekster og MP3- filer tilsendt til kirkekoret, så vi har haft mulighed for at øve sangene grundigt. Der afholdes generalprøve på selve dagen for koncerten, hvor kirkekoret mødes med Sylvester og spiller sangene igennem, fortæller Dorte.  

Faderens arv 

Det er klart, at Sylvester Larsen udover selv at være udøvende musiker, også har en genetik, der gør ham lidt ekstra interessant. Han er som bekendt søn af nationalskjalden over dem alle, Kim Larsen, og faderens musikalitet har været en naturlig del af Sylvesters opvækst. 

Da Sylvester fyldte femten år, skrev far Kim således “De smukke unge mennesker” til ham. Nu fører han den tradition videre til sin egen søn, som blev konfirmeret sidste år. I sangen “Første skud” kommer far Sylvester med gode råd til den unge mand, inden han skal flyve fra reden, men erkender samtidig at enhver må finde sin egen vej.  

Sylvester Larsen har siden sin albumdebut i 2002 været gæst i diverse tv og radioprogrammer og har fået sine sange spillet på landsdækkende og udenlandske radiostationer, ligesom han tidligere har turneret med sit band i Danmark, Tyskland og USA, og nu rammer han altså Give sammen med sin gode musikalske makker Klaus Nielsen.