Tabte 5-0 til oprykningsfavoritten: Give underpræsterede i topkampen i Esbjerg

Det var rækkens nr. 1 og 2, der tørnede sammen tirsdag aften på kunstgræsbane 5 i Esbjerg, og her var det hjemmeholdet der slap klart bedst fra det opgør. Efter en 3-0 føring ved pausen satte EfB trumf på i kampens sidste minutter og scorede yderligere to gange mod et på dagen underdrejet Givemandskab.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

FODBOLD: Give Fremads jyllandsseriemandskab løb ind i sæsonens første nederlag, da holdet tirsdag aften tabte med 5-0 til rækkens tophold og absolutte oprykningsfavorit fra EfB. Give havde med en sejr i Esbjerg kunnet indtage rækkens 1. plads á points med esbjergenserne, men sådan gik det altså ikke – langt fra endda.

- For det første løber vi ind i et supergodt EfB-mandskab, og for det andet rammer vi slet ikke vores niveau i aften. Vi misser totalt kampens start, laver tre personlige fejl, og så fører EfB 2-0 efter blot 16 minutter. Og så er det op ad bakke mod så god en modstander, konstaterer Gives træner Kasper Bach-Jensen.

Underpræsterer på stort set alle parametre

Efter 0-2 er det dog ikke sådan, at Give var uden muligheder for at vende tilbage, men de chancer man  tilspillede sig havnede alle i ”lige-ved-og-næsten” kategorien. Værre blev det så, da det stærke hjemmehold 2 minutter før pauseteen scorede til 3-0 og dermed definitivt lagde låg på kampen.

- Vi underpræsterer på stort set alle parametre som hold. Dog vil jeg gerne fremhæve Magnus Bitsch for en flot indsats med massevis af energi, aggressivitet og løbearbejde – også da han blev flyttet fra angrebet ned på midtbanen. Lukas Flensborg og Peter Christensen leverede også begge en fin indsats, men generelt er vi som hold i dag kun på 70 procent – og det er langt fra nok, når man stiller op mod rækkens klart bedste hold, konstaterer Kasper Bach-Jensen.

Angriber Magnus Bitsch leverede en helhjertet præstation i topkampen mod EfB. Han blev rykket ned på midtbanen, hvor han tilførte aggressivitet, løbevillighed og masser af vundne dueller. Foto: Jim Hoff

30 minutter i undertal

Givespillerne havde også lidt hyr med dommerpræstationen og tabte momentvis kasketten på den konto. Hele tre gule kort blev det til delt ud til Magnus Rasmussen, Kasper Larsen og Victor Snoghøj.

- Det betyder reelt, at vi spiller i undertal i 30 minutter af kampen, og det er heller ikke det smarteste scenarie i en topkamp. Men ok, skal vi absolut vælge at have en off-day, så er det vel det rigtige hold at have det imod og ikke mod et af de hold i rækken vi ved, vi skal, kan og bør slå. Ingen tvivl om at EfB blæser direkte gennem rækken og styrer direkte mod oprykning, lyder vurderingen fra Givetræneren.

Jørgensen og Østergaard ude med skader

Han måtte igen stille op uden de to skadede spillere Jeppe Jørgensen og Jonas Østergaard, mens angriber Kristoffer Larsen måtte tages ud af opgøret mod EfB med lidt småproblemer.

Give spiller næste kamp tirsdag den 5. september klokken 18.15 på hjemmebane mod Bramming. Et hold der kan have overhalet Give i tabellen, hvis de vinder lørdag hjemme mod Broager. Et kompetent mandskab, der ”kun” tabte 1-0 til EfB og som slog Fredericia med 7-1.

Jonas Østergaard og Jeppe Jørgensen er pt. uden med skader. Foto: Jim Hoff