Tæt på at tage topholdets skalp: For mange tekniske fejl kostede Give sejren

Efter en fænomenal åbning på torsdagsdysten mod topholdet Otterup dryssede Givespillerne med rund hånd forsinkede julegaver ud over gæsterne, og den slags gør man ikke ustraffet mod en af rækkens oprykningsfavoritter. Derudover en stærk og robust indsats af hjemmeholdet, der godt kunne have hevet points ud af den meget tætte og nervepirrende affære.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

HÅNDBOLD: Efter 3 minutters spil stod der 3-0 til Give HKs 2. divisionsmandskab i kampen mod oprykningsfavoritterne fra Otterup. Det så meget lovende ud, men gæsterne fik fat igen – ikke mindst fordi hjemmeholdet lavede en håndfuld tekniske fejl i angrebsspillet, og det straffede de blå/gule fra det nordlige Fyn med iskold kynisme.

Frem til det 15. minut kunne Give dog fastholde 3-målsforspringet, især når man bevarede koncentrationen og roen i angrebsspillet, så det rigtig godt ud. Men gæsterne havde altså også taget en målmand med til Ikærhallen denne aften, og efter det første kvarters tid begyndte Otterupkeeper Malthe Kronborg virkelig at tage fra.

Gæsterne nåede op på 12-12 efter 23. minutters spil, og Give kunne så gå til pause med en smal føring på 15-14 efter en spændende og seværdig 1. halvleg.

Kampen forblev tæt gennem samtlige 60 minutter - tæt, intens og nervepirrende var det. Foto: Jim Hoff

Tæt og nervepirrende

Fynboerne kom bedst ud af kabinen og førte 18-15 efter 35 minutters spil. Men her var det hjemmeholdet viste robusthed og kampgejst – og godt spil af målmand Frederik Lindeman – og da vi rundede det 47. minut, kunne Give igen bringe sig i front, da måltavlen vippede over på 22-21 i hjemmeholdets favør.

Resten af kampen forblev det tæt, intenst og nervepirrende, og i det 59. minut ved stillingen 29-28 til Otterup kom Give i angreb med 23 sekunder tilbage. Det lugtede ret meget af uafgjort, men sådan gik det ikke. Der blev dømt en omdiskuteret angrebsfejl på Give, og på det efterfølgende kontraangreb bankede Otterup sejren fast med en scoring til 30-28.

Målmand Frederik Lindeman leverede en stærk præstation med mange flotte redninger - og blev Man of The Match. Foto: Jim Hoff

Himmel og helvede - jubel og frustration

Vild jubel på gul stue, mens man i Givelejren hamrede næverne i gulvet i ren frustration. Håndbold når det er allerbedst – og allerværst!
Og når en så nervepirrende, tæt og intens kamp ender på denne måde, så skal frustrationerne som regel rettes et sted hen – og det blev de også både fra tilskuerne og en stor del af hjemmeholdets lejr.

Og som regel kigger man sjældent indad, når frustrationerne og adrenalinen koger om kap med hinanden - så det var de “ydre faktorer”, der iklædt pinke uniformer måtte stå for skud umiddelbart efter kampen.

Flak: I kontrol når vi spiller med ro og overblik

Givetræner Erik Flak trak det diplomatiske kort, da han skulle udtale sig efter kampen og undlod klogeligt at bruge sin energi på dommerne og havde i stedet fokus på sit eget mandskabs præstation.

- Vi lægger jo fantastisk ud, men så begynder vi at blive for ivrige i angrebsspillet. Vi forcerer tingene, forærer Otterup en del bolde, og de fejl vi laver i den periode, straffer Otterup. Men i de faser, hvor vi bevarer roen og overblikket i vores angrebsspil, er vi i fuld kontrol og gør det rigtig godt, konstaterer Erik Flak.

-En kamp vi kan og skal vinde

- Efter pausen kommer vi ud med stor tro på tingene, og det får vi også brug for, da vi kommer bagud med de her 2-3 mål. Gutterne bliver ved og arbejder godt, viser stor robusthed og får jo også vendt tingene et par gange. Jeg synes, at vi er på fuld højde med Otterup, og som jeg ser det, så er det en kamp, vi både kan og skal vinde. Generelt fungerer vi som hold, men vi leder stadig efter spilrytmen over 60 minutter. Og det går så galt, når vi bliver for overivrige og har for travlt med tingene i angrebsspillet.

- Men hvor var det fedt at mærke, at hallen var der ikke mindst i 2. halvleg, hvor vi mærkede en rigtig flot opbakning, som vi kender den, siger Givetræneren, der som udgangsreplik lige når at undre sig over de mange straffekast til Otterup, mens det var begrænset, hvad der blev tildelt af muligheder fra 7-meterpletten til Give.

Givetræner Erik Flak glæder sig over sit holds præstation mod topholdet, men han ærgrer sig over, at det ikke blev til en sejr. Foto:Jim Hoff

Man of the Match: Frederik Lindeman

Vi kan desværre ikke oplyse målscorere og redningsprocenter denne gang, da holdleder Rasmus Skødebjerg ikke var med grundet sygdom – og derfor smuttede det altså med det statistiske arbejde fra Givebænken i denne omgang.

Kampens spiller blev målmand Frederik Lindeman, der leverede en rigtig flot kamp med mange gode redninger, blandt andet snuppede han et straffekast og leverede en mirakuløs tredobbelt redning.

Give spiller næste gang torsdag den 28. januar på udebane mod endnu et tophold, nemlig Faaborg, der nok meget gerne vil generobre 1. pladsen fra Otterup.

Give ligger i det bløde midterfelt med 12 points efter 12 kampe – med 6 points ned til nedrykningsstregen og 10 points op til rækkens nr. 1, dagens modstander fra Otterup.