Thyregod julemarked 2023 – tradition og fornyelse i skøn forening

Det store årlige julemarked i Thyregod-hallen lørdag den 25. november ramte igen i år plet med endnu et velarrangeret arrangement, hvor man igen havde lagt et bredt og varieret program for både store og små. Flotte boder, god underholdning – jo julen blev for alvor hygget ind i Thyregod denne lørdag. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk 

Hvornår skal man holde fingrene fra en tradition, og hvor megen fornyelse skal der til hvert år? Det er det evige spørgsmål, når arrangørerne for ‘områdets hyggeligste julemarked’ i Thyregod starter planlægningen op en gang fra februar måned.  

- Visse ting er ret grundlæggende for netop vores julemarked, udtaler koordinator Kim Johannsen, og tilføjer:  

- Det skal være gratis for gæsterne både at parkere og komme ind, ligesom vi har meget billige priser på at få en stand på julemarkedet. Der skal være ligetil at tage på hyggetur for hele familien. De besøgende må hellere bruge de ekstra kroner i boderne, købe en ekstra æbleskive eller trække et ekstra lod i tombolaen. Sådan har det været i alle årene.

 

Hyggens højborg 

Når man bare for anden gang besøger julemarkedet den sidste lørdag i november, så mødes man da også med genkendelighed i form af den hyggelige stemning, med en oppyntet hal, optræden af lokale spillemænd, den lokal sangduo Hald & Hindborg og solisten Fatih Julija - og massevis af julestemte mennesker i denne hyggens højborg, trods årets første kulde og sne netop denne dag hilste på i den gamle Grundtvigstad.  

Hver 4. stand er ny 

Men genkendeligheden suppleres også af nyskabelse. For når man kigger nærmere efter, så opdager man forskellene.  
Forskelle der er mindst lige så vigtige for ens besøg, for der er nye standholdere i cirka hver fjerde bod, og de varetyper man bliver tilbudt, ændrer sig hvert eneste år.  

- Selvfølgelig er der nogen varer, man forventer at finde – juledekorationer og adventskranse f.eks. – men hvordan nisser og gaveideer skal se ud netop i år, ja det er det spændende hvert år, siger Kim Johannsen. 

Grobund for julehygge igen i 2024 

2023-udgaven af Thyregod julemarked var ingen undtagelse. Et besøg åbenbarede den velkendte stemning, masser af andre gæster, glade børn og voksne, og varer skiftede muntert hænder.  

- En rundspørge sidst på dagen viser, at besøgstallet atter var et stykke over de 1000, og de fleste udstillere var godt tilfredse med dagens salg og de kontakter de havde fået, så der er grobund for en udgave igen i 2024, konstaterer Kim Johannsen og fortsætter:  

- Thyregodspejderne og Thyregod Fritidscenter har i hvert fald skabt grobund for aktiviteter endnu et år. 

Du kan se masser af fotos fra julemarkedet HER