Thyregod Svømmeklub opjusterer aqua fitness med en kvart million

De driftige ildsjæle i Thyregod Svømmeklubs bestyrelse har igen sat en flot milepæl i foreningens historie. I sidste uge landede der 14 spritnye aqua bikes til en samlet værdi af 257.000 kroner, som giver klubben helt nye muligheder for træning i vand både for unge og voksne.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

THYREGOD: Lørdag morgen den 2. marts klokken 7.00 blev der for alvor ‘pakket gaver ud’ i Thyregod Svømmeklub. Her ankom det friske hold af morgensvømmere til det de troede skulle være en almindelig morgensvømningsseance. Men de blev positivt overraskede, skal avisens udsendte hilse at sige. 

For da morgensvømmerne kom ind i svømmehallen, blev de mødt af et kærkomment syn: 14 spritnye aqua bikes (det lyder altså noget bedre end vandcykler, smiley) stod linet op klar til at blive sat i vandet. De to aqua fitness-instruktører Heidi og Benny Thomasen stod sammen med medlemmer fra bestyrelsen i svømmeklubben klar til at modtage de overraskede morgensvømmere med åbne arme og brede smil – alt imens de baksede med at få de 14 cykler placeret i bølgen blå.  

 

 De 14 nye aqua bikes kom som samlesæt, men den fiksede fingernemme folk i svømmeklubben naturligvis let. Foto: Jim Hoff

4 fonde bag finansieringen af de 257.000 kroner 

Svømmeklubbens sekretær, Mathias Arico, kunne fortælle, at de 14 aqua bikes var ankommet torsdag, og så fik de fingernemme folk i flokken ellers travlt med at samle cyklerne.  

-Cyklerne kom i samlesæt, så vi skulle selv sætte ben, sadel og styr på. Det var ren ‘Ikea’, men det gik jo alligevel, selvom jeg selv kom til at vende et par fødder forkert på den første cykel, lyder det fra den unge mand med et stort smil.  

De 14 aqua bikes har ikke været helt billige, men sådan er det jo, når man køber godt kram ind. 

-I alt står de i 257.000 kroner, men det er også de allernyeste opdaterede modeller vi har fået. Finansieringen har vi skaffet via fonde, idet Nordea Fonden, Den Jyske Sparekasses Fond, MES og Thyregod Fællesantenne har doneret penge til os, hvilket vi naturligvis er dybt taknemmelige for. Vi har arbejdet på det her projekt i cirka halvandet år, og nu er vi i mål, siger Mathias.  

De gamle aqua bikes har klubben solgt til en svømmeklub i Skærbæk, så alt i alt har opgraderingen af aqua bikes faktisk givet lidt penge til klubkassen – det er det man kalder godt købmandskab. 

 

Heidi og Benny Thomasen finindstiller her musikken - og så er der Hot Stuff både i luften og vandet. Foto: Jim Hoff

God værkstedshumor 

Den lokale svømmeklub har faktisk tilbudt aqua fitness siden 2013 i forskellige afskygninger med både løbebånd, aqua bikes og fitnesstræning i vand. Klubben har dog i en rum tid satset mest på aqua fitness via aqua bikes, fordi det er det, svømmerne/deltagerne er mest til.  

I forbindelse med opstarten denne lørdag morgen var der stor glæde at spore hos deltagerne over det nye udstyr, og at der også er plads til god værkstedshumor under de undersøiske anstrengelser, fik vi også smagsprøver på.  

Mens deltagerne sad og baksede med at justere og tilpasse sadelhøjde osv., udbrød en af mændene: 

-Min stang er altså alt for kort – og da resten af flokken var færdig med at knække sammen af grin over den lidt vovede og morgenfriske melding, lød det kvikke svar fra instruktøren.  

- Det er nok fordi, at du befinder dig koldt vand, tror du ikke? Og så startede en ny latterbølge.  

 

Så er vi i gang - og de nye cykler kører som en drøm. Foto: Jim Hoff

2 aqua fitness hold – og der må meget gerne komme flere 

Klubben har i skrivende to aqua fitnesshold. Det ene hold kører lørdag morgen fra klokken 7.00 til 8.00, og det andet kører onsdag aften fra 20.30 til 21.30. Der er cirka 18 deltagere pr. Hold 

-Træningen foregår typisk på den måde, at der er fælles opvarmning i vandet, hvor efter deltagerne bliver del top i 2 hold, hvor det ene hold cykler, mens det andet hold laver deep water træning. Og så lukker vi med fælles udstrækning, forklarer aqua fitness-instruktør Benny Thomasen Nielsen. 

Det er ham og hans absolut bedre halvdel, Heidi, der står for lørdagstræningen, mens klubbens formand, Christian Fridmann, står for onsdagsholdet sammen med Sebastian og Jens Peter. 

Både Mathias og Benny ser med denne fornemme opgradering meget gerne at endnu flere melder sig under aquafitnesstræningens faner.  

 

Humøret er højt, når deltagerne først er kommet på sadlerne og Benny myndigt og med glimt i øjet dirigerer tropperne gennem vandmasserne. Foto: Jim Hoff

Barsler med nyt livsstilsændrende tiltag: You Turn 

Mathias kan også fortælle, at svømmeklubben går og barsler med et helt nyt interessant tiltag. 

-Vi går og pusler med at sætte et You Turn-hold op. Det handler om livsstilsændring, hvor vi går ind og tilbyder en kombination af fysisk aktivitet med foredrag om motion, sundhed og personlig udvikling. Fokus er at skabe sundere vaner på de nævnte parametre. Et hold målrettet folk, der gerne vil skabe varige ændringer i kost- og motionsvaner, forklarer Mathias, alt imens dagens 14 deltagere nu har fået styr på maskiner og stanglængder og giver den fuld gas til tonerne af Donna Summers herlige 70’er hit, Hot Stuff.  

Her får du afslutningsvist lige Thyregod Svømmeklubs varedeklaration af aqua fitness: 

Aqua fitness er træning i vand på løbebånd, multimaskiner og spinningcykler. Træningen udnytter opdriften i vandet og er derfor meget skånsom for sener, led og muskler. Træningen er mere effektiv end træning på land, da vandet samtidigt giver modstand, så man øger forbrændingen og bringer formen i top. 

Mere info om Thyregod Svømmeklub HER