Lotte Horhmann

Thyregods firbenede svar på Roskilde Festival: Danmarks sejeste hundeløb sprænger alle rekorder

Vi fik i 2022 en forsmag på, hvad det er Lotte Höhrmann og hendes kolleger fra K9 Biathlon-hundebranchen kan byde på, da Lotte og kompagni arrangerede stævne på Lilleskov Slot ved Thyregod med 300 hundeløbere. I 2023 ligner det en sensationel tredobling af deltagerantallet – og hele lokalsamfundet er med den 3. og 4. juni, når Lotte og venner pifter gang i Dacia Cup 2023.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk 

THYREGOD: Det er intet mindre end sensationelt, det hundeentusiasten Lotte Höhrmann og hendes mand Torben har gang i på Lilleskov Slot på Ågårdvej ved Thyregod, når de den 3. og 4. juni igen inviterer til K9-Biathlon – Danmarks sejeste og sjoveste hundeløb.

Et løb, hvor hund og menneske samme skal forcere en forhindringsbane med en masse forskellige udfordringer, hvor man både kan blive træt, våd, beskidt og frem for alt superstolt af sig selv og sin firbenede ven, når løbet er gennemført.

Der kan vælges mellem 3 walk eller run-ruter fra 2 og helt op til 10 kilometer, og der er vigtigt at fremhæve, at alle kan være med. Børn fra 3 år og de noget ældre børn helt op i 70’erne må og kan være med, og hunde af alle racer lige fra de allermindste til de helt store kan være med.

Efter stævnet i 2022 fik man øje på Lilleskov Slot

I 2022 debuterede Lotte og Lilleskov Slot som værter for K9 Biathlon-stævnet med 300 deltagere og fik dermed lagt en god grobund samt en masse positiv pr. for videreudvikling af konceptet. Det arbejde, den begejstring og den ildhu, som ildsjælen Lotte lagde i det stævne, er blevet positivt bemærket i hundekredse, og den positive opmærksomhed, der er blevet skabt omkring K9 Biathlon, giver nu pote på flere fronter i forhold til deltagertallet, sponsorjagt og medvirken af medspillere fra lokalområdet.

Og al den hype Lotte har formået at skabe omkring sin elskede sport har også åbnet døre, hun ikke havde drømt om.

- Lørdag den 13. maj er vi blevet inviteret af Herning Kommune og Dansk Kennelklub op på Torvet i Herning i forbindelse med cykelløbet ”En forårsdag på Heden”. Her har vi en stand, hvor vi kan lave en hel masse pr. for vores stævne og generelt informere om K9 Biathlon og de muligheder man har som hundeejer med dette koncept, fortæller Lotte.

Inviteret med til European Dog Show

Men pr.-touren stopper ikke her, for Herning kalder endnu engang. Og det er i et helt unikt setup.

- Vi er blevet inviteret til  EDS European Dog Show i Herning Messecenter den 18.-21. maj, hvor der kommer 18-000 hunde. Det er vi megastole af, for det er simpelthen første gang, at K9 Biathlon kan præsentere sig ved European Dog Show – og ved du hvad, det er da helt vildt, at det bliver os fra lille Thyregod , der får den ære, lyder det fra en helt berettiget pavestolt Lotte. Lotte og hendes hold vil få plads i hal C med konceptet K9 Runners Corner, der vil blive bemandet af en perlerække af sportsfolk, fagfolk og eksperter.

- Og så har vi en helt speciel gæst med, for Mona på 79 er klar til at fortælle om, at alder ingen hindring er i forhold til at deltage i K9 Biathlon, og i den anden ende af aldersskalaen er Olivia på 7 er klar til at tale med børn og unge om sporten. Vi er også klar med en stor prøvebane, hvor folk kan komme og prøve, hvad det vil sige at løbe K9 Biathlon hundeløb, forklarer Lotte.

Topløberen Karoline Brinch vil være til stede ligesom Nikolai og redningshunden Mazer, vil være påplads og vise spektakulære ting som at rappelle og hoppe ned fra huse. Hjemmeværnets Hundetjeneste er også til stede i fuld uniform.

- Om fredagen får vi en hel time i main arena fra 9.30-10.30, hvor vi kan præsentere vores sport, og her bliver indslaget streamet, så hele verden kan se det. Det er da lidt vildt at tænke på, at vi får så meget flot opmærksomhed, lyder det begejstret fra Lotte.

Med til at samle den danske hundeverden 

Vender vi os med selve Dacia Cup den 3. og 4. juni på Lilleskov Slot, har Lotte og holdet bag fået en masse positive tilbagemeldinger fra både sponsorerne og Dansk Kennelklub (DKK).
- DKK har direkte sagt til mig at vi med vores K9 Biathlon-stævne og den flotte hype, vi har skabt omkring sporten er med til at skabe flot opmærksomhed generelt om om hundesporten, og at vi er med til at samle hundeverdenen i Danmark, lyder det ned et kæmpestort smil fra den entusiastiske hundeildsjæl.

Oprindeligt skulle Dacia Cup kun køre over en dag, men grundet den enorme interesse og de mange tilmeldinger, har Lotte og Torben været nødt til at udvide deres værtskab med yderligere en dag, så stævnet kører lørdag den 3. og søndag den 4. juni. Og forskellen i forhold til tilmeldingstallet i 2022 er i den grad til at tage at føle på.

Jagtterrierens succes 

- I 2022 var der 300 løbere, men på nuværende tidspunkt er der allerede tilmeldt 689 løbere, og jeg er sikker på, at vi når op på 800-1000 løbere i alt. Så godt vi har plads nok her på Ågårdvej. Men det vidner jo om, at der er stor interesse for K9 Biathlon, og at vores arbejde for at markedsføre sporten har givet pote. Jeg har da også fået tilnavnet ”Jagtterrieren” i de her kredse, fordi jeg ikke giver slip, før jeg får et ja,  konstaterer Lotte med et koket grin.

Hun lægger ikke skjul på, at det kræver en ”hulens masse arbejde” at få sådan to tætpakkede stævnedage på benene.
Hun råder over et fast crew på 50, og der er også en masse store og vigtige spillere bag hende både mht. sponsorrater, alt det hundefaglige og det organisatoriske.

- På sponsorsiden har vi Dacia, Non-Stop Dogware, som er kæmpestore i Norge, Ejner Hessel og Polaris (hundeudstyr, red.) Og så har vi et tæt samarbejde med borgerforeningen, der sammen med hallen klarer mad og drikke og på den måde kan tjene en skilling. Spejderne og svømmeklubben tjener penge ved at håndtere parkering plus de får yderligere en donation af os til klubkassen. Lokalrådet og Lone Jørgensen fra Fritidscenter Thyregod. Lone, der også står for mad til området, har fundet plads til noget camping til nogle af de folk, der skal overnatte (der kommer folk fra 6 nationer, red.) Vi indfører shuttle-busser, der afhenter folk fra stadion og stationen og kører dem tilbage igen, siger Lotte og fortsætter:

Stærkt lokalt fællesskab 

- Det her stævne kan med den størrelse, det har og alle de folk der kommer til området, være med til at sætte Thyregod og omegn rigtig flot på landkortet.  Her er der mulighed for et godt og stærkt lokalt fællesskab og samarbejde, og vi kan da også fortælle, at der begge dage vil være en række gode lokale folk være på plads med en stand/bod, hvor de kan sælge og markedsføre deres varer.

- Der er blevet udbudt 30 ganske store stande, og de er alle blevet revet væk. Vi møder eksempelvis pølsevognen Hos Jensen, Give, Hancock, Brande, Animondo, Give og Kældervin, Give, ligesom der vil være boder med honning, brændte mandler, og så kommer selveste Miss Slagelse, der er en kendt influencer, der vil streame fra eventen og som vil filme en gennemløbning af ruten. Derudover kommer der to tyske meget anerkendte fotografer, som normalt filmer og fotograferer ved store hundeshows i Tyskland.

Giver værdi til lokalområdet 

Dacia Cuppen i Thyregod kaldes også bronze-cuppen, hvor man kan kvalificere sig til Guld Cuppen, eller DM, som det jo rettelig er. Det var Lotte og Torbens store drøm, nok frembragt son en lille frisk joke, at slå deltagerantallet fra Aarhus i 2022 med 505 deltagere, og det mål er for længst nået.

- Da vi gik klart forbi Aarhus, tænke vi: Det var satans, hvad gør vi nu? Og så var det vi valgte at udvide med en ekstra dag. Og vi glæder os sindssygt meget. Vi er jo nærmest hundesportens svar på Roskilde Festival,og det er megafedt. Vi kan jo også mærke, at vi er en stor flok, der brænder for de her ting, også de lokale, og vi kan klart fornemme, at det her stævne er med til at give værdi til lokalområdet – og det er bestemt noget, vi har haft som et af hovedformålene fra dag et, understreger Lotte.