Topbegejstret Lotte efter K9 Biathlon: Det gik fuldstændig fabelagtigt 

I den forløbne weekend har der været afholdt et stort K9 Biathlon for alle stævne på og omkring Lilleskov Slot i Thyregod med Lotte Höhrmann og hendes gode folk som arrangør. 918 tilmeldte hunde/mennesker deltog over to dage i løbene, og det er strømmet ind med positive tilkendegivelser fra både ind- og udland til Lotte. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

THYREGOD: Glade mennesker i massevis, glade hunde i massevis, godt vejr, god stemning og en lokation i naturskønne omgivelser og en dynamiks ildsjæl i spidsen for foretagendet.  

Mine damer og herrer: Hjerteligt velkommen til K9 Biathlon for alle ved Lilleskov Slot i Thyregod. Et stort stævne for hunde og mennesker, der dyster mod klokken på en forhindringsbane og ude i den frie natur, hvor der skulle forceres både skrænter og søer både lørdag og søndag.  

Ny rekord: 918 deltagere 

Lotte kan fortælle, med den stemme hun næsten ikke har tilbage efter nogle hektiske men rigtig gode dage, at der var tilmeldt i alt 918 deltagere, og at det er en stigning på 21,3 procent i forhold til 2023. 

-Det gik fuldstændig fabelagtigt begge dage. Det kunne simpelthen ikke være gået bedre. Jeg ved da også, at de frivillige foreninger, der har håndteret parkeringen, har tjent næsten dobbelt så meget i år, så det siger jo også noget om et pænt stigende besøgstal over de to dage - så alt i alt har det været en kæmpesucces, siger/hvisker Lotte. 

 

Stor ros til denne seje familie, der stillede op med et stærkt designkoncept, hvor man på elegant vis matchede de tobenedes hårfarve med hundenes farve - samtidig med de lige skulle give plads til de to fremadstormende verdensmestre, danske Eva og tyske Alexander. Herligt. Foto: Jim Hoff

Snubleskader og sukkersyge 

Når 918 mennesker og topgearede hunde løber ud på forhindringsbanen og ud i den udfordrende natur i sommersolen, vil der i kampens hede uundgåeligt ske uheld. Sådan var det også til K9 Biathlon i Thyregod, hvor Lotte og samaritterne noterede cirka 10 uheld over de to dage.  

-Vi måtte sende to med ambulancen ind på skadestuen med mistanke om en brækket hånd og en brækket ankel, og den var, desværre god nok: Anklen og foden var brækket. Derudover var der nogle småskader, der kunne håndteres på stedet. Og det var ikke ved forhindringerne, at det gik galt. Det var mere snubleskader osv.  

- Og så oplevede vi til vores store overraskelse også, at vi pludselig skulle håndtere to personer, der gik ned fysisk grundet deres sukkersyge. Heldigvis kunne vi håndtere det her på stedet, og fremover vil vi være klædt på via vores nødhjælp til også at kunne håndtere den slags udfordringer lige med det samme, de opstår. 

Alle kan være med – også Lotte 

K9 Biathlon er en sportsgren, der giver plads til alle uanset hvilke forskellige skavanker, man måtte have. I år var der således en døv person med til løbet, og kigger vi på aldersbredden, så spænder den fra 4 til 80 år - og Lotte kan i den forbindelse oplyse, at den ældste hund var 12 ½ år, altså tæt på 80 menneskeår. 

-Søndag gennemførte jeg selv løbet, og det var hylesjovt, og hårdt. Min mand Torben gennemførte også løbet, så man kan da sige, at vi også selv er gået gennem ild og ikke mindst vand og mudder i denne weekend, lyder det fra Lotte med et stort grin.  

 

Lotte Höhrmann var selv ude på ruten sammen med Dagmar - og det slap de supergodt fra begge to. Der vankede dog et dejligt langt brusebad bagefter til værtinden. Foto: Jim Hoff

Udlandet er imponeret 

Hun har over de to dage talt med deltagerne og de folk, der har været på plads med boder og stande, og hun har kun fået positive tilkendegivelser.  

-Listen af positive stjerner er kilometerlang, både fra folk på pladsen og efterfølgende i mailbakken osv. Vores stævne har fået rigtig gode anmeldelser. Vi er måske nok den mindste mht. lokationen i forhold til de tre steder K9 Biathlon afvikles, men vi er klart den største mht. deltagertallet. Det er vildt, vi kan tiltrække så mange folk - også fra udlandet.  

-I år havde vi væsentlig flere tyskere end sidste år, og en del af dem deltager i Strong Dog Camp Canis i Tyskland. Og de udtrykte benovelse over det, vi kan her i landet og det professionelle setup, vi har her i Thyregod. Vi har også haft henvendelser fra eventarrangører i Sverige, der spørger ind til, hvordan pokker vi magter at få over 900 deltagere igennem de to dage. Så jo, udlandet kigger her mod Thyregod – og det er jeg da megastolt over, siger Lotte. 

Deltagerne drak 2 tons drikkevand 

Hun har også lidt fun facts i godteposen til avisen. 

-På de to dage blev der udleveret 2 tons drikkevand til løbere og frivillige. Der blev brugt 25.000 liter vand til forhindringerne, og så blev der taget 70-75.000 fotos af vores frivillige fotografer. Det er da helt vildt. Og så havde vi besøg om lørdagen af tre filmfolk, samt et hold fra Vejle Kommune, der tog billeder osv. med henblik på noget stof til den nye vision for Give og Thyregod. 

Lotte vil også meget gerne rose deltagerne og de besøgende i forhold til at respektere, at de over to dage var gæster på Lilleskov Slot.  

-Vi fandt ikke et eneste cigaretskod under oprydningen, så folk har virkelig respekteret vores rygeforbud her på matriklen. Og selv om der var massevis af mennesker her, så blev det kun til én lille bærepose med affald efter de to dage. Det er virkelig flot og dejligt, at folk respekterer vores hjem og have så flot.  

 

 Det er altid en fornøjelse, når ens firbenede makker lige skal ryste pelsen efter en tur i poolen. Foto: Jim Hoff

Jeps, We will be back in 2025 

Hun har også modtaget positive tilbagemeldinger fra nogle af de standholdere, der var på pladsen hen over de to dage.  

-Såvel Thyregod Borgerforening, Jensens Pølsevogn, spejderne og Uhre Friskole har alle udtrykt stor tilfredshed ved at være en del af vores event her på Lilleskov. De har alle meldt tilbage, at de er mere end klar i 2025. Og det er fedt, for selvfølgelig vender Lilleskov Slot tilbage med K9 Biathlon for alle i 2025 -hvornår er ikke fastsat endnu, og jeg kan allerede nu afsløre, at der vil være nogle overraskelser og nye tiltag, lyder det med et stort hemmelighedsfuldt smil fra Lotte – og et vov-vov fra hunden Dagmar, der var med på ruten, da energibundtet Lotte til stor jubel for gæster og de andre deltagere tog juniorturen søndag formiddag.  

 Du kan se masser af billeder fra K9 Biathlon-eventen HER