Total nedtur på Waldstadion: Give smider kampen 2 gange til Aarhus 1900

Det lignede på forhånd en nøglekamp for Gives JS 1-mandskab i forhold til at steppe væk fra den kedelige side af nedrykningsstregen, da Aarhus 1900 lørdag gæstede Waldstadion. Det hele endte dog med en mega nedtur for de grønne.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

FODBOLD: Det blev en særdeles underholdende og begivenhedsrig kamp, da Give JS1 krydsende klinger med Aarhus 1900. Vi fik hele 7 scoringer i en kamp, hvor ingen afholdene ligefrem brillerede rent defensivt.

Hjemmeholdet lagde ud i flot stil og beherskede både bold og modstander. Allerede efter 3 minutter fik Gives topscorer Jakob Kristensen gardinerne til at blafre bag Aarhus 1900-keeperen på et flot hovedstødsmål, hvor han nåede frem til kuglen fra Kristoffer Larsen før gæstekeeperen.

Jakob Kristensen bringer her Give på 1-0 efter 3 minutter på et fint hovedstød. Foto: Jim Hoff

Total kontrol, men så snorksov defensiven

Det mål var en regulær vitaminindsprøjtning til de lokale fodboldhelte, der producerede flere muligheder, mens de holdt gæsterne helt væk fra eget straffesparksfelt. Men Give fik ikke slået kapital af chanceudbyttet, og så slog lynet ned i det 16. minut, da Aarhus 1900 på holdets eneste målrettede angreb i kampen kom på 1-1 efter en klokkeklar defensiv eftermiddagslur i Givedefensiven.

I det 25. minut måtte en på midtbanen virkelig velspillende Jeppe Jørgensen lade sig udskifte med Mathias med en fiber i læggen. Det var hug nr. 2 til grøn solar plexus, men det var mere på vej fra samme skuffe.

Gult til topfrustreret topscorer

2 minutter efter kombinerede Give sig flot gennem den røde aarhusdefensiv med en stribe 1. gangs afleveringer, og bolden endte for fødderne af Jakob Kristensen via en smuk tværball fra Magnus Rasmussen. Kristensen spadserede køligt bolden ind i kassen og jublede med et vaskeægte krigerhyl med dobbelte knytnæver kastet op mod himlen.

35 sekunder senere kastende han igen armene i vejret, denne gang i fortvivlelse. Målet blev underkendt pga. offside, og i frustration over synet af linjevogterens gule flag fandt den ellers altid sympatiske unge mand en sprogbrug frem, der resulterede i et gult kort. Knap så smart, for nu måtte Give altså gennem en svær periode med topscoreren til nedkøling og midtbanearkitekten på skadeslisten.

Så er det ud,makker. Gult kort til topscoreren efter at han fik et mål underkendt for offside og sagde sin uforbeholdne mening uden filter om den kendelse. Foto:Jim Hoff

Fra 1-0 til 1-3 på 22 minutter

Denne mentale hænger udnyttede gæsterne iskoldt. I det 33 minut fik de scoret til 2-1 på et langskud, der uheldigt for Givekeeper Philip Jensen blev rettet af og snød ham. Den spiller, der scorede målet, fik dog alt for let spil og kunne nærmest spadsere sig fri fra midten til skud fra 20 meter. Og denne ikke-krigeriske tilgang blev mere og symptomatisk for de grønnes indsats.

2 minutter senere måtte Philip i Givemålet hive en klasseredning ud af ærmet, da forsvarstropperne igen var på orlov. Men i det 38, minut gik det så galt igen.

Gæsterne fik tildelt et frispark på kanten af feltet, og på forunderlig vis endte skuddet bag Givekeeperen. Udefra set så det mystisk ud, at den bold kunne få så let adgang forbi muren.

Fra 1-0- til 1-3 på 22 minutter; det er ikke ligefrem det scenarie man drømmer om at gå til pause på. Men efter flotte 15-20 minutter manglede der substans og både fysisk og mental tilstedeværelse hos de grønne.

Som forvandlede efter pausen

Det skulle ændre sig radikalt efter pausen. Efter 50 minutter en kæmpechance til Magnus Rasmussen ramte bolden ukarakteristisk urent for ham og sendte den langt over mål i fri position midt for mål. Men 3 minutter senere slog Batman og Robin til. Jakob Kristensen serverede en sukkerball til en helt fri Magnus Bitsch, der uden slinger i valsen bombede kuglen i mål. 2-3, og grøn stue lugtede i den grad blod.

Comebacket blev definitivt effektueret i det 59. minut, da Magnus Rasmussen tog revanche for sin afbrænder og ekspederede kuglen i mål efter lidt frem og tilbage i Aarhus 1900-feltet.

Magnus Bitsch gør det her til 2-3 i det 53. minut på en fin pasning fra Jakob Kristensen. Foto: Jim Hoff

11 mod 9 men intet udbytte

Og så var der fest på Waldstadion; og det blev yderligere forstærket, da gæsterne fik et gult kort i det 63. Minut. Men hallo, hvad skete det så? I det 66. minut kom gæsterne på 4-3 efter at 2 af deres spillere uhindrede havde forsøgt sig med saksespark efter et par løse bolde i Givedefensiven. Sidste mission lykkedes, og så var der dømt ny nedtur til Give.

Gæsterne fik endnu et gult kort i det 67. minut, men selv med 2 mand i overtal i 8 minutter fik Give ikke produceret den chance, der kunne bringe dem på 4-4. Det hele fes mere og mere, der var flere frustrationer end gennemførte Giveangreb, og det endte med en 4-3 sejr til gæsterne.

Megaskuffet Givetræner

Skuffelsen i Givelejren var efter slutfløjt så tyk, man kunne skære i den og sælge den på loppemarkedet i Thyregod, og det var da også netop den følelse Givetræner Kasper Bach-Jensen stod med efter kampen.

-Jeg er megaskuffet over det her. Det må jeg bare sige. De første 20 minutter ser vi jo rigtig gode ud, men så kommer de på 1-1 og så begynder vi med et hav af lorteafleveringer, der i den grad sender Aarhus 1900 helt unødvendigt tilbage i kampen. Det er klart, at det ikke gør noget godt for vores spil, at Jeppe må udgå og at vi får et gult kort til Jakob, men vi vinder altså stadigvæk mange af vores defensive dueller, for så at spille bolden direkte hen til en modstander.

-Så kommer vi superflot tilbage i 2. halvleg, har kampen under kontrol – og så smider vi det hele en gang til. Det er helt uforståeligt. Nu handler det om at vi får rejst os inden onsdag aften hvor vi har en supervigtig kamp mod Odder rækkens bundprop med 1 point for 6 kampe) på udebane, konstaterer en synligt frustreret Givetræner.

Give ligger på rækkens 2. sidsteplads med 3 points for 6 kampe, og derfor er kampen i Odder en klassisk must win kamp for de grønne, både i forhold til tabellen og til det mentale mindset i bestræbelserne på at få arbejdet sig væk fra de trælse nedrykningsstreger.

Skuffelsen lyste ud af Givespillerne efter 4.3 nederlaget til Aarhus 1900 - fuldt forståeligt. Foto: Jim Hoff