Udfordret Givemandskab rykkede sammen i bussen og vandt vigtig 4-points kamp

Et skades- og afbudsramt 2. divisionshold fra Give HK løb søndag eftermiddag på banen i en vildt vigtig kamp mod Sønderborg. En klassisk 4-points kamp i bestræbelserne på at holde sig væk fra bundstriden. Missionen lykkedes, og det overordnede kodeord var: Holdånd! 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

HÅNDBOLD: Ugens travleste og muligvis også vigtigste mand i Give HK var sikkert fysioterapeut Andreas Thrane fra Fysioplan i Vejle. Han havde kæmpet en brav kamp sammen med de to skadede bagspillere Mikkel Molbech og Magnus Taulbjerg for at få dem klar til det vitale opgør på hjemmebane mod Sønderborg. 
Give er i forvejen hårdt ramt med skader til Simon Søgård og Simon Madsen, så det er et decimeret bagkædesetup, der i disse uger karakteriserer divisionstruppen.  

Taulbjerg kæmper med skinnebsbetændelse og Molbech med en skulder skade, men de blev begge meldt klar til dagens opgør - både grundet flot arbejdede af fyssen, og fordi de to gutter lige bed tænderne sammen og tog én for holdet. Det er holdånd i sin bedste form, og det er den slags, man bygger vinderhold af på den lange bane. Stærkt, drenge! 

Sønderborg kom en stærk mental oplevelse efter sidste uges sejr på 35-29 i Fredericia, og selvom holdet ligger i de nedre regioner i rækken, så absolut et mandskab, man skal stå tidligt op for at køre over. 

Mikkel Molbech og Magnus Taulbjerg spillede begge med smerter, men de stillede op og tog en for holdet i en tid, hvor man er ramt af skader og afbud.Fotos: Jim Hoff 

Forrygende Givestart 

Tidligt oppe, det må Givespilleren så have været, for de gik ind til kampen med en flot og koncentreret indstilling. Efter 12 minutter førte hjemmeholdet 4-1 og efter en rigtig fin 1. halvleg med en koncentreret indsats i forsvaret, hvor “genopstandne” Mads Overgaard fik comeback og med sin fysiske tilstedeværelse i tæt samarbejde med Adam Hansen, Bastian Stræde og Magnus Taulbjerg fik organiseret et velfungerende bolværk mod de sønderjyske kamptropper.  

Rent angrebsmæssigt fik Give sat en lang række fine angreb op, fik også scoret en del mål, selv om man faktisk ramte stolpen 4 gange de første 9 minutter.  
Efter 20 minutter hed stillingen 10-5 i Gives favør, men gæsterne bed fra sig. Efter 3 stående skud fra bagkæden, hvor Giveforsvaret ikke var helt skarpe, kom gæsterne med i kampen igen, men så lagde hjemmeholdet låg på igen, ikke mindst qua et par vitale redninger fra en velspillende Jakob Skov i Givemålet, og kunne gå til pause med en rigtig fin, lidt for lille, men særdeles velfortjent 15-10 føring. 

Give i kontrol 

Selvom Give så gik ud og tabte 2. halvleg 17-14, var der ingen ko på isen. Mestendels førte hjemmeholdet med de her 4-5 mål. Og når sønderjyderne kom op på 3 måls afstand, satte Give lige turbo på og øgede igen afstanden.  

I slutfasen måtte cheftræner Erik Flak naturligt nok give pauser til sine startspillere, ikke mindst Taulbjerg og Molbech samt til Overgaard. Det gav plads til Kasper Møller, Benjamin Søbye og Tobias Stange-Hansen, mens Bastian Stræde rykkede op som højre back – og gjorde det fremragende med blandt andet to flotte hopskudsmål. Også stor ros til playmaker Hansen for virkelig at tage ansvar og levere både flotte mål og velovervejet angrebsspil.  

Give kørte den med andre ord sikkert i hus og vandt helt fortjent med 29-27 til stor tilfredshed for såvel spillertrup, trænerne og fansene i hallen.  

Jakob Skov var en sikker sidste skanse i Givemålet og var med flere gode redninger en vigtig brik i dagens 29-27 sejr over Sønderborg. Foto: Jim Hoff

Molbech og Taulbjerg: Megatrætte, men very happy 

Avisens udsendte sportsreporter talte med de to skadede krigere, Magnus Taulbjerg og Mikkel Molbech, umiddelbart efter slutfløjtet. 
- Det her, det var bare megavigtigt. Fedt med en sejr i dag. Jeg spillede til sidst med store smerter og måtte have nogle pauser, men det vigtigste var, at vi kørte den hjem, Nu tænker jeg, at jeg skal tage den med ro til træning i næste uge, og så blive klar til kamp igen, lød det fra en træt men glad Taulbjerg.  

Mikkel Molbech var også pænt brugt, men lige så glad som sin makker i bagkæden.  

- Utrolig vigtig sejr, både mht. Pointene og det rent mentale. Det trængte vi til. Ikke mindst vigtigt med alle de skader vi har. Jeg synes, det gik fint nok med skulderen i dag og fik også sat nogle gode skud ind. Men til sidst vat jeg træt, rigtig træt, og så sniger frygten sig jo ind, at man bliver ramt eller tackler hårdt af en modspiller, så jeg holdt mig pænt på afstand af deres forsvar, fortalte Mikkel med en ispose på skulderen, alt imens et par af holdkammeraterne fejrede de to points med et lille glas Give-rom, som blev sendt rundt i romklædningsrummet, som det nu hedder fremover.  

En vigtig sejr for helheden 

Cheftræner Erik Flak og nu spillende assistenttræner Mads Overgaard var da også godt tilfredse efter kampen – og muligvis et lille glas af den gode brændte cubanske sukkerrørsbaserede læskedrik, som denne dag blev præsenteret ved Erhvervsklubben spisning.  

- En utrolig vigtig sejr for helheden. Tilskuerne var med os hele kampen i dag, og det er klart, at vi var lidt tyndhudede i dag og spillede under pres både grundet de mange skader samt nødvendigheden af en sejr for ikke for alvor at komme ned og hænde i dyndet. Men vi løser de tildelte opgaver rigtig fint. De fire forsvaret, Mads, Adam, Stræde og Magnus arbejder koncentreret og disciplineret, og i angrebet får vi helt efter aftale kørt nogle kloge og gennemspillede angrebskombinationer, hvor vi holder bolden i gang og får flyttet sønderjyskes forsvar og dermed får skabt de åbninger. der skal til. Det betyder, at vi holder trykket på deres forsvar og undgår at løbe ind i deres giftige kontramaskine, konstaterer Erik Flak.  

Mads Overgaard var tilbage som "vikar" i forsvaret, og han lukkede godt af sammen med sin makker Magnus Taulbjerg. Foto: Jim Hoff

Tryghed og god kommunikation i forsvaret 

I og med Mads Overgaard var tilbage i forsvaret var de fra sidste sæson indøvede automatismer på plads med det samme, og den tryghed og den gode kommunikation mellem Overgaard og hans medspillere i forsvarsblokken, bevirkede, at de spillede hinanden gode, og fik presset sønderjyskes skytter så meget, at mange af deres skud røg forbi målet. 

- Alt i alt hatten af for spillerne i dag. Selvom vi alle vidste at det her var en kamp, vi bare skulle vinde, bevarer de roen og koncentrationen. Jeg føler, at vi er i kontrol gennem samtlige 60 minutter, og at vi kan skifte ind til sidst uden, at det koster på vores soliditet. Superfine indhop af Benjamin Sønderby og Kasper Møller, der viser, at de er på rette vej – og så igen en stærk kamp af Jakob Skov i målet - ligesom vi må rose Adam Hansen for sine vigtige mål. Han blev presset fysisk i forvaret, javist, men han fighter igennem og leverer virkelig varen på de rigtige tidspunkter i angrebet og scorer et par vigtige straffekastmål, lyder det fra en tilfreds Givetræner.  

Så hedder det GOG næste gang på udebane 

Give spiller næste gang på udebane mod GOG Håndbold lørdag den 25. november klokken 16.30 i Phønix Tag Arena. 

Mål for Give: Adam Hansen 9, Bastian Stræde 5, Mikkel Molbech 5, Sebastian Hansen 4. Jonas Bilberg 4, Magnus Taulbjerg 3 og Tobias Stanger-Hansen 1.  

Man of the Match: Adam Hansen 

Masser af fotos fra kampen HER