Usikkert hvad der skal ske med campingpladsen: Krocketklubben i Give dybt bekymret for deres fremtid

I forbindelse med at Lene og Jesper Gosvig har opsagt deres forpagteraftale med Vejle Kommune på Give Camping for at blive selvstændige med egen campingplads i Hovborg, rejser der sig en række spørgsmål og usikkerhedsmomenter. Krocketklubben frygter det kan ende med, at de må lukke.

GIVE: - Vi er bekymrede. Dybt bekymrede. Vi aner ikke, hvad der skal ske med vores klub, når vi går ind i 2024. Har vi overhovedet noget sted at være? Og hvad med vores store traditionsrige stævne i Kristi himmelfartsferien?

Ovenstående bekymringer og betænkeligheder kommer fra bestyrelsen i Give Krocketklub, der siden 1992 har holdt til på Give Stadion, og som gennem tiden har nydt godt af faciliteterne både på stadion og i campingpladsens cafeteria.

Frygter at campingpladsen lukker helt ned

Her har kroketfolket, der på dagen har fremmøde af 23 spillere, kunnet nyde deres medbragte kaffe i ly og læ for regnen i de indlagte 3. halvlege, hvor det gode humør og det sociale samvær er i højsædet. Det har også været stadion, cafeteriet og campingpladsens faciliteter, der har været et vigtigt omdrejningspunkt, når Give Krocketklub hvert år har afholdt klubbens store velbesøgte kroketstævne i Kristi Himmelfartsferien – i tæt samarbejde med de respektive forpagtere af campingpladsen siden 1992.

- Vi synes det ser sort ud lige nu. Lene og Jesper har sagt op, og det kan vi godt forstå. Vi under dem virkelig at komme godt videre med deres nye campingplads, for de har bare været helt fantastiske og behandlet os rigtig godt. Det vi frygter nu er, at campingpladsen efter 1. november ikke bliver forpagtet ud igen, at det kommer til at stå tomt, og det ville være forfærdeligt – både for byen og de foreninger, der nyder godt af at holde til herude, lyder det fra den bekymrede og tæt på frustrerede bestyrelse med formand Irene Højgaard i spidsen.

Meget usikker fremtid

Det er den almindelige opfattelse i bestyrelsen, at Vejle Kommune vil få endog meget svært ved at forpagte campingpladsen og cafeteriet ud til nye folk, fordi Lene og Jesper Gosvig ejer stort set al inventaret samt de mange campinghytter og mobiletoiletfaciliteter med mere. Parret og Vejle Kommune har ikke kunnet blive enige om en pris for inventaret, hytterne osv., så det betyder, at parret tager det hele med sig. Når de forlader Give.

- Det betyder, at en ny forpagter starter på helt bar bund og selv skal ud og købe en hel masse inventar og tilbehør. Det bliver dyrt. Derfor frygter vi, at det ikke bliver til noget med en ny forpagter – og hvad skal er så ske med stedet her? Og hvad skal vi så gøre som klub? Så har vi ikke noget tilholdssted i pauserne, og så kan vi ikke mere afholde kroketstævne i Kristi Himmelfartsferien. Allerede nu ved vi jo ikke, om vi kan afholde stævne i 2024, og det er faktisk ikke til at holde ud at tænke på, siger Irene Højgaard.

 

Give Krocketklub har benyttet faciliteterne på Give Stadion og cafeteriet ved campingpladsen siden 1992, men nu frygter bestyrelsen, at det kan være helt slut med både muligheden for at bruge faciliteterne og med klubben. Foto: Jim Hoff

Rigtig skidt for byens butiksliv, hvis camping lukker

Klubben kommer dog som planlagt til at være værter for DM i kroket til september, men med hensyn til stævnet i 2024, skal klubben have besked, om de er købt eller solgt senest til januar 2024, hvor de plejer at sende invitationer ud til de andre klubber til Kristi Himmelfart-stævnet.

- Det handler jo ret meget om den der vej, som kommunen har bestemt skal gå lige gennem campingpladsen op til et nye beboelsesområde mellem stadion og Skovparken. Det ødelægger pladsen for Lene og Jesper, og ved du hvad, der går garanteret 10 år endnu, inden den vej kommer i brug, så det her er bare en rigtig træls situation. Også for byens butikker, der nyder rigtig godt af campingpladsens mange gæster hen over året. Vi ved, at mange turister gør deres handel i butikkerne i Give, når de er her på campingpladsen, så det er skidt for byen, hvis campingpladsen lukker. Vi risikerer vel også, at vores fantastiske svømmebad lukker, hvis der ikke kommer en campingplads igen, lyder det enstemmigt fra bestyrelsen.

Nu må lokalpolitikerne komme ind i kampen

Hvis krocketklubben i 2024 ikke kan være mere på Give Stadion og nyde godt af cafeteriets faciliteter, har klubben et reelt problem. Der er pt. ingen plan B, så stemningen ved bestyrelsesbordet går lidt i flere retninger.

Enten skal man tage ud af byen, eventuelt til Grønbjerg. Sker det frygter man at miste en del spillere. Man risikerer også at skulle lukke klubben helt ned. Der spekuleres ved bordet også lidt i, at klubben måske kan få en nøgle til et rum ved siden af cafeteriet, så man har et opholdssted i pauserne – eller hvis man får brug for ly for de danske regnbyger.

- Ærligt talt så frygter vi det værste. Vores største ønske er, at der kommer en ny forpagter på plads hurtigst muligt. Men det bliver svært, for han/hun skal starte helt fra nul – og når man tænker på, hvor tarveligt kommunen har behandlet Lene og Jesper, så er vi godt nok noget betænkelig for fremtiden med hensyn til campingpladsen og cafeteriet. Her kunne vi rigtig godt tænke os, at der var nogle lokalpolitikere, der snart kommer ind i kampen, konstaterer Irene Højgaard med en enig bestyrelse bag sig.

Give Stadion har gennem flere år lagt græs til det store Kristi Himmelfartsstævne i regi af Give Krocketklub. Foto: Jim Hoff