Vedholdende, flittig og kompetent: Jakob kan fejre 25-års jubilæum hos Finns Auto

Da Jakob Jensen som 17-årig trådte ind ad døren hos Finn Hoffman hos Finns Auto i Givskud, vidste han næppe, det ville blive starten på 25 gode år hos den lokale automekaniker. Han startede nemlig med at blive ‘deporteret’ over til tømrerfirmaet på den anden side af vejen.  

Af Jim Hoff - jimhoff@voreslokalavis.dk  

JUBILÆUM: Den 12. april inviterer Finn Hoffmann i Givskud til både 25-års jubilæum og åbent hus hos Finns Auto i Givskud. Den første del af festlighederne skal tilskrives autotekniker Jakob Jensen, der har været i firmaet i 25 år, og det skal naturligvis markeres på festlig vis.  

At den nu 42-årige Jensen kan banke denne fine milepæl ned i familiehistorikken er en helt speciel historie, som i høj grad handler om vedholdenhed – og om at være den rigtige mand på det rigtige sted, endda i flere omgange. 

Havde egentlig ikke brug for en lærling, men så ....  

Finn Hoffmann fortæller, at Jakob henvendte sig på værkstedet med henblik på at få en læreplads tilbage i 1999. Han gik på det tidspunkt i 10. Klasse og ville gerne videre med en praktisk uddannelse. - Jeg var godt nok lidt i tvivl, om jeg havde brug for en lærling på det tidspunkt, da jeg havde en i forvejen, som først var udlært om et halvt års tid.  

-Men så aftalte jeg med Kurt tømrer på den anden side af vejen, at Jakob kunne starte hos ham, og så kunne vi lige se tiden an. Der gik så et halvt års tid, og så røg Jakob ind her på værkstedet. Der var han jo ret vedholdende, konstaterer Finn med et smil.  

Historien gentog sig faktisk lidt, da unge Jensen stod med svendebrevet i hånden, for på det tidspunkt havde Finn ikke brug for en svend mere i folden.  

- Men Jakob blev ihærdigt ved med at komme, og så viste det sig efter 14 dage, at jeg ikke kunne undvære ham, så han blev heldigvis hængende. For han er dygtig, ham Jakob. Han er hurtig til sit arbejde, og har gør sine ting ordentligt, ligesom han er god til at tage ansvar, fortæller Finn.  

En rigtig god holdspiller 

Han hylder et princip om, at alle er lige i hans virksomhed, her er man ligestillede. Alle autoteknikersvendene er uddannede indenfor el-hybrid, hvilket er ret unikt for et autoværksted, der oftest kun har en enkelt specialist på det område. 

- Vi er et team, et hold der kan det hele tilsammen, og her ser jeg gerne, at mine folk er holdspillere. Og her passer Jakob perfekt ind. Han er god social, han er med til at arrangere firmafester, julefrokost og de årlige ture ud af huset. Og så giver han gerne en time ekstra for firmaet uden at kny. Han har også egne meninger, men han er virkelig fleksibel og medgørlig - og så er han altid en positiv og glad fyr og en vigtig del af min faste kerne på 4 svende, siger Finn om jubilaren. 

 

Indehaver Finn Hoffmann (tv.) er rigtig glad for, at han i to omgange beholdt Jakob Jensen på værkstedet. Her han en kompetent, kvik og ansvarsfuld medarbejder på 25. år. Foto: Jim Hoff

Var egentlig sjovt at være tømrer 

Jakob husker selv med et stort smil sin start hos Finn, hvor han fik lov til at “banke søm I" ovre hos Kurt Tømrer. 

- Jeg fik jo en lidt speciel start her, da jeg det første halve års tid arbejde hos en tømrer i stedet for på værkstedet. Men det var faktisk sjovt, og jeg fik da også smag for det at være tømrer. Men så blev der plads til mig hos Finn, og så takkede jeg selvfølgelig ja til at komme i gang her. Vi har jo en vis tradition i familien for denne her branche, idet min far arbejdede hos Ejner Hessel i Brande, hvor jeg som 10-årg var med ude og hygge mig på værkstedet. Her fik jeg smag for mekanikerfaget, fortæller Jakob.  

Hans onkel var tækkemand, så de fag var også i spil, men det blev trods alt mekanikerfaget, der vandt den duel. 

En god og social arbejdsplads 

Da Jakob blev udlært, fik han at vide af Finn, at “han lige kunne tage en måned mere”. Det var som sagt ikke sikkert, at der var brug for en svend mere på værkstedet. Men det var der, og nu kan Jakob se tilbage på 25 år på den samme arbejdsplads – og det har han aldrig fortrudt.  

- Om jeg har overvejet at prøve nye græsgange undervejs? Nej overhovedet ikke. Jeg har det rigtig godt her på værkstedet, hvor vi har en god og social arbejdsplads. Vi er for eksempel afsted fire gange om året på nogle fælles hyggeture, hvor vi er ude at spise, bowle osv. 

25 år i samme fag på samme arbejdsplads vidner om et fag, der er interessant at være i.  

Elsker at gøre kunderne glade 

-Det er sjovt, det er sjovt at komme her i virksomheden, og der sker meget nyt indenfor vores branche. Elbilsbranchen har virkelig stillet nye faglige krav til os, og hvis der er noget jeg godt kan lide, så er det faglige udfordringer. 

- Så er der selve kundekontakten. Det kan jeg godt lide, idet hele tager er det dejligt at have med mennesker at gøre, og så er det en stor tilfredsstillelse, at man via sit arbejde kan gøre kunderne glade og være med til at løse deres problemer med deres biler – og det handler jo også om faglig stolthed, siger Jakob, der selv er kendt for at have en bil, der står snorlige – modsat en del andre mekanikere, smiley. 

-Jeg har det udgangspunkt, at jeg behandler kundernes bil, som var det min egen bil – og den tilgang kan kunderne godt lide, konstaterer 25-års jubilaren. 

Selvstændig? Nej tak, sagde konen! 

Har han på et tidspunkt mon overvejet at få sit eget værksted?  

- Jo, den tanke kom da på et tidspunkt, men her mente min kone, Line, at det var klogest at lade være i forhold til den daglige familierytme Vi har to børn, Jeppe på 12 og Kasper på 9, og da både jeg og drengene har nogle fritidsinteresser, der også skal være plads til – og det kan være svært at finde tid til, hvis man er selvstændig. Og jeg har det som sagt rigtig godt her, så det blev ved en hurtig tanke og spontan ide.  

 

Jakob Jensen har spillet fodbold i mange år i FC GOG, hvor han var en vigtig og dygtig spiller på højrekanten - her fik han prædikatet Jyllands hurtigste seriespiller. Foto: Jim Hoff

Vild med og god til fodbold 

Apropos fritidsinteresser så er Jakob en dygtig fodboldspiller, sandsynligvis Jyllands hurtigste oldboysspiller. Han spiller bold i ØNIF, og så træner han hver torsdag på kunstgræsset i Givskud med sin chef, Finn Hoffmann.  

- Det kan godt være, at Finn er bossen her på værkstedet, men på fodboldbanen kan han ikke følge med, der er det mig, der er chefen, lyder det med et stort smil fra Kollemortens svar på Dennis Rommedahl. 

Han er også træner for Jeppe, der spiller U 12 i Tørring, hvor der er samlet 22 drenge, der giver den fuld gas, så på den måde spiller fodbolden stadigvæk en stor rolle i Jakobs liv, der i mange år har været en rigtig god mand for FC GOG, hvor han huserede ude på højrekanten med sine hurtige raids. 

Du kan møde jubilaren den 12. april, hvor han fejres på behørig vis, og mon ikke der her vil blive fortalt en del gode anekdoter og “lystfiskerhistortier” fra de gode gamle dage - både på værkstedet og fodboldbanen.