Velsmagende samarbejde mellem Nytorvs Bageri og Slagter Kirkeby

Nytorvs Bageri har indledt samarbejde med Slagter Kirkeby fra Skjern, efter at Slagter Ålbæk i en årrække havde leveret pøser og leverpostej til butikken. Men da butikken i Farre lukkede ned i slutningen af april i år, stod Mette og Poul Erik fra det lokale bageri i Give med en udfordring.  

Af Jim Hoff - jimhoff@voreslokalavis.dk  

DET GODE BUTIKSLIV: Indehaverne af Nytorvs Bageri Mette og Poul Erik Laursen stod med et ret akut problem, da det den 29.april i år stod fast, at slagterbutikken i Farre just havde holdt sidste åbningsdag.  

Slagter Ålbæk havde i en årrække leveret slagtervarer til den lokale håndværksbager i Give, både spegepølser og leverpostej, men den forsyningslinje blev altså skåret brat over, da daværende indehavere Ole Sørensen og Peter Ålbæk besluttede at skrive det sidste kapitel i det flotte erhvervseventyr om den landskendte slagterbutik i Farre.  

- Det skete jo ret akut, at slagterbutikken i Farre lukkede ned, så pludselig stod vi og manglede en leverandør af gode slagter varer til vores butik. Ok, vi købte et restlager fra butikken i Farre, og det lappede lidt på det et par uger, men så så det også svært ud. Men så kom Ole Sørensen os til undsætning. Han anbefalede slagter Kirkeby i Skjern. Slagtermesteren her har tidligere arbejdet hos Ålbæk i Farre, og ham kunne Ole i den grad anbefale, så vi tog på besøg i butikken i Skjern og blev begejstrede – og så faldt det samarbejde på plads, fortæller Mette Laursen. 

Prisbelønnet slagter 

Nu vi er ved det historiske med Farre Slagteren, så husker vi jo alle, hvordan butikken år efter år hentede både sølv- og guldpokaler hjem for deres fine produkter. Den tradition har man åbenbart taget til sig hos Slagter Kirkeby i Skjern, der just har hentet hele 10 udmærkelser/pokaler til en stor fagkonkurrence.  
Butikken havde 10 produkter med til konkurrencen og kom hjem med 6 guld, 3 sølv og en bronze. 

- Blandt andet blev det til en guldmedalje til den leverpostej, som vi sælger her i butikken både til vores rundstykker og i løssalg. Det er jo helt perfekt, konstaterer Mette med et stort smil.  

Hun har i dagens anledning med besøg af den lokale verdenspresse smurt et fad med lækkert hjemmebagt (tak Poul Erik) surdejsfranskbrød med pålæg fra Slagter Kirkeby. Her er der smagsprøver på skinkesalat, spegepølse, leverpostej og en børnepølse - og det kan kun anbefales her fra den altid sultne redaktør.

 Mette var klar med lækre smagsprøver på hjemmebaget surdejsfranskbrød. Foto: Jim Hoff

Ekstra service og konceptudvidelse 

Fra og med uge 43 vil man hos Nytorvs Bageri både kunne købe smørrebrød med pålæg fra Slagter Kirkeby, (hvilket man har kunnet i længere tid) samt pølser og leverpostej i løs vægt.  

- Vi vil gerne vil tilbyde vores kunder muligheden for at kunne købe lækkert pålæg med hjem til vores brødprodukter. Det tænker vi giver god mening både for os og kunderne. På den måde yder vi en ekstra service for kunderne, og vi får her en mulighed for at udvide vores forretningskoncept med nogle rigtig fine varer. Det synes vi er en rigtig god ting, pointerer Mette. 

Hun kan også fortælle, at slagtervarerene fra Slagter Kirkeby er blevet taget rigtig godt imod hos kunderne i Nytorvs Bageri. 

- Vi har da også en ide om på sigt at lancere forskellige kampagner med en kombination af vores brød og pølsevarerne hen over ugen. Kunderne kender jo i forvejen den med 6 rundstykker og en leverpostej, så noget i den retning, bliver det nok. Og så er det som sagt også muligt at købe en pølse eller en guldleverpostej med hjem, hvis man ønsker det, siger Mette.  

Du kan se meget mere til Nytorvs Bageri og deres udbud og tilbud på Facebook HER