Venskab gennem kendskab: Knap 200 Ikærbørn dannede fællesskaber på tværs af fire årgange ved Rørbæk Sø

Tæt på 200 glade skolebørn fra indskolingen på Ikærskolen satte sig fredag formiddag ind i en række busser, og så gik turen til Ballesbæk gård ved Rørbæk Sø, hvor børnene og deres lærere og pædagoger skulle have en god og hyggelig dag i fællesskabets tegn i den smukke natur. Her var i høj grad fællesskabet og nye venskaber, der var i højsædet.

Tekst Jim Hoff - jimhoff@voreslokalavis.dk

DET GODE BØRNELIV: Venskab gennem kendskab - og leg. Det må være den overordnede pædagogiske overskrift på den fine tur ud af huset som børnene i 0. til og med 3. klasse drog ud på fredag morgen sammen med deres lærere og pædagoger. Her gik turen med bus ud til Ballesbækgård ved Rørbæk Sø, hvor der ventede børnene en række gruppeopdelte aktiviteter på tværs af årgangene. 

 De fire arbejdstemaer hed: Landart, opmærksomhed på naturen, aktiv i naturen (leg) og hvad finder jeg ved søen. Børnene var cirka en god halv times tid ved hver station, hvorefter de cirkulerede rundt, så alle fik prøvet det hele af i det fantastiske sommervejr. 

Man kunne godt have valgt at gøre ekskursionen til et naturfagligt projekt med stor vægt på indlæring om naturen, og denne del af pædagogikken var da også til stede - ikke mindst nede ved søen. Men det vigtigste denne dag var at styrke fællesskabet på tværs af de fire årgange - venskab gennem kendskab. 

Ved at blande de fire børnegrupper sammen fik både de små, de større og de helt store fra 3. klasse rig lejlighed til at være sammen i et pragtfuldt naturområde, hvor de planlagte aktiviteter dannede basis for en masse gode snakke, brede grin og godt samvær. 

Der blev lavet fine naturskulpturer af blomster og blade, der blev leget blindebuk, fangeleg og ved søen skulle børnen finde en masse dyr, småfisk osv. Det hyggede de sig gevaldigt med, og da der var en del bevægelse rundt mellem de fire stationer bygget ind i konceptet, blev det også en dag, hvor de unge mennesker fik rørt sig på bedste vis i det enormt kuperede terræn mellem Ballesbækgård og Rørbæk Sø.

En af dagens helt store bonusoplevelser var uden tvivl den dramatiske gåtur på "Fårelort-stien" mellem Ballesbækgård og shelterpladsen. En rute på 300 meter, hvor fårene virkelig havde "leveret varen", og hvor man virkelig skulle vælge sine skridt med omhu. 

Du kan se massevis af fotos fra den fine dag ude i Guds frie natur HER