Viden om vin og hygge: Tag med Johnny og Frank på Kælder-vins vin-tur 

Når vi når hen til september måned i år, ligger der en interessant vinrejse i kalenderen hos Kælder-vin i Give. Denne gang turen går til Holland-Normandiet-Champagne og Mosel, og det sker i tidsrummet 21. til 28. september 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

DET GODE BUTIKSLIV: Kælder-vin har Danmarks måske hyggeligste vinkælder, men de gode folk i kælderen kan så meget andet end at sælge vin, portvin, spiritus og andre lækkerier. Man har nemlig også specialiseret sig i vinrejser, og nu kan forretningen melde ud, hvad der er på tapetet her til efteråret 2024.  

-Det handler om en vintur til Holland-Normandiet-Champagne og Mosel, og rejsen løber at stablen i perioden 21. Til 28. september. På denne tur får deltagerne fornøjelsen af to garvede vineksperter, Kælder-vins indehaver og vinekspert Johnny Mortensen og hans wingman, Frank Sørensen, der også kommer med en enorm viden om vin og spiritus, oplyser Malthe Overmark, der er Kælder-vins pr.-mand. 

Her overlader vi mikrofonen til de to guider, hvor de kan præsentere sig selv, idet de jo er de to herrer, som skal sørge for at deltagerne på turen får en god og hyggelig oplevelse.  

Drømmen om at lave vinrejser realiseret 

Vi lægger ud med the man himself, Johnny Mortensen, der efterhånden er en garvet vinrejseguide. 

-Jeg er 57 år gammel, og har i 20 år viet mit liv til vin og spiritus, ”på den gode måde”. Min første vinrejse gik til Sydafrika i 2006 og i 2007 gik vinrejsen første gang til Australien. I 2010 gik vinrejsen atter til Australien og hjem kom en mand med en kæmpe drøm: At tage gæster med rundt i verden, og vise hvad denne fantastiske vin-verden og dets fantastiske mennesker kan. Jeg har besøgt stort set alle kontinenter med vin, fortæller Johnny. 

Fokus på masser af gode oplevelser 

I 2013 organiserede han sin første vinrejse. Turen gik til Alsace og Sydtyskland, og her ynder han stadig at tage gæster med hen. Herudover er turene flere gange gået til Italien og Portugal, og næste år kommer turen så til Australien.  

-De fire vigtigste ting på rejserne og det jeg altid har fokus på er: God mad, god vin, hygge og masser af gode oplevelser. Udover at facilitere de mange vinrejser, så ejer jeg som sagt også Danmarks måske hyggeligste vinforretning, Kælder-Vin, og her er der altid saft på kanden, og alle er velkomne. Der er noget for enhver smag. Passionen for produkterne og butikkens slogan ”Vi sælger ikke noget vi ikke selv vil drikke eller spise”, gør Kælder-Vin til et perfekt og unikt sted af købe vin, spiritus osv., fortæller Johnny, der ydermere kan oplyse, at Kælder-vin er medlem af Rejsegarantifonden. 

 

Johnny Mortensen er en berejst herre, når det handler om vinrejser, og til september inviterer har på vintur til Holland, Normandiet, Champagne og Mosel. Foto: Jim Hoff

Frank tilføjer turen historisk viden 

Frank Sørensen, Johnnys wingman på turen her, er nok kendt af en del som tidligere skolelærer på Søndermarkskolen i Give. 

Her fortæller Malthe, at Frank er 70 år gammel, og at han har en enorm viden på vin og spiritus. Frank har de sidste 5 år været en trofast hjælper i Kælder-vin. Som tidligere skolelærer er Frank er meget historieinteresseret, og på denne tur, vil deltagerne få en grundig og inspirerende gennemgang af invasionen og D-Dag i de helt autentiske omgivelser, man vil komme til at besøge på turen. 

Du kan se programmet for vinrejsen her