Vin & Kalendere: Mød Skulpturbyen til Isskulpturfestival

Lørdag den 16. december løber den store isskulpturfestival som bekendt af stablen, og her kan du naturligvis også møde en af de tre foreninger, der er med til at arrangere den fine dag: Skulpturbyen. Det handler om både vin og kalendere – og meget andet godt. 

Af Jim Hoff - jimhoff@voreslokalvis.dk   

FORENINGER: Skulpturbyen er en af de 3 initiativtagere til både isskulpturfestivalen og isskulpturfestivalen i Give, og de vil være på plads med en bod i midtbyen mellem kroen og fysioterapeuten i midtbyen i Give, når der den 16. december kaldes ind til den store årlige festlige farverige og frosne byfest, Isskulpturfestivalen.  

Det fortæller foreningens formand, Jørgen Lundsgaard, der selv vil være på plads i info- og salgsboden.  

-Her vil vi sælge vores efterhånden velkendte og ganske populære Skulpturvin, der på årsbasis yder et pænt tilskud til foreningskassen, og så har vi noget helt nyt på bedding. Vi har efter utallige opfordringer nu fået produceret en årskalender med en masse fotos af vores skulpturer, og denne kalender kan man også købe hos os denne lørdag for 50 kroner. Derudover er vi da bestemt også villige til at tegne flere medlemskaber til vores forening, konstaterer Lundsgaard med et skævt smil. 

Skulpturvinen kan til dagligt købes i Brugsen i Give - på 5. år. 

Masser af skulpturgæster i 2023 

Lige her og nu er der ankommet 14 nye skulpturer, der har base camp på pladsen foran Huset. Værkerne er alle fra Dronninglund, hvor de har stået tidligere. Skulpturby Give og Dronninglund har indgået en rotationsaftale, og 8 af værkerne er af svenske kunstnere, der her leverer kunst i hård granit. 
Jørgen Lundsgaard kan fortælle om et 2023, hvor man langt om længe kunne træde ud af coronaens skygge. Det gav sig udslag i god gang i de guidede skulpturvandringer. 

- Det kom gæster mange steder fra, og de var alle begejstrede for de mange skulpturer i midtbyen, ligesom de grønne omgivelser med de mange træer også vakte begejstring. Til gengæld var der ikke helt så meget gang i salget af skulpturerne, hvilket jo også er et af formålene med Skulpturbyen.  

Fra pølsevogn til skulpturhus? 

Lundsgaard kan ydermere oplyse, at man arbejder på i foreningen at indrette den tidligere grillbar på Bøgetorvet, der jo bare står og hensmægter i kommunal glemsel.  

-Vi kunne forestille os at opsætte let overdækning og ophænge infotavler om Skulpturbyen både ude og inde, så vi får et fast sted i midtbyen, vi kan henvise til, siger Lundsgaard.  

Disse planer kommer vi til at høre mere om i det nye år - her og nu handler det om Isskulpturfestivalen lørdag den 16. december, hvor der skal sælges en masse god vin og fine kalendere.