Vinsmagning og vinslaraffenland: Brugsen klar med endnu en forrygende vinfestival 

- Vi fylder Brugsens indgangsparti til bristepunktet med vin. Vi har lavet hele 47 annoncesider med vin, sikkert dansk rekord, og vi vil præsentere alt, hvad hjertet kan begære af vin, når vi igen inviterer ind til vinfestival – citat Michael Sørensen, leder af vinafdelingen Brugsen. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

DET GODE BUTIKSLIV: Brugsen i Give har just fejret 111-års fødselsdag, og nu holder butikken så en ‘efterfest’, der vil noget. Fra den 4. april til den 14. april inviterer Brugsen nemlig igen til Vinfestival, og traditionen tro bliver der er hel masse at komme efter for kunderne. 

-Vi fylder Brugsens store forhal med vin til bristepunktet, vi har fået produceret 47 sider vinannoncer, hvilket jeg tænker er noget nær danmarksrekord. Vi vil her præsentere alt, hvad hjertet kan begære af vin. Vi kan præsentere vin lige fra 33 kroner flasken til 425 kroner pr. flaske, så her præsenterer vi kunderne for vin med en bred spændvidde både hvad angår smag, interesse og pengepung. Her er der vin for alle, der er vin til hverdag, vin til fest, vin til folk i vinklubber, vin til nørden, vin til særlige anledninger – og det er det, der er min opgave hver gang, vi afholder vinfest – at ramme så bredt som muligt, siger Brugsens leder af vinafdelingen, Michael Sørensen.  

Fredag er der gratis vinsmagning af over 60 vine 

Han gør opmærksom på vinfestivalens store højdepunkt fredag den 5. april, hvor der fra klokken 10.00 til 18.00 er gratis vinsmagning. Her kan folk komme ind fra gaden og smage på over 60 forskellige vine, og efterfølgende købe til attraktive priser. 

-Her giver vi vores kunder en rigtig fin oplevelse, og at gøre denne dag til noget helt specielt er noget, vi bruger rigtig meget krudt på sammen med vores gode leverandører. Så what’s not to like, lyer det fra den kompetente vinmand med et stort smil. 

Tager 4-5 måneder at forberede vinfestivalen 

Michael har været i gang i 4-5 måneder med at planlægge denne årets første vinfestival af 2, og det at finde de helt rigtige vine til fine priser, er noget af det, der virkelig driver og motiverer ham.  

-Det er vildt spændende sådan at være på ‘vinjagt’, og det handler nemlig ikke om bare at hive noget metervare ind. Nej, der skal laves en grundig research, der skal tales med leverandører konstant, så det er et intensivt men også virkelig interessant stykke arbejde. Vi har mange gode leverandører, så der er mange bolde, eller nærme flasker, i luften, og det er bare fedt, når det lykkes at lande nogle gode deals og hive nogle spændende partier vin hjem. 

 

Brugsens leder af vinafdelingen er på hårdt arbejde i månederne op til en vinfestival, men han elsker udfordringerne, hvor både faglighed og godt købmandsskab er i spil. Foto: Jim Hoff

Gælder om at være hurtigt ude 

Med så mage leverandører på hånden er udvalget naturligvis stort, så det er en kunst at udvælge de rigtige vine, og så skal man som kunde også være opmærksom på, at når Michael køber partier hjem, så er der oftest tale om begrænsede mængder. Derfor handler det om for de vinglade kunder at være oppe på dupperne og holde øje med annoncerne i god tid.  

-Vi oplever tit ved vores vinfestivaler, at nogle partier er udsolgt allerede første dag. Så der er, for nu at sige det på godt dansk, først-til-mølle. Her vil jeg lige gøre opmærksom på, at de 47 siders annoncer får man adgang til via en QR-kode i avisen, så her han man virkelig en god mulighed for at danne sig et overblik over udbuddet, siger Michael.  

Vin og hjerteblod 

Nogle år lykkes det Michael at lande nogle vanvittige scoops med slagtilbud på excellent vi i superligaklassen. Men det er lidt sværere for ham at fremhæve en vin eller to på den konto.  

-I år det sådan, at hver vin virkelig kan noget på sit eget felt. Der virkelig vin, der shiner i hver deres kategori, så det jeg vil anbefale er, at man kommer forbi fredag og får en smagsoplevelse. Her kan man prøve sine grænser af, gå ud at vinmarker, man aldrig troede, man ville betræde, og fremfor alt hente en masse inspiration. Jeg står på mål for, at hver eneste vin er købt med begejstring, der er masser af gode køb og waugh-oplevelser at hente. For mig er det her hjerteblod, og det er virkelig en stor fornøjelse for mig at investere en masse hårdt arbejde i, at de her vinfestivaler bare rammer plet hver eneste gang.  

 

Udvælgelsesprocessen er vildt interessant 

-At kunne kombinere arbejde og hobby på denne måde er en sand fornøjelse. Selve udvælgelsesprocessen er det mest spændende del, og den klassiske armlægningskonkurrence med leverandørerne elsker jeg – det er en sport, jeg går meget op i, lyder med begejstring i stemmen fra Michael.  

Hans afsluttende råd til kunderne er klar:  

-Der vil klart være knald på torsdag, fredag og lørdag, så derfor vil jeg virkelig opfordre folk til at komme ud af starthullerne, hvis de skal have en chance for at ramme plet i dette vinslaraffenland og ikke misse deres yndlingsvine!