20 år med Karla Grøn: Børneinstitutionen på landet kunne fejre fødselsdag i sommersolen

For 20 år siden fusionerede de to børneinstitutioner Spiloppen og Musehullet og blev til Karla Grøn, som fik base i den tidligere skole i Karlskov. Torsdag den 2. maj fejrede Karla og alle hendes venner så 20-års fødselsdag med Dannebrog blafrende lystigt op mod en solbeskinnet lyseblå sommerhimmel.

Af Jim Hoff- jimhoff@voreslokalavis.dk

DET GODE BØRNELIV: I 2004 blev de to lokale børneinstitutioner Spilopper i Grønbjerg og Musehullet i Karlskov lagt sammen til én enhed. Det skete i forbindelse med, at der blev bygget én fælles skole for de to byer. Den fik placering i Grønbjerg, og derfor placerede man, for at dele sol og vind lige mellem de to landsbysamfund, den nye fælles børneinstitution Karla Grøn i den gamle skole i Karlskov.

At sagen så udviklede sig således, at der opstod en friskole i Karlskov lige ved siden af Karla Grøn er en anden snak, som det ikke skal handle om her.

 

 

Godt stabilt børnetal

Institutionens leder, Rikke Holmsted Bøjsen, kan oplyse, at institutionen er normeret til 35 børnehavebørn og 16 vuggestuebørn. Børnene er i aldersgruppen ½ år og op til 5 år, hvor de bliver til førskolebørn.

-Vi har 4 fastansatte i vuggestuen, 6 faste i børnehaven, der er 1 leder og en køkkenleder. Derudover har vi nogle tilkaldevikarer og afløsere tilknyttet. Vi får vores børn her i en radius på cirka 15 kilometer. Selvfølgelig har vi en del børn her fra lokalområdet, men vi har også børn fra Filskov, Billund, Give og Vorslunde.

-Vores børnetal er ganske stabilt. Naturligvis er vi afhængige af det aktuelle børnetal i området her, men vi har aldrig været presset på antallet af børn. Vi er rigtig glade for stedet her, hvor vi har nogle utroligt flotte rammer, vi har masser af plads her i den tidligere skole med egen gymnastiksal, værksteder, køkken osv. Derudover råder vi over nogle dejlige udendørsområder og faciliteter. Her er der på alle måder højt til loftet og masser af god plads til at udfolde sig på. Vi har et rigtig godt sted her, vi og børnene trives, og vi har, som du kan se, rigtig mange glade landbørn.

 

 

Gode relationer til både Karlskov Friskole og Elkjærskolen

Rikke pointerer, at selvom man ligger klos op ad Karlskov Friskole, så er man neutral og vægter et godt samarbejde med både skolen i Karlskov og Grønbjerg.

-Vi er på besøg på begge skoler og bruger god tid på at lave fine overleveringer til begge skoler. Vi er jo en kommunal institution, så naturligvis er vi interesserede i gode relationer med begge skoler.

20-årsfødselsdagen blev markeret med, at børnene i vuggestuen og børnehaven om formiddagen var ude at plante blomster i området, og senere på dagen var der inviteret til stor fødselsdagsfest fra klokken 14.00, hvor forældre, søskende, familie osv. var inviteret til fødselsdagshygge ude i gårdspladsen ved legepladsen.

Sommersang i Karla Grøn-haven

Efter en halvanden times fri lige med kaffe, kakao, saft, boller og fødselsdagskage blev hele flokken samlet til sang og fælles hygge. Vi fik en musikalsk rundtur sammen med Lille Peter Edderkop. Den klassiske bus, hvor hjulene som altid drejer rundt, cola og is-sangen, og så sluttede de musikalske løjer med afsyngning af “Karla Grøn” sangen, som er skrevet af Søren Brynjolf.

Altsammen akkompagneret af pædagogmedhjælper Peter Eriksen på guitar, og netop Peter og hans gode kollega, Elsebeth Egsgaard Carstensen, har faktisk været med helt fra Karla Grøns start tilbage i 2024 – og var også med, da sangen om Karla Grøn blev skrevet.

 

 

To æbletræer i gave

Der var så også en overraskelse til vuggestuen og børnehaven fra forældrebestyrelsen, der havde sparet sammen til to æbletræer, der blev overleveret af Katrine Elkjær fra forældrebestyrelsen.

-Æbletræet er symbol på vækst og trivsel, så det passer bare perfekt til Karla Grøn. I får to træer, fordi I er to enheder, en vuggestue og en børnehave, og fordi der skal to æbletræer til at ‘bestøve’ hinanden, så der kan skabes vækst, lød de vise ord fra Katrine.

Efter disse fine seancer blev der inviteret til forældrebestyrelsesmøde, hvor der var valg til bestyrelsen. Og med denne fine dag, det fantastiske vejr in mente og det generelt meget fine setup hos Karla grøn, burde det være en formsag at få valgt en fuldtallig og god bestyrelse.

Du kan se masser af fotos fra fødselsdagsfesten lige HER