Give springer med på vognen: Nu får vi en delebil!

Det handler om at gøre Give til en grønnere by og styrke byens transportmuligheder, når Give Udviklingsråd i samarbejde med Brugsen, danbolig og Vejle Kommune den 1. juli lancerer byens nye delebil. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

MILJØ: I 2020 lancerede Givskud konceptet “ByensBil”, en delebil, og i foråret 2024 sprang Gadbjerg både billedligt og konkret med på vognen, da man også her lancerede en delebil for byens borgere.  

Nu er det så Gives tur til at køre med på den grønne delebilsbølge., og det sker den 1. juli, når Give Udviklingsråd præsenterer en delebilsordning i Give i samarbejde med firmaet ByensBil.dk. i tæt samarbejde med de to lokale sponsorer Brugsen i Give og danbolig i Give samt Vejle Kommune. 

Det oplyser udviklingsrådets formand, Jette Nielsen. 

Stolte over at kunne bidrage til en grønnere by 

-Byens nye delebil bliver en Suzuki Swift Hybrid - en mindre fossilbil, som kan lejes på time- eller dagsbasis. Et rigtigt godt og bæredygtigt alternativ til at have egen bil, og det er derfor ideelt for husstande uden bil - eller som en ekstra bil nummer to, når der er behov for det, fortælle Jette og tilføjer:  

-Give Udviklingsråd står bag initiativet, men det kunne ikke lade sig gøre uden velvillig støtte fra de tre fantastiske sponsorer. Vi er stolte over – med dette initiativ - at kunne bidrage til en grønnere by - og styrke transportmulighederne i vores by. 

Jette kan også oplyse, at bilen får sin faste og centrale parkeringsplads ved SuperBrugsen Give, så den bliver nem at hente og aflevere. 

Miljøvenligt og ingen vedligehold 

Helt grundlæggende går konceptet ud på at gøre det nemmere at bo i de danske ydre områder. Konceptet tilbyder et alternativ til at have egen bil, man gør transport og mobilitet tilgængelig for alle, og så er der naturligvis også en grøn bagtanke, idet man reducerer antallet af personbiler til gavn for miljøet.    

Apropos fordele så er der, ud over at en delebil tilbyder et miljøvenligt valg, ingen vedligehold eller forsikringsomkostninger, samt en fleksibel lejeperiode. 

Bonusinfo om ByensBil.dk   

Mere end 500 medlemmer der fast bruger bilerne   

Mere end 350 lejere pr. år.   

Mere end 600.000 kilometer om året.   

1 delebil erstatter mellem 4 og 12 biler   

En delebilist kører typisk færre kilometer   

Delebilisme øger bevidstheden om, at det er vigtigt at tænke anderledes