Lokal apoteker udvider fra 3 til 4 apoteker: Saeed har overtaget Havne Apoteket i Vejle

1. juli 2016 overtog apoteker Muhammad Saeed Give Apotek, Brande Apotek og apoteksudsalget i Jelling. I 2017 blev Jelling til et rigtigt apotek, og 1. september 2023 overtog Saeed så Havne Apoteket, der ligger inde i Føtex i Strandgade. Dermed kan han servicere og hjælpe endnu flere kunder – og det er netop dét, der driver værket. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

GIVE: 1. september overtog apoteker Muhammad Saeed Havne Apoteket i Føtex i Strandgade i Vejle Han overtager apotek efter apoteker Danji Bhanderi, der går på pension den 1.10. 2023. Dermed står Muhammad Saeed i spidsen for 4 apoteker fordelt over byerne Give, Brande, Jelling og nu Vejle,  

Derudover har Saeed også håndkøbsudsalg i Blåhøj, Gadbjerg, Givskud, Skarrild, Arnborg, Vonge og Thyregod, ligesom hans apoteker også leverer medicin til en række plejehjem og bosteder.  

Apoteket i Give er moderapoteket, og apoteket i Vejle bliver fremover en filial under Give. Tidligere var Havne Apoteket under Uldum Apotek, men efter Saeeds overtagelse 1. september bliver det altså en del af Giveapotekerne.  

Mere og mere udbredt med apoteker i supermarkeder 

Konceptet med at drive et apotek i et varehus/supermarked blev muliggjort tilbage i 2015, hvor det blev tilladt at oprettet filialer disse steder. Havne Apoteket har ligget i Føtex siden 2017, og det er på den konto et veldrevet og velkendt apotek, som Saeed har overtaget.  

- Faktisk ser vi mere og mere, at der åbner filialer i supermarkeder/varehuse som Føtex, Bilka og Kvickly. Der er flere fordel ved at have et apotek i et varehus. Her i Vejle er der 200 p-pladser, det gør det nemmere for folk at hente deres medicin, når de alligevel er ude at handle, hvor de kan kombinere den daglige handel med afhentning af medicin og på den måde spare tid. Og så er det jo en fordel for de folk, der bor i området, at de har et apotek tæt på. Selve apoteket er en fuldstændig 1:1 model af et almindeligt apotek med butik, kontorlokaler, baglokaler og lager osv., fortæller Saeed.  

Chefen til stede på samtlige 4 apoteker 

Han overtager ikke kun apoteket efter Danji Bhanderi, men også det tidligere personale, der består af fire personer. 
Efter overtagelsen af Havne Apoteket i Vejle råder Muhammad Saeed over et stort hold ansatte. Som udgangspunkt har de ansatte et fast tilholdssted, men de kan også fungere som afløsere på andre apoteker i forbindelse med ferie osv.  

Peter Bolther er koncernchef for alle fire afdelinger, og Saeed forsøger så godt han kan at fordele sine timer mellem de fire apoteker, så han kan have fingeren på pulsen både i Give, Brande, Jelling og Vejle.  

Glade og tilfredse kunder – det er bare sagen 

Saeed har med andre ord nok at se til, men det er vigtigt for ham at være synlig alle steder – og han går også meget gerne ind i selve butikken og ekspederer kunder. For ud over at være en driftig iværksætter er det også kontakten med glade og tilfredse kunder, der driver værket hos Saeed.  

- De gode kundeoplevelser giver mig en masse positiv energi. For mig et det en rigtig god og relevant opgave at kunne forsyne området med lægemidler. Det er dejligt på den måde at kunne hjælpe folk, og selv om der er mange af dem, er jeg glad for opgaverne. Ja, der er nok at se til, men jeg kan rigtig godt lide det. Selvfølgelig handler det om at finde den rigtige balance mellem arbejdsliv og privatliv, men jeg brænder for det her – og så gør det ikke noget, at der ryger lidt timer fra fritiden over på arbejdskontoen, konstaterer Saeed med et stort smil.  

 Apoteker Muhammad Saeed står nu i spidsen for 4 apoteker, efter at han pr. 1. september overtog Havne Apoteket i Føtex i Strandgade i Vejle. Foto: Jim Hoff

Fælles kultur på de fire apoteker 

At stå for fire enheder med fire geografiske enheder kan naturligvis give nogle udfordringer i forhold til kultur og sammenhæng. Men her er Saeed meget skarp på, at de fire afdelinger skal fremstå son én enhed med den samme kultur, de samme værdier og det samme høje serviceniveau – og at personalet opererer med de samme arbejdsgange, uanset om de står bag disken i Vejle, Give, Jelling eller Brande.  

- Vi arbejder meget bevidst med at skabe en fælles kultur og ens arbejdsgange alle steder. Både for personalet og kundernes skyld. Vi kører også med det samme robotsystem alle fire steder, så vores ansatte har meget let ved at træde ind for hinanden de fire steder, siger Saeed.  

Ikke svært at skaffe folk 

Der er som sagt en del mennesker på lønningslisten, og det spænder lige fra farmaceuter over farmakonomer til servicefolk og chauffører. Og apropos ansatte kan Saeed fortælle, at man på Give Apotek med tilhørende filialer ikke har svært ved at skaffe personale.  

- Tidligere var det svært, men nu henvender folk sig faktisk uopfordret til mig i forhold til at søge jobs. Og her taler vi altså og faguddannet personale. Det hænger sammen med, at vi har et godt ry, og at vi er kendte for at have et godt arbejdsmiljø. Den slags lægger folk mærke til, og derfor er det rimeligt uproblematisk at skaffe nye folk, fortæller Saeed.  

Den 1. oktober går Give Apotek og de tre filialer ind i en travl periode, hvor de tilbyder vaccinationer mod covid 19 og influenza. Igen en stor opgave men helt i Saeeds ånd er det en opgave, man påtager sig med glæde, fordi det netop handler om at hjælpe så mange mennesker som muligt.