Red Barnet & Potters Jig: Det er bare en god kombination

Det blev igen en rigtig fin søndag eftermiddag, da Red Barnet og Rotary inviterede på musik og hygge på p-pladsen bag ved Gives kulturhus. Flot vejr, flot opbakning og god stemning med glimrende musik fra blokvognen.

 Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

 Det var sommer, sol og søndag, da Red Barnet og Rotary Give i sidste uge igen inviterede til velgørenhedskoncert på p-pladsen ved Huset på Rådhusbakken. Det er ved at blive en fast tradition, at de to foreninger inviterer til ”frokost-jazz”, som konceptet oprindeligt hed, da det i sin tid startede ud på p-pladsen ved Ikærskolen.

 Formålet er, ud over at skabe en hyggelig eftermiddag med god mad og god musik for borgerne, at generere penge til de to foreningers velgørende arbejde med børn og unge i Giveområdet. Gæsterne betaler et beløb for at deltage, og derudover kan man også bidrage ved at besøge tombolaen, hvor der er fine lokalt sponsorerede gevinster på højkant.

Petra Raundahl og Merethe Kjeldbjerg er klar ved Hancock-anlægget - og det var populært denne fine sommersøndag ved Huset. Foto: Jim Hoff

Dejligt med så fin opbakning

Derudover bød dagen også på lidt at spise, lidt at drikke og kaffe med hjemmebag til slut. Petra Raundahl fra Red Barnet kan her en ugens tid efter eventen se tilbage på en god dag eftermiddag.

 - Dagen gik fint, og fantastisk vejr. Nogle mente, det eneste, der manglede, var en bod med stråhatte. Det var en god stemning, og folk støttede op om vores arbejde med at købe lodder i vores tombola, så vi næsten fik udsolgt, siger Petra og tilføjer:

 -  Derudover var der virkelig gang i salg af mad og drikkevarer. Vi ved godt, at folk bakker op med deres køb af mad og drikke, for at støtte os, så tusind tak for det, siger Petra Raundahl, der pointerer, at samarbejdet med Rotary var igen i år, var en succes. Vi regner helt sikkert med, at vi afholder et lignende arrangement i 2024.

Brita stod klar i Red Barnets tombola. hvor salget var med til at sende penge til klubbens Oplevelsesklub. Foto: Jim Hoff

Stor hjælpsomhed fra lokalsamfundet

Som tidligere omtalt, var der igen i år mulighed for at flirte lidt med lykkens gudinde i Red Barnets tombola, som Brita og Merethe har stået for med 100 flotte gevinster sponsoreret af byens lokale forretninger.

- Vi møder altid stor imødekommenhed og velvilje hos de handlende og tusind tak for det. Ud over gaver har vi fået praktisk hjælp af Give Elementfabrik, der har sponsoreret vores plakater, Henning Larsen har fået dem monteret, så de kunne hænges i lygtepæle, og Peter Madsen har stillet trailer til rådighed til musikken.

- Derudover har Give Handel & Erhverv leveret parasoller, og Ikærhallen har velvilligt udlånt både borde og stole. Tak til alle jer, der gør det muligt at holde et sådant arrangement og tak til Rotary for samarbejdet, lyder det taknemmeligt fra Petra.

Folk hyggede sig i godt selskab og med god musik fra Potters Jig. Foto: Jim Hoff

Overskuddet går til Red Barnets Oplevelsesklub

Hun kan ydermere oplyse, at overskuddet fra arrangementet går til Red Barnets Oplevelsesklub, der har eksisteret siden 2010, og som i dag rummer 12 familier med omkring 30 børn indenfor målgruppen, der er mellem 5 og 12 år.

- Vi har mellem 6 og 7 arrangementer om året, hvor børn deltager, altid sammen med deres forældre og gerne søskende. Det kan være Cirkus, Teater, Fisketure eller f.eks. motorcykel arrangement, som vi havde sammen med Familieværkstedet under Røde Kors søndag den 27/8 kl. 14 til 17, og hvor mellem 15 og 20 store motorcykler var på plads op og kørte ture med både børn og voksne. Det var rigtig spændende, siger Petra.

Derudover kan Oplevelsesklubben tilbyde et Lego/Crea- arrangement i oktober måned, ligesom der inviteres ind til juleafslutning med gaver til børnene i december måned.

Der var særdeles kompetent opvartning ved grillerne. Foto: Jim Hoff

 Dagens gæster fik en høflig og behagelig velkomst ved betalingskassen af disse to yndige kvinder. Foto: Jim Hoff