3 hold helt i top: Eminent forårssæson i Give Fremads fodboldafdeling

To oprykninger og et hold med i oprykningsdysten til og med sidste spilledag. Det er resultatet af forårssæsonen for Give Fremad, der lagde ud med at deltage med tre seniorhold i serie 5, serie 3 og jyllandsserien 2. Efter sommerpausen hedder det så jyllandsserie 2, serie 2 og serie 4, og så stærk har seniorafdelingen i Give aldrig været før.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

FORENINGSLIV: - Det er gået noget bedre, end vi havde regnet med. Især var vi spændte på, hvordan det ville gå med vores nye hold i serie 5. Det var lidt et sats at tilmelde endnu et seniorhold, men vi kunne se, at der var så mange spillere at tage af, at vi kunne risikere at stå med en stor håndfuld spillere, der ikke kom ud og spille kamp, når de to første hold var sat – og det ville vi meget gerne undgå. For så risikerer vi at miste spillere. Men hold da fast for en sæson for alle tre hold, det er i den grad mere end godkendt.

Ovenstående udmelding kommer fra Give Fremads formand Andes Kristensen en søndag formiddag, hvor han sammen med en stor håndfuld seniorspillere er i gang med at rydde op efter Give Open Air. Vi skal også lige runde 1. holdet i jyllandsserien, der var millimeter fra at ryge med i oprykningsspillet til jyllandsserie 1, men som efter 3-2 nederlaget til tst fra Aarhus fredag aften havnede på rækkens 3. plads.

- Jyllandsserieholdet leverede set over en sæson en rigtig flot indsats som nyoprykker. Virkelig flot at de lå i toppen gennem hele sæsonen og bød sig til i oprykningskampen. Men der er mange unge spillere på holdet, som nok lige skal bruge en sæson mere til at finde sig til rette, så det er bestemt ingen katastrofe, at de ikke rykkede op. Det har været en fornøjelse at følge holdet, så der er sikkert meget godt i vente fra dem her i efteråret, pointerer fodboldformanden.

Kasper Bach-Jensen og hans assistent Jesper Jochumsen endte med det nyoprykkede jyllandsserie 2-hold på rækkens 2. plads efter at have ført rækken i en del perioder. En flot sæson med udvikling af en del nye unge spillere, der for alvor begyndte at vise deres potentiale. Foto: Jim Hoff

To oprykninger der i den grad styrker klubben sportsligt

Det er en klar styrkelse for klubben, at man nu har hold både i jyllandsserien og i serie 2 – det gør ikke klubben mindre attraktiv for spillere udefra, der måtte have lyst til at prøve fodboldlykken i grønt. Internt betyder det også en fodboldmæssig opgradering af den samlede seniortrup, der hvis man ellers kan holde sammen på alle kamptropperne kan gå et fantastisk efterår i møde.

2. holdet i serie 3 leverede en suveræn sæson med 10 sejre, 3 uafgjort og blot et nederlag i 14 kampe med en målscore på 53:13, og med klubber som Vinding, Hover og Billund bag sig. Holdet bliver træner af Lars Pedersen, Flemming Duus og den til trænergerningen tilbagevendte Brian ”Oprykker” Sølund.

3. holdet i serie 5 leverede so sagt sæsonens positive overraskelse ved at levere en oprykning. Holdet, der ledes af Lars Pedersen gik ubesejret gennem sæsonen med 4 sejre og 2 uafgjorte og en målscore på 18:7. Et hold der både er en legeplads og en udviklingsplatform for ungseniorer, der lige skal ud at have lidt seniospillerhår på brystet – og det projekt er man lykkedes med på ganske flot vis.

 

Serie 3's trænertrio med Lars Pedersen, Flemming Duus og Brian Sølund leverede en flot oprykning med Give Fremads 2.hold. Foto: Jim Hoff

Trænerblokken intakt

Nu går seniorafdelingen på pause nogle uger, inden det så går løs med efterårssæsonen. Transfervinduet er allerede pivåbent, og der spekuleres og gættes som altid i øst og vest. Ikke mindst omkring 1. holdstruppen, hvor det ser ud til, at man mister midtbanedynamoen Marinus Kristensen, der drager til smilets by for at blive klogere.

Men der hviskes også i krogene om potentielle tilgangsmuligheder – sportsredaktionen er bekendt med navnene, men for spillernes og deres nuværende klubbers skyld, meldes der først noget ud, når baglandet er orienteret i fald det bliver realiseret.

Der er styr på trænertruppen, idet Kasper Bach-Jensen og assistenttræner Jesper Jochumsen fortsætter på 1. holdet, Sølund, Pedersen og Duus er også på plads hos nyoprykkerne i serie 2, mens Lars Pedersen også dirigerer tropperne på det nyoprykkede serie 4-mandskab.

Rutine og talent går hånd i hånd på Give Fremads jyllandsseriemandskab, her eksemplificeret var anfører Kasper Larsen og unge Simon Vilstrup. Foto: Ji, Hoff

Fantastisk stadionoplevelse

Kort sagt: Forårssæsonen 2023 var en historisk en af slagsen i Give Fremad og er naturligvis funderet på godt trænerarbejde hele vejen rundt samt en stor flok dygtige spillere, der engageret og dygtigt har leveret flot på alle tre hold. Man kan vælge at hvile på laurbærrene, men det ville være uklogt, for når efteråret fløjtes i gang, så venter der større udfordringer på den sportslige spilleplade.

Lad os lige runde af med at sende en masse respekt og anerkendelse til de gode folk, der til hjemmekampene sørger for den gode stemning på stadion. ”Fodboldbaren” er åben, der speakes holdopstillinger og målscorere, og det er bare med til at levere et indtryk af et rigtigt fodboldstadion.

Og, lader jeg mig fortælle af sædvanligvis ædruelige informanter, der skulle være en presseloge på vej, så Vores LokalAvis’ udsendte rigtig kan folde sig ud, smiley!