Bøllebank til Broager i egen borg: Give tilbage på 2. pladsen

Torsdag aften fik Give Fremads jyllandsseriemandskab for alvor gang i målmaskinen med en stensikker på 5-1 sejr på udebane over sønderjyske Broager. Nu venter så det ultimative topbrag lørdag kl. 12.00 på Waldstadion, hvor afdøde Svend Aage Bach mindes.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

FODBOLD: Give er tilbage på rækkens 2. plads. Det er en realitet efter en stensikker 5-1 sejr på udebane over Broager, der med nederlaget til Give nu henvises til sidstepladsen i puljen.

Give havde angrebsesset Jakob Kristensen tilbage efter at han havde været oppe at gøre Grønland usikker i 14 dage, og hans tilbagekomst kunne mærkes. Således scorede den hurtige og farlige angriber selv to mål, mens han leverede en assist.

Forsvarspiller Lukas Flensborg var også tilbage efter en skadesperiode og gik direkte ind i start 11’eren og leverede en finindsats, så nu er kan truppen gå ind i de sidste 4 kampe med en tæt på skadefri kampenhed på dupperne. Man måtte til aftenens dyst undvære anfører Kasper “Retov” Larsen, der havde karantæne. Han var selvfølgelig med i Broager og gav den fuld vokal gas på sidelinjen, som vi kender ham – og dermed er han klar til kamp igen lørdag.

Magnus Rasmussen (nr. 8) kom på tavlen i det 12. minut, da han scorede til 2-0 på oplæg fra Jakob Kristensen. Foto: Jim Hoff

Træls at lukke mål ind i overtal

Allerede efter 7 minutters spil bragte Kristoffer “Messi” Larsen Give foran 1-0 på oplæg fra playmaker Nikolaj Knudsen. Blot 5 minutter senere var Gives svar på Daniel Wass, Magnus Rasmussen på pletten, da han omsatte en fin bold fra Jakob Kristensen til 2-0.

Give måtte lige overleve en periode på 10 minutter i undertal i 1. halvleg, da Magnus “Kvistgården” Bitsch var ude og køle lidt ned, og her slap gæsterne ifølge cheftræner Kasper Bach- Jensen momentum en anelse.

- Vi kommer ok igennem perioden, men så ærgrer det mig ret meget, at da vi så kommer i overtal i starten af 2. halvleg, så tillader vi Broager at score til 2-1. Det er anden gang vi prøver at lukke mål ind i overtal, og det er jeg ikke tilfreds med, konstaterer Kasper.

Fornuftig kamp uden at det var prangende

Men “ulykken” blev dog stoppet, for i det 75. minut scorede Jakob Kristensen det forløsende 3-1 mål, hvilket gav ro på bagsmækken på grøn stue.

- Det meste af 2. halvleg er vi fuld kontrol, og vi spiller all over en fornuftig kamp, uden at det bliver prangende. Vi fik, hvad vi kom efter, nemlig 3 points. At spille helt ned i Broager sådan en hverdagsaften er ikke ligetil, men gutterne leverede fint, og vi vil altid være farlige for alle hold, når vi han den her giftige trio oppe foran med Magnus Bitsch, Jakob Kristensen og Kristoffer Larsen. Også ros til det nye midterforsvar med Jeppe Jørgensen og Mathias Bargmann, der gjorde det fint i Kasper Larsens fravær, siger Kasper.

Man og the Match blev den offensive tornado, Kristoffer Larsen, der denne aften vel nåede at dække stort set hele Sønderjylland med sine hidsige højintense løb ned i de sønderjyske bolværker.

Angriber Kristoffer Larsen blev Gives Man of The Match. Foto: Jim Hoff

Så gælder det topholdet på lørdag

Give spiller lørdag igen – nu på hjemmebane, og det er klokken 12.00 mod selveste EfB, der topper række med imponerende 1 points for 11 kampe og en målscore på 41:7. Her er det Give og Kasper Bach-Jensens helt store ambition at være det første hold, der giver fiskerdrengene fra Esbjerg klø - efter at man tabte med irriterende klare 5-0 i den omvendte dyst i Esbjerg.

Til den kamp kan Give stille i allerstærkeste opstilling – og det er nok en ganske god ting, smiley!

I forbindelse med kampen vil afdøde Svend Aage Bach blive mindet med 1 minuts stilhed før kampen, så mød endelig op uanset vind og vejr og vær med til at sende dette store klubikon flot afsted.