Bomstærk tømrer skal banke forsvarsbarrikaderne sammen i Give HK

Når streg- og forsvarsspiller Mads Overgaard til denne sæson skifter kampdragten ud med træneroutfittet bliver det med en direkte 1:1 afløser klar i centerforsvaret. 20-årige Carl Büchmann har skiftet Fredericia HK’s røde kampbluse med Gives petroleumsblå, og det er en både eftertragtet og særdeles spændende spiller, man her har fået i folden i Give.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

HÅNDBOLD: I håndboldkredse vakte det en del opsigt, da Give Håndboldklub i slutningen af marts kunne melde ud, at den 20-årige stregspiller Carl Büchmann fra Fredericia HK næste sæson tørner ud for Gives 2. divisionsmandskab.

Büchmann fik sidst på sæsonen en del spilletid på ligaholdet i Fredericia, hvilket bestemt ikke fik den unge mands markedsværdi til at falde. Men det bliver Give, der får glæde af den særdeles kompetente stregspillers kompetencer i næste sæson.

Og det er ret godt timet, i og med at holdets mangeårige forsvarsgeneral, Mads Overgaard, stopper som spiller for at fortsætte som assistent på 2. divisionsholdet.

Forsvarsklippe med hemmelige drømme

Den granvoksne Büchmann kommer med en markant fysik, og at det er en herre, der kan begå sig i både i forsvaret og i angrebet på et flot niveau, har Give fået flere smagsprøver på, når man har spillet mod Fredericia HK’s 2. divisionsmandskab.

Büchmann er fra Juelsminde og bor pt. i Hedensted - og det er en herlig frisk gut med glimt i øjet, der her kommer til Give. Læs blot hvad han her svarer på avisens udsendte spørgsmål om hans bedste position på banen.

- Jeg er jo stregspiller og forsvarsspiller, men jeg er ikke i tvivl om, at jeg også er en fremragende venstre back. Det kunne jeg sagtens se for mig, lyder det fra den unge mand med et stort smil tilsat en lille bisætning om, at han jo godt ved, at han er hentet ind som forsvarsspiller, og det er her, han skal slå igennem. Men drømme kan man jo altid.

Fast spilletid og personlig udvikling

Som så mange andre i håndboldkredse har Carl Büchmann lært Give at kende som en klub med en fantastisk hjemmebane og et stærkt setup.

- Man kan virkelig mærke hallen, når man er her som modstander. Og hele byen er jo med, hvilket giver en fed energi omkring holdet og staben. Her fornemmer man en kultur med godt humør og en god stemning, og det finder jeg tiltrækkende, pointerer Carl Büchmann. Det handler også om fast spilletid og den deraf følgende personlige udvikling, når Carl skal sætte ord på, hvorfor, han er havnet i Give.

- Jeg har snust til lidt spilletid på ligaholdet i Fredericia her på det sidste, men med en udsigt til at komme til at tilbringe mange timer på eller bag bænken, følte jeg, at jeg måtte gå en anden vej for at udvikle mit håndboldspil. Det er da klart min drøm engang at vende tilbage til ligaen, og her ser jeg Give som et godt springbræt, og som et sted hvor jeg via masser af spilletid på et godt hold med ambitioner om at rykke op i 1. division, virkelig får mulighed for at udvikle mit spil, siger Carl Büchmann.

Carl Büchmann (nr. 27) har tidligere spillet i Give mod Give HK, Her er det Give-keeper Jakob Skov, der jubler over et Give-mål, men snart skal de to juble sammen.Foto: Jim Hoff

Ledertype der gerne tager ansvar

Han karakteriserer sig selv som en ledertype, der fra dag et er klar til at gå ind og tage ansvar på sit nye hold i Give.

- Det handler om at tage ansvar og at være klar, når det hele skal afgøres. Her kommer jeg med stor gejst, for det handler jo om at vinde og den tilgang vil jeg meget gerne viderebringe til mine medspillere.

-Jeg ser mig selv som en god afslutter med spidskompetencer i forsvarsspillet. Jeg er ikke bange for at tage fat, og min rolle har altid været som 3’er og som forsvarsgeneral, og jeg føler mig hjemme i både et klassisk 6:0 forsvar og et offensivt forsvar.

Carl Büchmann kender ikke nogle af spillere i Givetruppen personligt, han har som sagt spillet mod Give nogle gange og glæder sig nu til at lære gutterne at kende.

Så selvom han er en spiller, som er på blokken hos andre klubber, så har Carl Büchmann tilvalgt Give HK, og det er der flere af de rivaliserende klubber, der i ærgrelse river sig i håret over.

Den nye "Tømrer"

Når den unge stregspiller ikke er på håndboldbanen spiller han en del padeltennis og er i gang med at uddanne sig til tømrer.

Og vi husker jo alle sammen med stor glæde, hvor fedt det var, sidste gang Give HK havde en ”Tømrer” i forsvaret.

Så på den konto et stort velkommen til Carl Büchmann.

Med den udstråling og vinderorienterede tilgang til håndbolden skal han nok blive en af publikums yndlingsspillere meget hurtigt.