Den lokale bokseklub vejrer morgenluft: Diplom- og kampbokserne shiner

Give Atlet Klub er på flotteste vis ved at fighte ud af den medlemskrise, der ramte klubben i forbindelse med cornaepidemien. Nu kan klubben tælle 11 kampboksere, og senest præsterede de unge gutter flot ved et diplomstævne i Løsning. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voresokalavis.dk  

FORENINGSLIV: Den lokale bokseklub har efter coronaens svinske uppercut været sendt til tælling i forhold til medlemstallet på ungdomssiden og i forhold til antallet af kampboksere. Efter at have været nede på 2 kampboksere i stalden kan klubben nu tælle 11, altså en markant fremgang over det sidste års tid. 

Diplomer til 7 ud af 8 boksere 

Klubbens træner for kampbokserne, Henning Wirenfelt Sørensen, er da også en glad mand, da han sætter sig over for Vores LokalAvis’ udsendte sportsreporter. 

-I sidste weekend var i i Løsning med 8 boksere til diplomstævne. Her fik af drengene diplom, og Mathias Skov fik såmænd to diplomer, lyder det fra en stolt boksetræner, der fortsætter:  

-Det var et særdeles tilfredsstillende resultat, ja jeg tøver ikke med at kalde det en kæmpesucces. Bokserne var U19-boksere, og så havde vi også to 12-13-årige knægte med, der gjorde det rigtig godt. At vi nu har 11 kampboksere i gruppen fra U19 og ned til drengeboksere, er helt unikt og meget tilfredsstillende efter et par magre år.  

Give Atlet Klub er kommet rigtig godt i vej igen. Klubben hår nu 11 kampboksere, og man pønser på at afholde et stort boksestævne til februar. Foto: Jim Hoff

Godt træningsmiljø er nøglen 

Når man spørger Henning ind til årsagen til den eksplosive fremgang, tøver han ikke med svaret. 

-Det handler simpelthen og god træning og et godt træningsmiljø. Der er træning tre gange om ugen, og udover mig er der også Troels Møller, Margit Weber, Johnny Morell og Brian Nielsen (nej, ikke dén Brian Nielsen, red.) i trænerstaben, så vi kan tilbyde boksene masser af god træning og individuel coaching. Og når de her ting virker, så bliver vores boksere jo en slags ambassadører og er med til at få andre med ind i klubben forklarer den rutinerede boksetræner.  

Eksempelvis er der kommet en håndfuld unge boksere tik Give Atlet Klub fra Billund, fordi en ung gut fra Billund startede op i Give, talte varmt om klubben og den vej rundt fik 4 kammerater med til Give.  

-Vi er også begyndt på at lave fællestræninger med andre klubber, som eksempelvis med bokseklubben i Brande. Det er motiverende og udviklende for vores boksere at træne med og sparre med andre boksere end til hverdag, og står det til mig, skal vi have udvidet vores kreds af samarbejdspartner, som vi kan lave fællestræninger med, siger Henning.  

Drømmer om at lave et boksestævne i Give 

Han lægger ikke skjul på, at der er hans store drøm at få gang i et stort boksestævne i Give – som i de go’e gamle dage, hvor bokseklubben fyldte Ikærhallen med både gode boksere og tilskuere.  

-Det er ved at være tiden nu, hvor vi igen afholder et boksestævne her i Give. Det skal være et stævne for både ungdom og senior, og jeg forestiller mig, at vi laver det sammen med bokseklubberne i Brande og Løsning. Jeg har talt med dem om det, og de er klar. Vi kan selv stille med 11 boksere, og det bliver naturligvis et topprofessionelt setup med professionelle dommere og det hele. Jeg håber på, at det kan ske til februar, så vi har godt tre måneder at forberede tingene i. Da jeg præsenterede denne her ide for bokserne sagde de alle sammen “Waugh, den er vi s.... med på, chef”, lyder det fra Henning med et kæmpestort smil. 

-Vi kan som sagt selv stille med 11 boksere, og det er en flok, vi tror rigtig meget på. Der er stort potentiale her, og jeg tror rigtig meget på gutter som Hannibal, Mathias Skov, Mathias Holdt og Alexander i forhold til stævnet til februar. Alt i alt vil jeg mene, at bokseklubbens fremtid ser lys ud – og kan vi lige toppe det hele med et fedt boksestævne til februar, ville de bare være helt fantastisk, konstaterer den ambitiøse boksetræner. 

Henning Wirenfelt Sørensen sammen med den flok boksere, der hentede massevis af diplomer til stævnet i Løsning i forrige uge. Foto: Jim Hoff

Elsker hård træning 

18-årige Mathias Skov er en af de nye upcoming unge boksere, der er kommet til fra Billund. Han har bokset i alt 6 måneder, alle sammen i Give Atlet Klub og scorede senest hele to diplomer ved diplomboksestævnet i Løsning.  

-Det var min ven, Jonas, der startede til boksning her i Give, og han trak mig og tre andre kammerater med til Give. Nu følges vi ad til træning, og der er megahyggeligt, fortæller Mathias, der tidligere har spiller fodbold og håndbold og gået til fitness. 

-Jeg elsker at gå til boksning, fordi træningen er hård, man kan mærke bagefter, at man har trænet godt og hårdt, og så kommer man i rigtig god form. Så elsker jeg også selve sparringen, hvor adrenalinen kører på fulde drøn, og hvor man “slås mod hinanden” og puffe lidt til hinanden. Det er også fedt, at vi kører sparring med boksere fra andre klubber, her møder man boksere på et højt niveau, g det er med til at udvikle en som bokser, siger Mathias. 

Han er 100 procent klar, når/hvis Give Atlet Klub afholder boksestævne i Ikærhallen.  

-Jeg er klar, især når der er i Give, det vil jeg helt sikkert støtte op om, lyder det stålsat fra den unge bokser.

 18-årige Mathias Skov fra Billund elsker at gå til boksning i Give Atlet Klub - og han ser meget frem til, at klubben afholder stævne til foråret. Foto: Jim Hoff

Sammenholdet er stærkt 

Udover selve det fysiske og træningsmæssige aspekt fremhæver også sammenholdet og det gode kammeratskab i klubben som en væsentlig faktor i forhold til at fortsætte i bokseklubben i Give.  

-Vi har et godt sammenhold, og vi gutter fra Billund har jo også et ekstrastærkt bånd og fællesskab omkring boksningen. Jeg er ikke i tvivl: Boksning er min sport, og det passer også fint med, at jeg satser på at blive politimand, her giver boksningen mig meget både mentalt, konditionsmæssigt og fysisk, fortæller Mathias.  

Han afviser ikke, at det kunne være spændende at prøve tilværelsen som professionel bokser, netop fordi hanelsker at træne meget, og fordi han er glad hver gang, han skal afsted til træning. 

-Jeg træner også en hel masse derhjemme, for jeg tager det her seriøst. Jeg har fået en boksebold hængt op hjemme i garagen, og familien støtter mig 100 procent i min boksning, hvilket også er vigtigt for mig, pointerer den talentfulde bokser.