Drømmestart for Give Tennisklub: Fynsk oprykker sendt hjem med 0-6

Give Tennisklub fik en decideret drømmestart, da klubben i sæsonpremieren mod oprykkerne fra Fruens Bøge fra Odense vandt samtlige kampe - og dermed er en lækker 6-0 sejr og en fremragende start i hus. Kampen gav debut til to nye tyske spillere, Niels Visker og Fynn Lohse.

Af Jim Hoff - jimhoff@voreslokalavis.dk

TENNIS: Give Tennisklub er i den grad på tavlen efter en sikker 6-0 sejr over Fruens Bøge fra Odense. De fynske oprykkere til elitedivisionen havde det mere end svært i de fleste af de 6 kampe, hvor det kun var Alexander Stage og Nicolas Nordahl, der kunne presse deres tyske modstandere fra GTK.

Give stillede nemlig til dagens opgør med et rent tysk mandskab, fordi at holdets eneste danske spiller i truppen Patrick Kristensen, der også er holdkaptajn, sad i fly på vej hjem fra USA. 

Rent tyskerhold i Gryden 

Give stillede derfor med dette mandskab: 1. single, Frederik Press. 2. single, Niels Visker. 3. single, Florian Barth og 4. single, Fynn Lohse.  De var i rækkefølge oppe mod Alexander Stage, Niklas Nordahl, Christian Rievers og Nikolaj Petersen. 

For lige at få 'varedeklareret' fynboernes holdopstiliing, så var holdet ramt af et par afbud, og det gav debut til Nikolaj Petersen, der kun går i 8. klasse, mens 48-årige Christian Rievers også stillede til kampe. Rievers, der i 2017 var med til at rykke Give op i elitedivisionen. 

Fruens Bøge stillede op uden deres nr. 1 på ranglisten, den tidligere Givespiller, Morten Garbers, og det kan man vel godt spinde en sjov historie over, men det undlader vi lige i dette tilfælde. 

For det viser sig faktisk, at både tyske Marco Kirschner og Morten Garbers var tiltænkt en rolle i GTKs trup i denne sæson, men de har begge været for sent ude med at melde deres klubskifte ud - og dermed er de låst til deres nuværende klub for resten af sæsonen.

 GTK stillede til kampen mod Fruens Bøge med fire tyske spillere: Niels Visker, Florian Barth, Fynn Lohse og Frederik Press. Foto: Jim Hoff

Det tyske vindergen slog til

Det oplyser GTKs formand Jan Ek, der efter matchen udtrykte stor tilfredshed med resultatet. 

- Det er jo en drømmestart for os at vinde 6-0.  Det lyder suverænt, men med til historien hører altså, at vi var ude i et par tætte singler med Frederik Press og Niels Visker. Og 1, herredouble kunne ret beset have gået begge veje, for den var da virkelig tæt. Men igen viser det tyske vindergen sig, når tingene spidsen til og skal afgøres, konstaterer GTK-formanden. 

Han erkender blankt. at GTK på papiret var klare favoritter, men som den rutinerede tennismand siger, "så skal kampene altså lige vindes. Man kan ikke bare gå og være tryg ved det hele på forhånd".

Frederik Press og Fynn Lohse måtte kæmpe hårdt for sejren i 1. herredouble. Foto: Jim Hoff

De to nye indfriede forventningerne

- Jeg synes, at der er grund til at tage hatten af for Fruens Bøge her i dag. de kæmper godt under  vanskelige betingelser, og alle har nærmest på forhånd dømt dem som nedrykkere, men lad os nu se, siger Jan Ek og fortsætter:

- Idag spiller vi med to nye tyske spillere, som vi ikke kender. Men både Patrick og vores tyske spillere har sagt god for dem, og vi har stor tillid til vores spillere, så jeg var ikke urolig på den konto. De gør det begge to fint og indfriede de forventninger, vi stiller til spillerne i vores trup.

I nogle af kampene blev der disket op med rigtig flot tennis, så tilskuerne fik fuld valuta for pengene på en dag, hvor solen bagte uafbrudt ned på det hyggelige tennisanlæg der dermed levede fyldt op til sit tilnavn, Gryden. 

Florian Barth viste ingen nåde mod Christian Rievers - den tyske GTK'er vandt 6-0, 6-0 over den fynsle veteran. Foto: Jim Hoff

Give - B 93 på live TV den 24. maj

Give spiller næste gang den 18. maj på udebane mod HIK, og den 24. maj spilles den næstehjemmekamp mod B 93 klokken 14.00. Denne kamp transmitteres direkte i TV - måske derfor det tilskuerfjendtlige tidspunkt?

- B93 er i min optik rækkens bedste hold. Ja de er oprykkere, men de har købt voldsomt ind af udenlandske spillere, så de er rigtig stærke.Mange har KB og Gentofte som DM-favoritter, men jeg vil godt pege på B 93 som realistiske DM-vindere, siger Jan Ek, der kan oplyse, at B 93s sandsynlige 2. single er den tidligere Givespiller Henrik Heise Korsgaard. 

Bonusinfo: I skrivende stund ligger GTK faktisk nr. 1 i elitedivisionen -og så kan man da sige, at de er kommet gang med sæsonen på bedste vis. 

Niels Visker er ny tysk spiller i GTK-truppen, Han vandt 6-4, 6-2 over Niklas Nordahl. Foto: Jim Hoff