Efter mandfolkeindsats i Bramming er Give klar til den store finale på søndag

Give gjorde det! Efter en ikke mindst eminent 2. halvleg satte de grønne trumf på og vandt med sikre 3-0 på udebane over Bramming, og dermed er Kasper Bach-Jensen tropper nu klar til den store playoff-finale på søndag på Waldstadion. 

Af Jim Hoff – jim hoff@voreslokalavis.dk  

Give Fremads jyllandsseriemandskab skulle lørdag ud på en svær og bøvlet udebane i Bramming, hvor der skulle 3points ind på kontoen for at bevare håbet om at hente rækkens 2. plads, der giver en playoff-kamp med mulighed for oprykning til JS 1.  

Hjemmeholdet er en svær størrelse at håndtere, især på deres hjemmebane, hvor de inden kampen mod Give kun havde tabt til VB. Selv suveræne EfB måtte nøjes med 2-2, så selv om de blå-gule fra Esbjergegen ligger i den ende af række, hvor de skal kigge sig seriøst over skulderen for ikke at havne i puljen med direkte nedrykning, er det en opgave, der skal tages med største seriøsitet.  

Lidt rusten første 30 minutter 

Man kunne frygte en opløst, tung og mudret bane efter fredagens stormflodstilstande i landet, men Gives træner Kasper Bach-Jensen kan berette om fine baneforhold og stort set inden vind på Skjern Bank Arenas I Bramming. 

-Forholdene var fine efter årstiden, men vi fik til gengæld startet lidt rustent. Det blev ikke bedre af, at vi fik et tidligt gult kort til Mathias Mortensen i det 20. minut. Vi overlevede dog undertallet, og fra det 30. til det 45. minut fik vi noget bedre fat og fik skabt tre pænt store chancer for at score. Vi gik dog til pausen uden scoringer, fortæller Kasper. 

3 kasser på 11 minutter lukkede kampen 

Det med måltørken på grøn stue skulle dog ændre sig til det bedre efter pauseteen.  

- Vi kommer ud og kører flot på efter pausen. Vi kommer på 1-0 og 2-0 indenfor 5 minutters spil i det 56. og det 60. minut – begge mål sat ind af Jakob Kristensen. Det gav os yderligere sikkerhed i spillet, og da Magnus Rasmussen scorede til 3-0 i det 65. minut, kunne vi godt fornemme, at de 3 points skulle med hjem til Give, siger Givetræneren.  

Han påpeger dog, at man sagtens kunne have sat en del flere kasser ind, hvis skarpheden havde været der, men alt i alt en meget fortjent og stensikker sejr, der placerer Give på rækkens 2. plads med 24 points for 13 kampe.  

Gives topscorer Jakob "Højlund" Kristensen var på pletten i det 56. og det 60. minut med to scoringer. Foto: Jim Hoff

Har nu det hele i egne hænder 

Egen på 3. pladsen kan med en sejr i onsdagskampen mod stærkt nedrykningstruede Broager komme op på 22 points for 13 kampe, men taber de kampe, er Give sikre på 2. pladsen og dermed en playoff til JS 1.  

- Det ser godt ud for os nu med de 3 points her i dag på en svær udebane. Nu skal vi bare klø på i næste uge til træning og stå knivskarpe mod Broager på søndag. Vi har det hele i egne hænder, og det er klart et ønskescenarie for os, pointerer Kasper.  

Han så flere gode præstationer i dag i Bramming, hvor det blev venstrebacken Victor Snoghøj, der blev kåret til Man of The Match.  

Den frygtindgydende angrebstrio Kristoffer Larsen, Jakob Kristensen og Magnus Bitsch bød også flot ind med deres respektive kompetencer, og alt i alt krediterer Kasper Bach-Jensen sine spillere for at have leveret en flot mandfolkeindsats i Bramming. 

Venstrebacken Victor Snoghøj blev kåret til Man of The Match efter en stærk indsats. Foto: Jim Hoff

Tabellen er god læsning for Give, der selv kan bestemme,om de skal i playoff om oprykning. Grafik DBU