Fantastisk fodboldaften endte med aarhusiansk jubel og kæmpeskuffelse i Givelejren

Give kommer ikke med i oprykningsspillet til JS 1. Det står fast efter 3-2 nederlaget til et stærkt tst-mandskab, der leverede en flot indsats både inde på banen og ude på lægterne, hvor en stor flok medrejsende fans skabte en fantastiks kulisse på Waldstadion. Dermed en stor skuffelse for Give, der dog kan se tilbage på en samlet set flot sæson.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

FODBOLD: Et fyldt fodboldstadion, en kamp med masser af nerve og intensitet tilsat 5 mål. En finalekamp om billetter til oprykningsspil, og en kamp der gjorde såvel hjemmehold som udehold rigtig stor ære. En flot aften for den lokale seriefodbold, der denne fredag aften viste sig fra sin allerbedste side – med det ene pænt trælse minus set med grønne briller, at Give desværre tabte topkampen mod bom- og formstærke tst.

Allerede efter 2 minutters spil kom Give bagud, da man snorksov på en klassisk hjørnesparkskombination fra tst. Skidt, skidt udgangspunkt, men Give slog tilbage allerede i det 10. minut efter et perfekt opsat kontraangreb, hvor Jakob Kristensen servede en sukkerball for sin angrebskollega Kristoffer Larsen, der med kirurgisk skarphed pløkkede kuglen i nettet.

Så sort ud efter 28 minutter

2 mål på 10 minutter, så var vi ligesom i gang med den topkamp. Give havde en fin periode her, men desværre var man igen uopmærksomme efter en dødbold – denne gang i det 25. minut, hvor to sjuskede riposter endte med en 2-1 føring til de Manchester City-lyseblå fra tst. Her skulle bolden allerede første gang være ekspederet til op nord for Ikast-Brande kommune.

Blot 3 minutter senere var den gruelig gal igen i grøn defensiv, hvor den tidligere 1. holdsspiller i VB, Jonas Andersen, serverede en flot set bold til en lyseblå angrebskollega, der stod mutters alene i et uafstemt give-forsvar og lobbede iskoldt kuglen hen over en forgæves sprællende Jan Rasmussen i Givemålet, og så stod der 3-1 til de ekstatisk jublende gæster – og den medrejste fanblok gik tæt på Brøndby awayamok på den ene langside.

Kristoffer Larsen udligner her til 1-1 på flot forarbejde af Jakob Kristensen. Foto: Jim Hoff

Fænomenal scoring af Nikolaj Knudsen

Noget af en håndfuld isterninger i hjemmeholdets mentale underbukser, men sandelig om ikke Give slog hurtigt tilbage igen. Og denne gang ved det playmaker Nikolaj Knudsen, der gav smagsprøver på sin eminente sparketeknik, da han med et dropkick fra 18 meter sendte et djævelsk skruende Roberto Carlos-krydsermissil op i målhjørnet. Så var den dyst åbnet op igen  – og der var for en stund lidt mere roligt på udebaneafsnittet.

Efter pausen blev det en klassisk Givejagt efter det forløsende mål, der kunne give dem uafgjort og dermed definitivt rækkens 2. plads, men selv med en mand i undertal fra det 62. til 72. minut formåede tst at holde Give fra store målchancer – måske også fordi at  den dynamiske og altid initiativrige angriber Kristoffer Larsen i det 44. minut måtte udgå med en fiber i baglåret, at Giveoffensiven denne aften skød med løst krudt.

Det endte derfor med ekstatisk tst-jubel, og Givespillere, der kastede sig frustrerede til jorden, nogle med tårer i øjnene, da dommerens brutale slutfløjt lød . Give out – tst in!

Forståelig grøn skuffelse

Dybt, dybt skuffede Givespillere lå på græsset og lukkede helt ned, mens de lyseblå tst-spillere dansede jubeldans ud til deres utrolige fans. Dermed er tst sikret en playoffkamp om oprykning til JS 1, mens Givespillerne kan gå på sommerferie efter en alt i alt flot sæson, der dog desværre fik en lidt bittersød udgang.

Holder har genne sæsonen ligger nr. 1 og 2 gennem hele sæsonen, men da regnskabet skulle gøres op, stod man på den 3. plads, der ganske vist er flot for en oprykker – men som ikke kan bruges til så meget, når man har ligget i top 2 hele sæsonen.

TST stillede med en kæmpestor flok tilskuere, der virkelig gav den gas ude på lægterne. Foto: Jim Hoff

- Alt i alt er jeg stolt af drengene

Givetræner Kasper Bach-Jensen var naturligvis også skuffet efter kampen, men han havde dog også så meget overskud, at han kunne glæde sig over en alt i alt flot sæson for han nyoprykkede mandskab.

- I aften ser vi igen en tæt kamp, hvor vi desværre giver tre mål for let væk. Omvendt kommer vi flot tilbage, og med en lille smule held kunne vi godt have hevet en uafgjort hjem. Jeg synes, vi er del af en rigtig god fodboldkamp mod et virkelig dygtigt tst-hold, og jeg tror desværre, at det kommer til at koste os dyrt, at Kristoffer Larsen må udgå med en skade. Alt i alt vil jeg sige, at jeg er stolt af drengene, agt de leverer så fin en første sæson i jyllandsserien efter oprykningen – også set i lyset af,  at der er en del unge og nye spillere på holdet, der er i gang med deres fodboldudvikling. Lige nu er det skuffelsen, der fylder, men når vi får den kamp her på afsted, så kan vi se tilbage på en rigtig god sæson, pointerede Givetræneren umiddelbart efter kampen.

TST kommer her på 2-1 efter to riposter i Givedefensiven efter et hjørnespark. Foto: Jim Hoff

Overordnet flot sæson for seniorbolden i Give

Helt nøgternt set, så blev det de to hjemmebanenederlag til de to bundhold, Horsens Freja og Egen, der kostede en plads i oprykningsspillet. Men overordnet set, og det er denne skribents subjektive mening, er det en sæson, der er mere end godkendt – ikke mindst fordi, at der er blevet givet massevis af spilleminutter til en lang række unge lokale Giveknægte fra U19kuldet.

Derfor ser fremtiden trods alt lys i Give, der midt i aftenens skuffelse kan glæde sig over topplaceringer til serie 3 og serie 5. Sidstnævnte er rykket op i serie 4, mens serie 3 er godt på vej op i serie 2, hvis det flasker sig i sidste spillerunde.

Du kan se masser af fotos fra kampen HER

Give havde tre jubilarer før kampen mod tst: Nikolaj Knudsen med 250 kampe og Kristoffer Larsen og Jakob Kristensen med hver 50 kampe. Foto: Jim Hoff