Fede julegaver til bokseklubben: Henter guld og sølv ved Holstebro Box Cup

Den lokale bokseklub, Give Atlet Klub, leverede flot til det store boksestævne Holstebro Box Cup, hvor de to deltagende GAK-boksere Mathias Holdt og Martin Johansen hentede henholdsvis guld og sølv hjem til klubben. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

BOKSNING: Den vækst og den deraf følgende gode stemning man oplever i Give Atlet Klub med hensyn til tilstrømningen af nye medlemmer efter en svær tid efter coronaen, fik lige tilsat et ekstra pift krydderi i den forgangne weekend.  

Her var klubben repræsenteret ved Holstebro Box Cup, arrangeret af Bokseklubben Sct. Jørgen, af de to eliteboksere, Martin Johansen og Mathias Holdt, der var afsted sammen med de to trænere Margit Weber og Henning Wirenfeld. Og kvartetten kunne efter det flotte og veltilrettelagte stævne ses med cykelstyrbrede smil, da de forlod arenaen i Nørre Boulevard Hallen i Holstebro. 

Det var den lokale bokseklub Bokseklubben Sct. Jørgen, der arrangerede Holstebro Box Cup - og det gjorde de til ug med kryds og slange. Foto; GAK 

Mandfolkeindsats, men overmagten var for stor 

Vores LokalAvis’ udsendte sportsreporter har talt med cheftræner Henning Wirenfeld tirsdagen efter GAk-boksernes flotte weekend ved det store boksestævne.  

- Det blev en rigtig god weekend for os og for vores to boksere, Martin Johansen og Mathias Holdt. Martin stillede op i cruiservægtklassen, hvor han i sin første kamp mødte Teis Knudsen fra Skive Atlet Klub. Martin havde sin modstander i gulvet to gange i 2. omgang, og så stoppede dommeren kampen, så han vandt på RSC (Referee Stops Contest, red.). I finalen skulle Martin op imod David Farah Bakhsh fra bokseklubben AK Jyden fra Aalborg. En rigtig stærk bokser med 9 kampe under bæltet, og som er rykket ned fra supersværvægt. Martin kæmpede en brav kamp og leverede en mandfolkeindsats, men overmagten var for stor, så Martin tabte kampen på point, men fik da trods alt en flot sølvmedalje med hjem, fortæller Henning.  

Tiltrængt boost til Mathias 

Næste bokser i ringen for Give var Mathias Holdt, og han fik en let vej til finalen, idet der ingen modstander var i den indledende runde.  

- I finalen mødte Mathias Denis Schluchtmann fra AK Jyden. Det var en rigtig god kamp, hvor Mathias fulgte den taktik, vi havde lagt til punkt og prikke. Han vinder 1. omgang, og i 2. omgang sendte Mathias sin modstander til tælling 2 gange, inden dommerens stoppede kampen. Og så var der guld til Mathias. Helt perfekt, og virkelig et stort boost til Mathias, der efter fire nederlag nu endelig kunne række armene i vejret efter en sejr. Rigtig godt selvtilliden, konstaterer Henning. 

Han ser sammen med sin kollega Margit Weber tilbage på en rigtig god weekend i Holstebro i boksningens tegn, og han har masser af roser til arrangørklubben for et rigtig professionelt og flot setup.  

Avisens udsendte talte efterfølgende med de to boksere, der havde været i ilden, hvor det var sølvvinder Martin Johansen, der var første mand ved mikrofonen.

  Guld- og sølvdrengene: Fra venstre er det Mathias Holdt (guld) og til højre er det Martin Johansen (sølv). Foto: Jim Hoff

Den personlige udfordring 

- Inden stævnet havde jeg bokset 4 kampe, så her fik jeg kamp nr. 5 og 6. Jeg har bokset seriøst i cirka toet halvt år, heraf de to år her i Give. Jeg startede på i bokseklubben i Brande, men fandt så ud af, at man havde kampboksere i Give, og så tog jeg her til klubben, fortæller Martin, der er 28 år gammel og bor i Blåhøj. 

Martin snusede lidt til boksning for cirka 12 år siden, og han har dyrket styrketræning i 10 år, så hele den fysiske pakke er på plads, når han træder ind i bokseringen.  

- For mig handler det at gå til boksning om at give mig selv en personlig udfordring. Jeg elsker konkurrenceelementet i boksning og synes, det er fedt, når adrenalinen bare pumper derudaf. Jeg elsker at give den gas, at komme ind i en masse infight – og at slå hårdt kombineret med en masse lette, hurtige slag, fortæller Martin og tilføjer i forhold til sin kamp mod den stærke aalborgbokser:  

- Det var benhård modstand, og det overraskede mig nok lidt. Men så handler det om at bide det i sig, finde den indre kriger frem og så gå i rigtig fighter-mode. Ok, min modstander vinder så på points, men jeg følte da, at de kunne gå begge veje, og frem for alt var det en spændende kamp, hvor jeg ser sådan på det, at det bare er med til at gøre én til en bedre bokser, når man møder så god en modstander. 

Fed indstilling, og så er det 19-årige Mathias Holdt der træder ind i studiet til interview. 

Guldglimt - også i øjnene 

Oprindelig Givemand, nu bosiddende i Filskov, og med en ret lang karriere i bokseklubben i Give, som han nu kroner med en flot tilkæmpet guldmedalje.  
- Jeg startede med at gå til boksning her i klubben, da jeg var 13 år og har holdt ved lige siden. Jeg har det ligesom Martin med at jeg godt kan lide at slå hårdt og gå til den. Elsker også at gå i hård infight, og søger gerne “slagsmålene” i ringen, fortæller Mathias, mens den flotte guldmedalje hænger rundt om halsen på ham og blinker lystigt om kap med den unge mands smil. 

En guldmedalje har er berettiget stolt af, ikke mindst set i lyset af, at han kommer fra en række knap så succesfulde kampe. Men nu er den der, guldmedaljen, og det er tydeligt, at det har vakt gejsten og motivationen hos Mathias.  

Mathias Holdt kunne række armene i vejret i triumf efter en flot sejr i finalen over Denis Schluchtmann fra AK Jyden. Foto: GAK

Går efter DM 2024 

- Det var bare fedt, at jeg kunne stoppe min modstander i finalen. Jeg tænker, at allerede da jeg fik sendt ham til tælling første gang efter en hård slagserie mod ham, at han var færdig. Hans øjne sejlede i hvert fald rundt i hovedet på ham, og han var egentlig helt væk. Da han så røg ned 2. gang stoppede dommeren kampen. Og så var der guldmedalje, lyder det fra den herlige Givefighter med et kæmpestort smil.  

Sejren har som sagt givet Mathias ekstra motivation, og nu går han benhårdt efter at vinde endnu flere kampe. Hans store mål et at vinde DM i eliterækken, men her stiller han først op i 2024, da han efter trænerteamets vurdering skal bygges klogt op til netop denne opgave.  

Mathias pointerer også, at han synes, det er dejligt, at der igen er mange kampboksere i klubben, da det er med til at give et godt fællesskab omkring boksningen. 

GAK-formand: Nu begynder det godt nok at se spændende ud 

GAK-formand Peter Vilstrup Tomsen er naturligvis stolt af de to kampboksere, der på fineste vis repræsenterede klubben ved Holstebro Box Cup ved at hente guld og sølv med hjem til klubben. 

- Mathias og Martin er jo på en måde klubbens flagskibe i forhold til kampboksningen lige nu. Begge har været i klubben en del år, og vi har fået bygget dem godt op. Dejligt at se, at Mathias har fået bokseglæden tilbage, og han ligner bestemt en bokser, der sammen med et par andre fra klubben er klar til at stille op ved De Jyske Mesterskaber i februar, siger formanden.  

Nu handler det om at få kampbokserne ud til nogle flere stævner, så klubben og bokserne kan fastholde den gode udvikling, de er inde i.  
- Klubben er generelt på vej tilbage nu efter et par hårde år efter corona. Vores dygtige trænere Henning, Margit, Troels, Brian og Jess er guld værd for os – uden dem var vi intet – og de er med til både at levere fra fødekæden og udvikle bokserne til kampboksere, lyder det anerkendende fra Peter, der bestemt ikke lukker for tilgangen af flere kampboksere. 

- Vi har stadig plads og vi har en god flok motiverede trænere, så kig endelig forbi til en god gang boksetræning, lyder opfordringen fra Peter.