Give Golfklubs nye PGA-træner hylder det gode klubsamarbejde 

1. april startede Andreas Thune som PGA-golftræner i Give Golfklub, hvor han har afløst Karsten Kirsch. Ud over at være træner i Give Golfklub fortsætter han også som træner i Brande Golfklub, og den konstellation danner grobund for et udvidet samarbejde de to klubber imellem. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

FORENINGSLIV: Give Golfklub har pr. 1. april fået nyt trænerteam i skikkelse af PGA-træner Andreas Thune og hans wingman og assistent, Johannes Odderskjær Jensen, der er under uddannelse til golftræner. 

Andreas kommer fra Brande Golfklub, hvor han har været træner i nogle år, og det er meningen, at han skal fortsætte i Brande sideløbende med, at han er træner i Give. Og netop samarbejde er et af kodeordene i Andreas’ virke. 

Stor synergieffekt i samarbejde mellem Give og Brande 

-Jeg kan se en stor synenergieffekt i, at vi samarbejder på tværs i de to klubbers diverse udvalg, og både på senior- og juniorsiden er der nogle åbenlyse samarbejdsmuligheder, ligesom det samarbejde også på sigt kan generere nye spillere. Det er lidt en udfordring at fastholde spillere, så nu går vi ind med fælles turneringer, og skaber den vej rundt muligheder for nye relationer og samarbejde, fortæller Andreas, der karakteriserer begge klubber som værende nede helt på jorden. 

I Give er det sådan, at det er en naturlig del af pakken, at medlemmerne tilbydes gratis træning, og det koncept er man også mere og mere ved at indføre i Brande Golfklub. Her får man pt. 3 gratis klip til træning, mens der i Give ingen begrænsninger er i forhold til gratis træning. 

Bor i Brande og far til snart 3 børn 

Andreas kommer med et stort golfnetværk, og han har sammen med sin makker golfshoppen Golf Network Denmark ApS, med afdelinger i Give, Brande og Stensballe ved Horsens plus en webshop. Andreas har fast base i Give og Brande, han er 35 år og bor i Brande med sin forlovede. De har 2 børn og en på vej til oktober. 

-Jeg arbejder udelukkende med golf som træner og butiksindehaver. Og jeg har faktisk altid arbejdet med golf. Jeg har gået på idrætscollege i Ikast, hvor jeg tog en gymnasiel uddannelse og uddannede mig til golftræner. Jeg har været træner elev 3 år i golfklubben i Stensballe og 1 år som assistent. Herefter tog jeg 1 år i Varde Golfklub som træner med fokus på junior elite. Det blev så til 6 år i Sdr. Felding, hvoraf de sidste tre var i Åskov Golfklub, inden jeg tog et smut til Holmsland Klit Golfklub i Søndervig. Jeg landede de så i Brande for fire år siden, og der er herfra jeg så nu er kommet til Give, fortæller Andreas.  

 

Andreas har sammen med sin makker Claus Eliasen golfshoppen Golf Network Denmark ApS med afdelinger i Give, Brande og Stensballe. Foto: Jim Hoff

‘Min hobby er mit arbejde’ 

Han har selv været aktiv golfspiller på Brandes elitehold, men med 2 børn og et på vej, er det svært at finde tid til det sammen med at være golftræner og butiksejer. Andreas arrangerer også golfrejser, så derfor er den aktive karriere gledet i baggrunden.  

-Men jeg kan jo kombinere min hobby og mit arbejde og på den måde fastholde min kærlighed til sporten i mit daglige virke. En fin kombination. Jeg er på fuld tid sammenlagt i Give og Brande, og sammen med min assistent Johannes deler jeg timerne begge steder, så begge klubber er godt dækket ind med hensyn til udbud af træningstimer. 

-Jeg synes som træner, at det er spændende at se, hvordan folk rykker sig teknisk, og samtidig får de god motion og godt samvær med andre. Og så er der jo den store fordel ved golf, at man pga. Handicapsystemet kan spille mod sin egen mor – og stadig have det sjovt. 

4 trænerøjne bedre end 2 

Det er Andreas’ klare ambition, at han kan være med til at flytte både Give og Brande Golfklub i et tæt samarbejde de to klubber imellem. De to klubber trækker folk fra forskellige områder, og de fælles ressourcer man vil kunne udnytte hos hinanden, ser Andreas som en klar styrke. 

Nu handler det om at bruge nogle ressourcer og noget tankevirksomhed på at finde ud af, hvordan vi får tingene til at hænge sammen, der skal skaber gode relationer og venskaber, så vi som klubber kan gøre hinanden stærkere. Jeg ser det da også sådan på det, at 4 trænerøjne er bedre end 2, så også her ligger der nogle gode synenergieffekter. Og som træner er det dejligt med faglig sparring med en kollega i hverdagen. Det er også godt for spillerne.  

Fokus på bredden 

Give har et elitehold i 4. division, mens Brande spiller i 3. division, men begge steder pointerer man, at man er en breddeklub. 

-Vi har fokus på bredden og fastholder intentionen om at skabe et godt klubmiljø. Mange af vores spillere er jo fra afdelingen “det grå guld”, hvor de spillerne har stor glæde af det sociale aspekt. Vi samarbejder også med skolerne, og begge klubber har satset på de helt små og unge spillere i form af Give-Rafferne og Brande-Slangerne.  

-Vi er i det hele taget med obs på at få ungdommen med, og her oplever vi da også en stigende positiv tendens, idet vi her i Give har fået flere og flere spillere i 20-30-års alderen ind, fortæller Andreas.  

 

Andreas har tidligere spillet på eliteholdet i Brande, men nu helliger han sig sin familie og arbejdet med at være PGA-golftræner. Foto: Jim Hoff

Professionel og ærlig træning 

I Give kan man booke en træningstid online hos både Andreas og Johannes. De leverer i snit 45-60 privatlektioner pr. Uge.  

-Vi gør meget ud af at varedeklarere over for den enkelte spiller, hvilke ting det er, vi skal arbejde med rent teknisk, og det er vigtigt at understrege, at alle aldersgruppen kan booke os – hvilket da også sker. Træningen er alsidig med det udgangspunkt, at vi finder ud af, hvordan vi kan hjælpe folk. Det handler om at afkode spillernes muligheder, behov og ønsker at skabe et realistisk træningssetup for den enkelte. HVor kan vi rykke spilleren? Det giver nogle gode diskussioner, og det er her, vi skal gå ind og være både professionelle og ærlige i vores coaching af spillerne, pointerer Andreas. 

Har haft vildt travlt i april og maj 

Andreas har nu været i gang i tæt på et par måneder, og det har været en hård men også sjov tid.  

-Jeg har haft helt vildt travlt. Der skulle startes en butik op, man skal lære en ny klub at kende, i gang med træningen osv. April/maj har virkelig været en “ulvetime”, men jeg har taget det hen ad vejen, og det går den rigtige vej nu. Det har været nogle lange dage med nogle lange timer, og sådan er det bare.  

-Jeg er for øvrigt positivt overrasket over træningskulturen i Give. Mange vil gerne gøre brug af mine kompetencer, og der er også gang i butikken. Jeg bemærker også, at det sociale spiller en stor rolle her. Der hersker en rigtig god ånd, og stor ros til begynderafdelingen, der gør et fantastisk stykke arbejde, ligesom der også leveres et flot stykke arbejde i juniorafdelingen. Og det sidste er vigtigt, for det er vores eksistensgrundlag, at vi får nogle flere unge med. 

-I forhold til samarbejdet mellem Give og Brande skal vi holde fokus på de ting, der fungerer og tage det bedste fra begge verdener – og frem for alt skal vi ikke tvinge tingene igennem. Det er vigtigt, at vi har alle med, konstaterer GIve Golfklubs nye golftræner.