Give Krocketklub igen værter for det store Kristi Himmelfartsstævne

Give Stadion og Camping lagde igen matrikel til Give Krocketklubs store årlige kroketstævne i Kristi Himmelfartsferien efter et par års aflysninger grundet coronaen. Samtlige tre dage var de friske kroketspillere velsignet med det fineste sommervejr – og det gjorde bestemt ikke det i forvejen gode humør dårligere hos de fremmødte køllekunstnere.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

GIVE: Torsdag, fredag og lørdag i Kristi Himmelfartsferien summede det af liv og glade dage på og omkring Give Stadion. Græsbanerne på stadion var fulde af glade foroverbøjede mennesker, der dystede på livet løs i kroket og i sjove anekdoter.

Det var Give Krocketklub med Irene Højgaard i spidsen, der stod som værter for stævnet, mens det var Erik Pallesen, formanden fra Tistrup Krocketklub, der var planlægger af stævnet.

- Det er første gang, at jeg er planlægger her i Give, men ellers har jeg da efterhånden været arrangør/planlægger i godt tre år efterhånden. Nu håber jeg bare, at jeg gør det godt nok her i Give, for elles brænder sædet jo nok under mig, lyder det fra Erik Pallesen med et skævt smil hen mod Irene Højgaard.- Arrh, mon ikke det nok skal gå. Du har jo styr på tingene, det ved vi jo, så det ligner genvalg til næste år, bare du opfører dig nogenlunde ordentligt, replicerer Irene storsmilende.

 

Det sociale i højsædet

Og dermed er tonen sat – for det er netop de brede smil og det gode humør, der udover selve spillet på græsset med de mange kugler og stålbuerne, der udgør en stor del af glæden ved at mødes til det noble spil, der i sin tid kun blev dyrket af det finere aristokrati i England.

Engelske aristokrater er der ingen af denne forlængede weekend på græsset på Give stadion, men der er til gengæld folk fra det meste af landet, som er kommet for at hygge sig på kryds og tværs af kroketkøller og kroketkugler.

- Der spilles over tre dage. Vi spiller i rækkerne M1, M2, A1 A2 osv., og lørdag topper det med deltagelse af 68 spillere, der her spiller makkerspil med egen makker. Fredag spilles der med mix-hold, hvor man får en makker, man ikke kender. Det giver mulighed for at knytte nye venskaber og den vej rundt at lære andre folk at kende – og sådan er det jo med kroket; det er et spil, der har meget fokus på det sociale. Her kan en spiller fra Give få en makker fra Kastrup osv. siger Erik Pallesen.

- Man skal altså også bruge hovedet

Værtsklubben er naturligvis flot repræsenteret med et stort hold, men rigtig mange kommer udefra, og op mod 80-85 procent af deltagerne overnatter på campingpladsen. Lørdag aften er der traditionen tro stor kroketfest i cafeteriet som en festlig afslutning på de tre dage med fællesskabet om kroketspillet.

- Men det sociale kører også de andre dage, hvor der er samspisning i cafeteriet torsdag og fredag, og her er det sociale samvær i høj kurs, fortæller Irene Højgaard.

Erik Pallesen forklarer, at mange tror, at kroket bare er noget, man spiller hjemme i haven for sjov. Men der er meget mere i det.

- Kroket er et taktisk spil, hvor der er en masse strategi ind over. Man skal ikke kun være god med køllen, man skal også bruge den indvendige side af hovedet – og være i stand til at forudse, hvad der vil ske, når man spiller. Og så skal man være god til at aftale taktikken med sin makker, så der er mange ting på spil.

 

Give skal være DM-værter

Der er der også for Give Krocketklub i disse dage. Hvor Irene med julelys i øjnene kan afsløre overfor den fremmødte verdenspresse, at klubben skal være vært for DM for hold den 16. og 17. september.

- Det er første gang, at vi får et DM-værtskab, og det er vi da virkelig stolte over. Man skal ansøge to år før Dm afholdes, og i år blev det altså os her i Give, der blev udvalgt. Der kommer 120-130 spillere, så vi får travlt både her i klubben og på banerne. Mon ikke også Lene og Jesper i cafeteriet får nok at se til. Vi glæder os i hvert fald rigtig meget, siger Irene, der ydermere kan oplyse, at klubben i det daglige har tre turneringshold.

Erik Pallesen kvitterer i øvrigt for de rigtig fine forhold i Give med gode baner.

- Det er virkelig superfint her i Give, og det er fuldt fortjent, at klubben nu bliver DM-værter. Det er en velfortjent fjer i hatten for denne fine klub, lyder det anerkendende fra Pallesen

.

Kom nu, Irene - vi skal spille nu

Irene Højgaard sender i forbindelse med det tre dage lange stævne en varm tanke til fodboldklubben, der er gået med til at flytte en  jyllandsseriekamp til søndag, så kroketspilerne kunne få plads på opvisningsbanen i samtlige tre dage.

- Fodboldklubben er meget samarbejdsvillige, og det er vi glade for. Det er jo deres opvisningsbane, vi spiller og træner på, og det er vi meget taknemmelige for kan lade sig gøre uden problemer, siger Irene.

Men så går den ikke længere. Hendes makker Ulla kalder utålmodigt på hende, for nu skal der altså spilles kroket og ikke sludres mere med avisens udsendte. For nok er kroket et socialt spil, men det gør ikke noget, at man vinder en kamp i ny og næ – det gør de efterfølgende hyggekaffepauser noget sjovere, skal vi hilse at sige.

 Bonusinfo: Kroket er en traditionsrig sport, der oprindeligt blev spillet af aristokratiet på parkernes grønne plæner. Kroket blev betragtet som en seriøs sportsgren – og var endda på det olympiske program i 1890. I den angelsaksiske verden er kroket stadig en stor sport – der bliver stadig afholdt verdensmesterskaber i kroket.