Give ude af pokalen - nu venter Kolding B. i fredagsfinalen

Give Fremads jyllandsseriemandskab røg tirsdag aften ud af pokalturneringen efter et 2-0 nederlag til et godt og velspillende Bredballemandskab fra jyllandsserie 1-rækken. Men præstationen var bedre end resultatet, og det peger positivt fremad mod den spændende oprykningsfinale i Kolding på fredag.

Af Jim Hoff - jimhoff@voreslokalavis.dk

FODBOLD: Det blev til et 2-0 nederlag til de grønnes jyllandsseriehold, da de tirsdag aften løb på banen på Waldstadion mod Bredballe fra JS 1. Men det blev en ganske seværdig fodboldkamp med en del fint spil fra begge mandskaber og med noget mere skarphed kunne Give sagtens have trukket det længste strå.

Hjemmeholdet måtte stille op uden topscorer Jakob Kristensen, der bøvlede lidt med en lyskenskade, og som derfor blev sparet med henblik på at blive helt klar til fredagens vigtige topbrag og oprykningsfinale i Kolding. Det gav blandt andet plads til unge Rasmus Christensen i truppen samt en startplads i angrebet til Pelle Rasmussen.

Bredballe bragte sig foran 1-0 i det 30. minut efter et virkelig flot gennemspillet angreb, hvor Rasmus Bech andersen afsluttede med kirurgisk præcision. Men Give bed fra sig, og der var muligheder til både Jeppe Jørgensen samt en friløber til Kris Larsen, som kunne have fået måldisplayet til at klikke rundt i Gives favør inden pause-teen.

Gives bedste hold på banen efter pausen

Efter pausen kom Give bedst ud, men hul på målbylden fik hjemmeholdet ikke. Det gjorde Bredballe til gengæld i det 84. minut, hvor det igen var Rasmus Bech Andersen, der var på spil og fik nettet til at blafre bag Jan D. Rasmussen i Givekassen. Dermed var kampen afgjort, og Give kan i denne omgang altså kigge langt efter pokalfinalen i Parken.

Der var dog ingen sure miner eller skuffelse i Givelejren efter dysten.

- Jeg er okay tilfreds med præstationen. Vi viser den rette indstilling og det rette ild i øjnene: Det skal vi tage med ind til de sidste par kampe, siger cheftræner Kasper Bach- Jensen og tilføler:

Fik svar på nogle spørgsmål

- Kommer vi på 1-1 ved Kris på den friløber, han havde i det 42. minut, så tror jeg faktisk vi vinder. Vi var bedste hold de sidste 45 minutter, men også cadeau til dagens modstander. Jeg synes, at Bredballe er et godt hold. De har Damsbo (tidligere Give-spillere, red.) på midten, som er dygtig på bolden og dækker mange meter. Vi spiller fint op med dem, også selv om de i første halvleg er mest på bolden. Men det var egentlig ok, for det var faktisk en del af vores plan.

Kasper Bach-Jensen gav debut til Rasmus Christensen, som også var tæt på med en god afslutning i 2.h.

Der er mange ting, vi kan tage med fra kampen - og jeg fik ikke mindste t par gode svar på nogle af de spørgsmål, jeg havde stillet mig selv. Jeg vil gerne sende en stor ros til vores midtbane for at dække mange meter i varmen, og så var det Kars Larsen, der blev kampens spiller - og han er godt klar over, at han skylder én, konstaterer Kasper Bach-Jensen med et smil.

Og så er der oprykningsfinale

Fredag skal Give i ilden igen . denne gang i turneringen,hvor modstanderen er Kolding B. på udebane. En dyst mellem nr. 1 og 2, og en dyst der kan afgøre oprykningen til KBs fordel, hvis de vinder over Give.

Vinder Give kan de selv afgøre oprykningen, da det pt. kun er 2 points, der skiller de to mandskaber. Ved uafgjort er det hele pivåbent inden sidste spillerunde - så afsted til Mosevej Sportsplads i Kolding på fredag, folkens!