God, bedre, Bitsch: Kontra- og returløbende Duracell-kanin scorer Svend Aage Bach-pokalen

Han er typen, der kan løbe tværs over Bornholm uden at trække vejret, og det endda i højintens løb. Han er ethvert boldspillende forsvars skræk, en presspiller af Guds nåde, og så er han en gut, der med sin attitude og indsats er med til at gøre sine medspillere bedre. Magnus Bitsch løfter fortjent Svend Aage Bach-pokalen.  

Af Jim Hoff og Give Fremad – jimhoff@voreslokalavis.dk  

FODBOLD: I forbindelse med fodboldafslutningen i Give Fremad på Diagonalkroen, blev der traditionen tro leveret en række kåringer, hvor spillerne hyldes for deres bedrifter. En af kåringerne/priserne er helt unik for Give Fremad, idet man for en del år siden indførte en pokal med titlen “Sigrid og Svend Aage Bach-pokalen".  

Det var klubbens daværende mangeårige holdleder og tidligere klubformand, Svend Aage Bach, der selv indførte pokalen efter sin hustrus død i 2015.  

En modtager af denne pokal var kendetegnet ved at være en rigtig holdspiller, et rigtigt klubmenneske, der både på og udenfor kridtstregerne har ydet en ekstraordinær indsats for Give Fremad.  

Nu mistede klubben jo her i år stifteren af denne fine pokal, idet 93-årige Svend Aage døde tilbage i oktober 2023, hvor han sov ind i sit hjem, og det giver dette års uddeling af netop denne pokal et ganske specielt skær. 

Har udviklet sig eksplosivt de sidste par år 

Det var Give Fremads succesfulde cheftræner, Kasper Bach-Jensen, der iklædt sin flotte Elvis Presley guld-laméjakke,tog mikrofonen og annoncerede, hvem modtageren af denne fornemme pokal blev i 2023. 

- Jeg vil her løfte sløret for, hvem der er årets vinder af Svend Aage Bach pokalen. Den går jo typisk til en fighter udover det sædvanlige. En titel der er klubbens hæder/gave til spilleren, og spillerens gave til klubben er så, at han også i 2024 spiller i den grønne trøje, lød det indledningsvist fra Kasper, hvorefter han tilføjede:  

- Årets Fighter og stolt modtager af Svend Aage Bach-pokalen er en spiller, der har udviklet sig eksplosivt i de seneste år. Og intet tyder på, at hans udvikling stopper foreløbigt, ligesom hans dedikation til holdet ingen tvivl efterlader om, hvor hjertet ligger! Der er altså tale om en holdkammerat og spiller lige efter Svend Aages hoved: En gut som kæmper til det sidste, hvor man aldrig kan betvivle arbejdsindsatsen.  

 Magnus Bitsch er altid på farten og giver modstandernes forsvar en hel del at skulle forholde sig til. Foto: Jim Hoff

Ledende figur på evigtændte Duracell-batterier 

Et nærstudie i fodboldanalysekammerat og et eftersyn på det taktiske værksted fortæller her om en spiller, hvis spillestil først og fremmest defineres af et imponerende presspil. Herudover løber han også de sure returmeter på banen, og det bliver ofte hyldet af de grønnes defensiv. Læser du med, Ronaldo, smiley!  

Givetræneren kunne ydermere fortælle, at årets modtager af Svend Aage Bach-pokalen i løbet af 2023 er også vokset til at indtage en position som en ledende figur på banen. 

-Igen illustreres det tydeligst ved hans returløb på totrediedele af banen, efterfulgt af en imponerende deltagelse i den kontra, han selv har startet. Han er ren Duracell, og man kan ikke hylde denne slags spillertype nok og slet ikke i Give Fremad, lød det anerkendende fra Givetræneren, der tilføjer, at spilleren betragter hver eneste duel, som om det var den sidste i kampen. Læg dertil, at hans høje intensitet og dedikation efterlader ingen tvivl om, at kampen skal vindes! 

Til den sidste bemærkning vil sportsjournalisten gerne tilføje, at dette gennemførte vindergen ikke er et ukendt element i familien, Spillerens fra, Bjarke, var selv en ypperlig repræsentant for sporten netop på dette punkt.  

En fighter af Guds nåde, en type der aldrig giver op, og en gut, der forfølger alt - men også en yderst fair spiller, der meget sjældent får gult kort. Foto: Jim Hoff

En Givegrøn udgave af Jack Grealish 

Kasper Bach-Jensen var også lige og vende omkring nogle af de bivirkninger, det kan have, når man som angriber bruger rigtig meget højintens energi i holdets tjeneste.  

- Selvom der er kritik af, at denne spiller her ikke laver nok mål, skaber hans intense løb betydeligt mere plads for hans offensive kollegaer, og det takker de ofte for med et par scoringer. Når sejren er i hus, er han den første til at melde sig klar til byturen, og hans parathed sammenlignes ofte med Jack Grealish (feteret stjerne i olieklubben Man City, red.), der fejrede en Premier League-titel med en uges fest. Det kunne denne spiller også nemt, hvis det skulle være.  

- Vi skal nu hylde en spiller med stærke lokale rødder, og en spiller med alle de dyder der skal til for at udråbes som en publikumsfavorit. En spiller der i øvrigt sluttede sæsonen vanvittig stærkt af med at blive kampens spiller i de afgørende kampe. Høj, høj klasse - og nu kan vi ikke skjule det længere: Årets spiller i 2022 og nu her i 2023 vinder af Svend Aage Bach-pokalen lander fortjent i hænderne på, Magnus Bitsch, konstaterede Kasper Bach-Jensen.  

Se, den titel kan den kontra- og returløbende Duracell-kanin af en ultimativ hold – og presspiller, uden tvivl godt leve med! 

Cheftræner Kasper Bach-Jensen overrakte både pokal og flotte ord, da Magnus Bitsch blev hædret med Svend Aage BAch-pokalen. Foto: Jim Hoff

Og hvem tror I så, vinder denne her duel? Nemlig Mr. Magnus "Grealish" Bitsch. Foto: Jim Hoff

 

Et par lynhurtige proptrækker-driblinger, finte keeperen vælk - og så er der kasse. Foto: Jim Hoff