Grønbjerg-Langelund IF Badmintonklub bag helt unikt badmintonstævne

Lørdag den 28. oktober føg fjerboldene lystigt gennem luften i hallen i Grønbjerg, da den lokale badmintonklub var værter for et helt unikt badmintonstævne, der involverede 6 klubber og 33 spillere. Læs her om det helt specielle koncept.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

GRØNBJERG: Lørdag formiddag den 28. oktober og frem til klokken cirka 16.30 var der fyret godt og grundigt op under kedlerne i hallen i Grønbjerg. Luften var tyk af fjerbolde, der lystigt blev smashet, clearet og baghåndsreturneret af en flok lørdagsfriske badmintonbørn og unge. 

Anledningen var Grønbjerg-Langelund IF Badmintons træningsstævne, hvor hele 6 klubber fra lokalområdet var mødt frem for at dyste i den svære ketcherkunst. Og lad os lige få varedeklareret stævnekonceptet med det samme, for det er helt unikt. Det fortæller Ib Jessing, der er mangeårig træner i badmintonklubben, om her. 

Dyster efter niveau – ikke alder 

-Det der er det helt unikke ved vores stævne her, er at spillerne ikke møder hinanden efter alder, men derimod efter niveau. Det er et tiltag, vi generelt har efterlyst og savnet her i Vejle Kommune, så nu går vi selv forrest med konceptet, fortæller den garvede badmintonmand.  

Allerede ved tilmeldingen viste det nye koncept sig som en succes, idet der var 6 klubber, der meldte ind – og der var 33 spillere på deltagerlisten – modsat blot 18 i 2022. 

De deltagende klubber er udover GLIF Badminton, Øster Nykirke IF, Gadbjerg, Ringive Lindeballe IF, Give og Egtved, der er ny i denne her sammenhæng.  

-Vi har i år valgt at invitere klubber ind, som vi normalt ikke samarbejder med. Her sendte vi invitationer ud til Firehøje IF og Egtved, og her takkede Egtved altså ja. Vi vil fremover bruge endnu mere at invitere andre klubber ind i vores lokale fællesskab her på Give-egnen, for det giver gode muligheder for samarbejde, og trænerne kan netværke og udveksle ideer og tiltag. Alt sammen for at skaffe flere medlemmer, for badmintonsporten er lige nu udfordret på medlemstallet generelt, fortæller Ib. 

 

 Foto: Der var godt gang i de unge badminton spillere. Foto: Jim Hoff

Her dyster 11-årige mod 15-årige 

Det har klubben i Grønbjerg-Langelund selv tæt inde på livet, idet man i år har 12 spillere på ungdomssiden. Dette tal skal sættes op imod, da det allerbedst og hvor klubben kunne mønstre hele 42 medlemmer på ungdomssiden. I 2022 hed medlemstallet godt 20. 

Tilbage til dagens stævne, hvor man kan opleve det særsyn at 11-årige dyste mod 15-årige netop fordi, det er evnerne på badmintonbanen og ikke dåbsattesten, der er afgørende når klubformand Søren Jacobsen, Ib Jessing og klubtræner Flemming Alexander lægger kampprogrammet.  

-Vi ser jo, hvordan spillerne får meget mere ud af at møde jævnbyrdig modstand, fremfor at møde en jævnaldrende, som måske lige er begyndt at spille. Det giver bedre kampe, spillerne udvikler sig mere – og da vi har valgt at køre stævnet uden præmier og pokaler, er der heller intet ydre pres på spillerne og ingen misundelse på spil. De kan koncentrere sig om at spille og om at gøres deres bedste, og her kan et succeskriterie sagtens være at vinde et sæt, pointerer Ib.  

Gode snakke mellem klubtrænerne 

Mens Ib fortæller om konceptet og stævnet samles en 4-5 trænere/ledere fra klubberne, og her får de en god snak om livet som badmintonklub, og om de udfordringer, sporten har i disse tider.  

Og ude på de 5 baner er spillerne fra de 6 klubber godt i gang med kampene. Spillerne er fra 7 år og op til 15 år, og de møder hinanden på kryds og tværs af både aldre og køn - så derfor er det i dagens regi helt normalt at se en 10-årig dreng i kamp mod en 15-årig pige.  

Mens avisens udsendte taler med Ib, kommer den lokale GLIF badmintonspiller, Alfred, forbi med et cykelstyrbredt smil. Han har nemlig vundet sine to første kampe – mod modstandere, der er et par år ældre end ham – og den slags præstationer, fornemmer man klart, er bestemt noget der tæller godt på den unge mands indre badminton-cv.  

 

Der var godt gang i hallen i Grønbjerg i lørdags, da der blev afholdt badmintonstævne for 6 lokale klubber. Foto: Jim Hoff

First movers i kommunen 

Hvor er det dog forfriskende og beundringsværdigt, når en lokal klub som GLIIF Badminton i samarbejde med andre lokale klubber er first movers på nye, spændende og for sporten fremmende tiltag.  

Også masser af ros til agens publikum på lægterne. Der var rigtig flot opbakning fra spillerne forældre, og det betød, at de kunne dyste i en fuld hal med masser af fin stemning og opbakning, hvilket uden tvivl også betyder en hel masse får de her unge badmintonspillere –og for dagens værter fra Grønbjerg-Langelun

 

Kommandocentralen er klar til at sende de 33 deltagende badmintonspillere i kamp: Flemming Alexandersen, Søren Jakobsen og Ib Jessing har styr på det hele. Foto: Jm Hoff