Guldpigerne gjorde det igen: Give Fremads serie 2 damer tilbage i serie 1

Med en knusende 4-0 sejr på “Kunsten” på South Park Arena over Team HEG cementerede Give Fremads serie 2 damer den oprykning til serie 1, som det længe har lugtet af.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

FODBOLD: Champagnepropperne flød i stride strømme mandag aften på South Park Arena i Give da Give Fremad serie 2-damer kanonerede sig tilbage i serie 1 med en suveræn 4-0 sejr over Team HEG (Hampen, Ejstrupholm og Gludsted). 

Med sejren i hus er Givepigerne sikre på oprykning til serie 1 med 2 spillerunder tilbage, og det fortæller ret godt, hvor suveræne holdet har været her i efterårssæsonen, hvor Give har været i pulje med VB, FC GOG Fodbold/Jelling, Team HEG og Engum UI.  

Her lå holdet fra Give med 13 points efter 5 kampe, 4 sejre og en uafgjort mod netop aftenens modstander HEG, suverænt i spidsen for rækken - og en sejr kunne altså cementere oprykningen i vandtæt beton.  

Og sådan blev det – for efter kampen kunne man i det meste af byen høre muntre pigestemmer synge i både dur og mol: 4,4,4,4-0, 4-0 efter en helt igennem fortjent sejr over stort set chancelæse Team HEG. 

Tæt og nervebetonet start 

Trænerduoen Dag Hansen og Brian Christensen kan berette om en kamp, der havde den indbyggede spænding og tæthed, de hade forventet – i en dyst hvor nerverne naturligvis var lige en anelse på højkant.   

Kampens indledende fase blev nøjagtig lige så tæt som forventet, men damerne gik frisk til sagen, og allerede efter 10 min. kunne Laura B, bringe os på 1-0, da hun var hurtigst over bolden efter klumpspil i feltet. Herefter forløb 1. halvleg fortsat tæt uden af pigerne fik scoret yderligere, fortæller Dag og Brian. 

I pausen var der naturligvis masser af godt humør, og Givepigerne var enige om fortsat, at holde fokus på deres eget spil. Og det var en god idé. 

Der skulle også kun gå ca. 10 min, før Mai med en fin stikning satte topscorer Mette op til en perfekt afslutning, og så bombede den iskolde goalgetter kuglen i kassen til behagelige 2-0.  

En stensikker 4-0 sejr bragte Gives serie 2-damer tilbage i serie - gg så blev der jublet og drukket champagne. Privatfoto

Kørte den stensikkert hjem i 2. halvleg 

Nu duftede det for alvor af serie i på grøn stue. Og spændende det blev det aldrig i slutfasen fortæller den succesfulde trænerduo. 

- I takt med at modstanderne blev trætte, kom der også flere store chancer, som ikke blev udnyttet, indtil Tilde med en super aflevering fandt Ajla, som ikke svigtede og bragte pigerne på de forløsende 3-0. Til slut lukkede Frida ballet med sin scoring til 4-0 med lidt hjælp fra en ellers velspillende TEAM HEG keeper, fortæller Dag Hansen og Brian Christensen, der efterfølgende kunne tage del i det muntre champagneshow på sidelinjen med de oprykningspjattede tøser på Kunsten på South Park Arena.  

Dermed er den første oprykning Give Fremad seniorafdeling en realitet, og det kan ikke udelukkes, at der endnu en champagne-event her i efterårssæsonen, idet klubbens serie 2-herrer ligger rigtig flot til i oprykningssvinget.  

Stort tillykke til Give Fremads piger/damer og deres trænere med oprykningen. Godt arbejde!