Gylden Marinus-kasse: Stram krigersejr i Sønderjylland sender Give tilbage på 1. pladsen

Der kan godt være langt fra Give til Aabenraa sådan en tirsdag aften, når man skal ned og spille jyllandsseriebold efter en lang arbejdsdag. Turen hjem er så endnu længere, hvis man taber. Men Givegutterne sigtede både efter en sejr og en kort hjemrejse – og sådan blev takket være det fine mål, Marinus Kristensen scorede efter 30 minutters spil.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

FOFBOLD: Give Fremads jyllandsseriemandskab er tilbage på 1.pladsen i rækken. Det blev en kendsgerning tirsdag aften, hvor de grønne var på besøg på det smukke Aabenraa Stadion og hentede en smal 1-0 sejr på det fine mål, som midtbanekraftværket Marinus Kristensen scorede efter en halv times spil.

1. pladsen er muligvis kun til låns, idet rækkens nuværende nr. 2, Kolding B., har en kamp i hånden i forhold til Give, der pt. ligger i spidsen med 21 points for 9 kampe, mens koldingenserne har 19 points for 8 kampe.  

Med 1-0 sejren er Give atter ved at finde fodfæste rent pointmæssigt efter 2-0 sejren i lørdags over Bramming. 6 points på 4 dage tæller godt på kontoen – også selvtillidskontoen.

Kampen i Aabenraa blev ifølge Givetræner Kasper Bach-Jensen ikke noget stor spillemæssig åbenbaring, men pointene tæller jo alligevel.

Blev presset tilbage de sidste 30 minutter

-  Det var en rigtig krigersejr i dag. Vi rammer ikke det spillemæssige niveau, som vi ved, vi har, men spillerne kæmpede for sagen, og ret bedste holdt vi Aabenraa nede på to målchancer. De var af den pæne slags, men her var Jan Rasmussen i målet klar og viste klassen, Derfor blev han da også kåret til Man of The Match bagefter i omklædningsrummet, fortæller Kasper Bach-Jensen.

Han vurderer, og det er selvfølgelig helt objektivt uden grønne briller på, at Give alt i alt var det bedste hold på dagen, og derfor også henter en fortjent om end smal sejr.

- Det er lidt presset med de her kampe på hverdagsaftner. Der er ikke den tid, vi normalt bruger på optakt og forberedelser, og en lang køretur er jo heller ikke helt optimal. Når det er sagt, synes jeg, at vi har nogenlunde styr på tingene i 1. halvleg uden at det var prangende. Marinus scorer et rigtig flot mål, men der skulle lige en lille opsang til i pausen. Og det virkede, for vi var gode cirka frem til det. 60. minut, hvor Aabenraa begyndte at sætte os mere under pres. Vi kom for langt tilbage på banen, og de Jeppe Jørgensen i det 85. minut fik et gult kort, blev det ikke nemmere. Men vi krigede den hjem, og nu ligger presset så på rækkens nr. 2 og 3,Kolding B. og Broager, der mødes torsdag aften, siger Givertræneren.

Ros til keeper og matchwinner

Udover ros til Jan Rasmussen for en fin indsats i målet, har Kasper Bach-Jensen også et ekstra skulderklap til dagens matchwinner, Marinus Kristensen.

- Og så vil jeg faktisk også rigtig gerne rose kampens dommertrio. Det er med afstand den bedste dommertrio, vi har haft denne sæson, konstaterer Kasper. Rosen hermed sendt videre til Bjarne Østergaard, Jens Jørgen Jensen og Nikolaj Ibsen.

Give spiller igen på søndag hjemme på Waldstadion, hvor det er rækkens suveræne bundprop, Horsens Freja, der kommer på besøg, Give vandt det første indbyrdes opgør med vanvittige 9-1.

Bonusinfo: Gives 2. hold, der ligger på 2. pladsen i serie 3, spillede også tirsdag aften, og det var på hjemmebane mod rækkens nr. 1 Vinding. Her førte Give 2-0 ved pausen på mål af Jonas Hansen og Casper Bech Thomsen, men Vinding kom tilbage i 2. halvleg og fik i det 85. minut udlignet til 2-2 på et straffespark. Dermed bevarer Vinding 1. pladsen og Give fastholder ligeledes 2. pladsen.

Jan Rasmussen blev Man of the Match, da Give vandt 1-0 i Aabenraa. Foto: Jim Hoff