Har du en kæphest? Lokal rideklub udvider aktivitetspaletten med “Hobby Horse”

Give Egnens Rytterforening udvider nu aktivitetspaletten med en ny aktivitet, Hobby Horse. Eller på dansk, kæphesteridning. Aktiviteten starter den 6. december, men allerede 26. november var åbent hus hvor børnene kunne komme og prøve kæphesteridning. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

FORENINGSLIV: Som vi tidligere har beskrevet det her i avisen, så starter Give Egnens Rytterforening en helt ny aktivitet op: Klubben åbner nemlig et hold med kæpheste-ridning eller "Hobby Horse", som det også kaldes.  

Det fortæller Laila Stausbøll fra bestyrelsen i Give Egnens Rytterforening, og lanceringen af det nye hold kommer ikke bare ud af den blå luft.  

Mange forespørgsler 

-De sidste to år har klubben haft et "Hobby Horse" arrangement i alle skoleferier, så børn i Vejle Kommune kunne melde sig til en dag med forskellige aktiviteter med kæpheste. Vi har fået mange forespørgsler om, om det var muligt at gå til denne aktivitet i rideklubben. Nu sker det så, fortæller Laila. 

Klubben har allieret sig med Tinna Maria Brinch Sørensen, der skal være tovholder på Hobby Horse-tiltaget, og holdet kommer til at køre hver onsdag i ridehallen på Grønborgvej fra kl. 16. 00.  

Tinna Maria kan fortælle, at det handler om spring, leg og hygge med kæphestene - og hinanden, selvfølgelig.  

-Hvis man ikke selv ligger inde med en kæphest, kan man låne en i rideklubben. Første gang kæphestene bliver trukket ud af stalden bliver onsdag 6. december, oplyser hun.

 Afsted det går, når de fine forhindringer skal ovevvindes. Foto: Jim Hoff

Varmede op med åbent hus 

I forbindelse med lanceringen af det nye Kæpheste-hold blev der afholdt Åbent Hus i ridehallen på Grønborgvej 14 på søndag 26. november om formiddagen, hvor børnene kunne komme og prøve kæphesteridning samt høre mere om aktiviteten.  

Avisen var på plads fra klokken 10.00, hvor fem friske unge piger var på plads og gav den fuld kæphestegas rundt på den fine forhindringsbane, som Tina Maria og Laila havde stillet op i dagens anledning. 

Ridehallens underlag var nyharvet, så forholdende var bare tiptop i orden, da de kæphesteglade piger legede VM i spring for glade nybegyndere. En fornøjelse at se hvor meget glæde og motion, der kan komme ud af denne fine disciplin.  

- Da vi afholdt kæphesteridning i efterårsferien, havde vi 24 børn i gang, og de var alle begejstrede. Det er vores tanke, at vi skal have to hold, så nu glæder vi os til den 6. december og til for alvor at komme i gang, siger Laila Stausbøll, mens Tinna Maria og de fem kæphestepiger drøner rundt i ridehallen og overvinder den ene forhindring efter den anden. 

Det friske morgenhold til åbent hus med kæphesteridning. Foto: Jim Hoff

Opstart onsdag den 6. december 

Det bliver Tinna Maria, der selv er inkarneret hestepige, der bliver kontaktperson til kæphesteaktiviteten. 

- Vi starter ugentlige hold op onsdag 6. december som udgangspunkt med 2 hold, som er aldersinddelt. Alt efter hvor mange de er, og hvor højt de gerne vil springe, kan man flytte hold, eller måske vi laver et stort hold, hvor der vil være lidt for alle. Så når vi ser hvem, og hvor mange der kommer første gang, melder vi noget mere endeligt ud, oplyser Tinna Maria, der kan kontaktes på tlf. 29 86 97 73 for yderligere info.

Den foreløbige holdplan ser således ud:  

Hold 1 16.00-16.45 for 5-9 år - stiller spring osv. op 

Hold 2 16.45-17.30 for 10+ rydder op i slutningen 

Begge hold rider min 30 minutter, og forældre opfordres til at hjælpe i starten eller slutningen hvis muligt.