Helt i nyligt afdøde Sv. Aages ånd: Give fightede en 2-1 sejr hjem i Fredericia

De hev den hjem med hiv og sving, men Give fik sat 3 points ind på kontoen, selv om de var i undertal i kampens slutfase, da anfører Kasper Larsen fik rødt kort. Det blev en kamp spillet den i onsdags afdøde tidligere holdleder Sv. Aage Bachs ånd, for der blev virkelig kæmpet igennem.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

FODBOLD: Efter 1-0 nederlaget hjemme sidste lørdag til VB stod der revanche på programmet, da Gives jyllandsseriemandskab lørdag eftermiddag tørnede sammen med et af rækkens nedrykningstruede hold, Fredericia fF.

Det var Gives første kamp, efter at holdets tidligere holdleder gennem en menneskealder, 93-årige Sv. Aage Bach, onsdag stille sov ind i sit hjem – og efter den klassiske taktiske snak, i omklædningsrummet gav spillerne hinanden hånd på, at den kamp her skulle spilles og vindes til ære for Svend Aage.

Og sådan blev det!

Effektive Give

Gæsterne lagde effektivt ud mod et rigtig godt spillende hjemmehold. De grønne førte 2-0 efter 30 minutter på mål af Jeppe Jørgensen (13. minut) og Magnus Rasmussen (30. minut). Begge gange var det midtbane-kreatøren Nikolaj Knudsen, der stod fadder til målene.

Efter pausen fik Fferne vist to spillere ud med gult kort, og ironisk var det i den periode med 2 spillere i undertal, at Fredericia fik reduceret.

-  Her blev vi lidt for komfortable, der gik for meget hæl og tå i den, og det blev straffet på en kontra. Og indrømmet: Fredericia er i min optik efter EfB det bedst spillende hold, vi har mødt hidtil. Det er uforståeligt, at de ligger i bunden af rækken, og skal jeg være helt ærlig havde de i hvert fald fortjent 1 point her i dag. De har et spillemæssigt overtag og skaber i dag mest, lyder det med hudløs ærlighed fra Givetræner Kasper Bach-Jensen.

Nikolaj Knudsen leverede to assists til Jeppe Jørgensen og Magnus Rasmussen i 1. halvleg - og så førte Give 2-0- Foto: Jim Hoff

Anders Hauge leverede en pragtkamp

Han stillede i dag op med en ny formation med en såkaldt diamant på midtbanen, hvilket fungerede fint, lige indtil man i slutfasen kom voldsomt under pres. Her skiftede Give til en mere velkendt 5:3:2, og man red stormen hjem, selvom anfører Kasper Larsen fik to gule kort. Det første i det 69. minut, og det næste i det 85. Minut.
Dermed gult/rødt til Givekaptajnen, og en svær brik at undvære i forsvarsbolværket i den hektiske slutfase, hvor Fredericia pressede voldsom på for en udligning.

- Fredericia har en 17-18 hjørnespark i kampen, dog uden at blive farlige. Og så står vores keeper Anders Hauge en forrygende kamp i dag. Han leverer en masse fine redning og leverer i dag sin klart bedste indsats efter, at han er startet her i Give, lyder det anerkendende fra Give-coachen.

Keeper Anders Hauge stod en brandkamp og blev Gives Man of the Match med 17 ud af 18 mulige stemmer. Foto: Jim Hoff

Spiller de sidste kampe for Svend Aage

Han måtte igen i dag stille op uden topscorer Jakob Kristensen, der er på Grønland, ligesom skadede Lukas Flensborg heller ikke var til rådighed. Til gengæld trådte fronttrioen Kristoffer Larsen og Magnus Bitsch flot i karakter og leverede et flot 1. pres og gik heller ikke af vejen for at løse mere defensive opgaver.

- Også ros til Peter Christensen på midtbanen. Han arbejdede rigtig flot og fightede bare igennem, hvilket vi også havde brug for i dag. Dejligt med en sejr og 3 vigtige points. Indrømmet, jeg blev sgu’ nok 5-10 år ældre i kampens slutfase, for der var pres på, men gutterne holdt sammen og fightede den superflot hjem – og den præstation ville uden tvivl have gjort Svend Aage brandstolt. Vi har da også givet hinanden ord på, at vi spiller alle de sidste kampe her i sæsonen for ham, fortæller Kasper.

Sv. Aage mindes mod Efb 14. oktober på hjemmebane

Nu går Give ind i en uge med to kampe, idet turen går til Broager torsdag den 12. oktober, og så er der hjemmekamp på Waldstadion den 14. oktober mod det suveræne tophold fra EfB.

I forbindelse med Efb-kampen vil Svend Aage Bach blive mindet på behørig vis.

Derfor skal opfordringen herfra lyde på, at man møder op og er med til at hylde dette helt unikke fodbold- og foreningsmenneske, der dedikerede så mange år af sit liv til Give Fremad og et hav af spillere og trænere.

Anfører Kasper Larsen indkasserede to gule kort, og så dermed rødt i kampen mod Fredericia. Hen er dermed ikke med i kampen torsdag i Broager. Foto: Jim Hoff

Midtbanespiller Jeppe Jørgensen scorede til 1-0 for Give i det 13. minut. Foto: Jim Hoff

Magnus Rasmussen bragte Give foran 2-0 i det 30. minut på oplæg fra Nikolaj Knudsen. Foto: Jim Hoff