Helt unødvendigt nederlag i premieren: Uskarpe Give taber til kyniske ASA

Det blev ganske vist en rigtig fin fodboldkamp i højt tempo, da Give JS 1 tørnede sammen med ASA Aarhus på SuperBrugsen Arenas i Give. Men resultatet kan hjemmeholdet langt fra være tilfreds med. Der blev skabt rigeligt med store målchancer til at vinde kampen, men det endte med et 1-3 nederlag.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslolakavis.dk

FODBOLD: Lad os blot slå fast med det samme, at det ikke var Gives dag, da GIve Fremads JS 1-mandskab tog mod ASA fra Aarhus i sæsonens første hjemmekamp på kunstgræsset på SuperBrugsen Arena.

En ting var de mange brændte chancer isæt i 1. halvleg, en anden ting de mange skadesbetingede udskiftninger og deraf følgende omrokeringer med spillerne og de derpå logiske rytmebrud i spillet. Læg lige dertil, at Give måtte stille op uden spidsangriber Jakob Kristensen, der sad ude med en skade.

Give brændte 4 store chancer i første halvleg

Gæsterne henregnes som et af de hold, der forventes at præge rækken i den gode ende af tabellen, og de røde aarhusianere viste sig også straks som et godt, boldsikkert hold, der kan dominere en kamp med bolden. Men det var Give godt indstillet på, og selvom gæsterne havde bolden tæt på 70 procent af tiden i 1. halvleg, var det Give, der stordominerede på expected goals.

Hjemmeholdet skabte fire rigtig store chancer ved Kristoffer Larsen, Magnus Rasmussen og debutanten Mathias Thychosen (2), mens gæsterne kynisk og iskoldt formåede at score på den ene flotte velgennemspillede angreb, de fik kreeret i 1. halvleg. Det skete i det 20. minut, hvor gæsternes flotte kombinationer endte med en 1-0 scoring bag en chanceløs Anders Hauge i Givemålet.

Fin chance til Magnus Rasmussen efter et fremragende gennembrud, men desværre var krudtet løst. Foto: Jim Hoff

Skader, skader og atter skader

I første halvleg måtte angriber Kristoffer Larsen forlade banen efter en god halv times spil med problemer i overlåret, og ind kom Simon Vilstrup, der endelig var tilbage efter en længere skadespause. Desværre måtte Vilstrup lade sig udskifte kort før pausen, da han fik en bold i hovedet og måtte udgå med svimmelhed. Ind kom i stedet Frederik Lyhne.

Det blev også til en pause til Jeppe Jørgensen, der også lige var kommet tilbage efter en skade. Han blev erstattet af angriber Casper Bech Thomsen. Og da ingen af de tre omtalte udskiftninger var direkte 1:1 erstatninger, måtte der som indledningsvist omtalt rokeret end el rundt på spillerne, for at få kabalen til at gå op.

ASA-dominans efter pausen

2. halvleg kom der i højere grad til at stå ASA på, godt hjulpet på vej, af det mål gæsterne scorede til 2-0 i det 59. minut – og for at gøre ondt værre lukkede de effektive aarhusianere kampen i det 63. Minut ved at core til 3-0 efter af et skud fra 16 meter hoppede tilbage fra opstanderen og ud i støvlerne på en helt fri ASA-angriber, der let kunne ekspedere bolden i mål til 3-0.

Modsat 1. halvleg fik Give ikke skabt det helt store i 2. halvleg, og det lignede en dyst, som ASA ville kør4e sikkert hjem. Men i det 86. Minut skabte brødrene Rasmussen lidt forhøjet påskestemning på SuperBrugsen Arena, da Magnus serverede en bold til lillebror Pelle, der omsatte en kvart målchancen i mål.

Men det var så også det hele. Kort efter reddede Mathias Bargmann sig et gult kort, og 10 mod 11 de sidste 4 minutter var der intet Give kunne stille op i forhold til at levere et sensationelt comeback.

En rigtig fodboldkamp, ikke mindst taget i betragtning af at det var en premierekamp, og have Give haft skarpheden, kunne det godt have endt med point til grøn stue.

Man of the match blev Magnus Rasmussen.

Gives stærke keeper Anders Hauge i flot stil - han diskede op med flere gode redninger især i 2. halvleg. Foto: Jim Hoff

Burde have ført 3-1 ved pausen

Givetræner Kasper Bach-Jensen noterer sig da også, at han havde 6 store ikke-omsatte målchancer til sit mandskab stående på sin blok, og det var naturligvis bittert at se sit hold tabe, når der var kugler nok i revolveren til at vinde duellen mod aarhusianerne.

-Vi kunne sagtens have været foran med 3-1 ved pausen, hav de vi ramt dagen. Jeg ærgrer mig også over ASA’s 1-0 mål. Det faldt efter en af de skabeloner, sok vi ved, de kører med, og som vi havde talt meget om at lukke ned for. Ved både 2-0 og 3-0 målet bliver vi for passive, men jeg vil sige, at vi i den første time faktisk leverer fint –og følgen den gameplan, vi havde lagt. Det var ok, at de havde bolden meget, det havde vi indstillet os på og var klar til at slå til på omstillinger. Dem fik vi også, men som sagt var det uden slutprodukt i dag, og så taber man til så godt et hold som ASA, konstaterer Kasper Bach-Jensen.

Finn debut til Thychosen

Han havde ros til Peter Christiansen Magnus Rasmussen og Bjarke Bitsch på midtbanen, ligesom der også var skulderklap til Mathias Thychosen or en fin debut.

-Synes også at Victor Snoghøj gjordet fint på backen, også ros til Pette Rasmussen for at levere varen, selv om han blev kastet rundt på flere forskellige pladser. Overordnet set kan jeg finde flere ting i kampen og præstationen her i dag, som vi kan bygge videre på. Der venter os nu et par svære udekampe mod Esbjerg og Fuglebakken, så der skal bygges videre på de gode ting, vi så her i dag til træning de næste uger, pointerer Kasper Bach-Jensen.

Han har ros til den fine opbakning på SuperBrugsen Arena hvor der var godt med folk på den ene langside sådan en højhellig påskesøndag.

Den 18-årige midtbanespiller Mathias Thychosen fik en fin debut for Give, og den boldsikre tekniker kan sagtens gå hen og blive en gevinst for Give. Foto: Jim Hoff

Bjarke Bitsch leverede en rigtig flot indsats mod ASA og var her, der og allevegne. Foto: Jim Hoff