Jochumsen hylder ”bonderøvene” i Give Fremad: Jeg er stolt af at kende jer, og her føler jeg mig hjemme

I avisens serie ”Lokalsportens stemme” er det her Give Fremads Jesper Jochumsen, der er assistenttræner for jyllandsserieholdet, der har fået mikrofonen. Læs her hans uforbeholdne kærlighedserklæring til klubben, holdet og spillerne.

Af Jesper Jochumsen – jimhoff@voreslokalavis.dk

FODBOLD: Så gik det første år som assistenttræner træner for Give Fremads førstehold i fodbold.

Og hvilket år det har været!

Sportsligt har herre senior afdelingen været igennem en opblomstring uden lige. I alt 4 oprykninger på 1 år. Fordelt over 3 hold. Et sted mellem 25-30 unge mænd til træning hver gang. En samlet trup bestående af over 40 spillere. Sågar har jeg selv været på banen i en seniorkamp for første gang i 7 år. (Har aldrig tabt en kamp som aktiv senior spiller i Give Fremad).

Jeg kom til klubben på bagkant , af en spillerflugt som var så stor , at den blev nævnt i flere landsdækkende fodboldmagasiner.

Det er der skrevet meget om. Så det behøver vi ikke skriver mere om.

Det der skal skrives om, er Give!

Jeg sad for et år siden hjemme i haven ved fodboldklubbens formand Anders Kristensen og delte et par øl og snakkede kontrakt og fodbold. Men mest af alt snakkede vi værdier i livet. Og her gik det op for mig, at Give som klub og by rammer mine værdier.

Værdier som omhandler næstekærlighed, venskaber på tværs af sociale lag og alder samt en villighed til at hjælpe hinanden og sammenhold som by.

Det tiltalte mig. Det sportslige betyder selvfølgelig også noget, men for mit vedkommende så vægter jeg værdierne højere end det sportslige.

Og de værdier er til fulde blevet opfyldt.

Mit kendskab til Give var egentlig, at det var en flok bonderøve.

Og det fik jeg ret i. Bonderøve holder sammen, hjælper hinanden og har stærke følelser for ens hjemstavn.

Give er en flok bonderøve, som jeg er stolt af at kende og føler mig en del af.

Tak til alle omkring Give Fremad, det er alle lige fra Hans og Børge i kiosken på stadion, bestyrelsen, trænerteamet samt tilskuerne, som troligt står og er enig med mig, når dommeren fejler.

Tak til verdens bedste flok unge mænd, som møder op til træning. Og ikke mindst tak til byen Give for at være et helt fantastisk sted at være træner.

Husk fodbold skal ses stadion.

Tak for i år og god sommer, vi ses til august.