Kæmpe scoop for håndboldklubben: Mads Overgaard fortsætter alligevel i klubben – nu som assistenttræner for Erik Flak

Fredag aften forventede mange, at der skulle tages en tung afsked med klublegenden Mads Overgaard, der har spillet i Give Håndboldklub i hele 8 år. Den 40-årige forsvarsklippe og stregspiller havde meldt sin afsked med klubben, men så åbnede der sig en ny dør, der lukkede det vellidte håndboldkoryfæ ind i varmen. Læs mere on den fantastiske nyhed her.

Af Jim Hoff - jimhoff@voreslokalavis.dk

HÅNDBOLD: Det der lignede en lidt hård afsked, endte på eventyrlig vis med at blive et fantastisk glædeligt gensyn. Bedst som vi alle gik og troede, at det var slut med Mads Overgaards karriere i Give Håndboldklub, åbenbarede der sig en stærk mulighed for at beholde den vellidte og særdeles sympatiske håndboldmand i og omkring 2. divisionsholdets setup.

Denne fine nyhed blev overbragt af klubbens formand, Henrik Henriksen, der under erhvervsklubbens spisning, efter at der var blevet taget officiel afsked med Mads Overgaard som spiller, med et smil på størrelse med triumfbuen i Paris kunne annoncere, at klubben har fundet en ny assistenttræner.

Op gik døren, og hvem trådte ind med et smil om muligt endnu større end formandens: Det gjorde såmænd Mads Overgaard - og så kan det ellers nok være at klapsalverne brød ud i kantinen.
Henrik Henriksen forklarer, at man har arbejdet intenst i kulisserne på at beholde Mads Overgaard i klubben i en sportslig funktion.

Vigtig kulturbærer

- Mads har gennem 8 år været en meget vigtig spiller og en vaskeægte kulturbærer her i klubben. Hans enorme rutine og hans gode måde at kommunikere med de andre spillere på, ikke mindst de unge nye gutter, har været forbilledlig. Det er disse både menneskelige og sportslige kvaliteter omkring vores sportslige setup, som vi gerne vil beholde i klubben, fortæller formanden og tilføjer:

- I denne sæson har vores sportschef Kedde Jensen været assistenttræner for Erik Flak, og Kedde har haft masser at se til som ”scout” med at se kampe med potentielle nye spillere til klubben. Han rejser jo land og rige rundt for at se, hvad der rører sig på spillermarkedet. Det har uden tvivl været hårdt med to kasketter på, så nu har i overensstemmelse med Kedde ”givet ham fri” fra jobbet som assistenttræner, så han kan hellige sig jobbet som sportschef 100 procent. Det er også vigtigt, at vi passer på ham, for Kedde har rigeligt at se til med arbejde, familie og tjansen her i Give.

Fuld opbakning fra Tina og børnene

Da Mads Overgaards familie, hustruen Tina og de to børn Emma på 12 og Noah på 7 hørte, at Mads alligevel skulle fortsætte i Give, udløste det et regulært jubelbrøl. De sportsinteresserede børn er jo stort set vokset op i Ikærhallen og har sammen med Tina overværet et hav af holdets kampe her – så her føler de sig mere end hjemme. Og er stolte af at far fortsætter i Give.

For Mads Overgaard var det en følelsesladet aften. Hvor han først skulle sige farvel som spiller – og dernæst goddag som nu assistenttræner. 

- Det er jo noget helt andet end at være spiller, og da jeg sidste sæson erklærede mit stop som spiller her i klubben, havde jeg ikke regnet med andet, end at jeg definitivt skulle stille håndboldskoene på hylden. Men så såede Erik Flak (klubbens cheftræner, red.) et frø, flere af mine medspillere luftede også tanken for mig om at blive assistenttræner og klubben pointerede, at de også gerne ville se mig i en rolle i klubben fremover, fortæller Mads Overgaard.

Mads Overgaard har gennem hele sin tid i Give HK været billedet på en rigtig håndboldkriger, der altid har givet sig fuldt ud for dit hold. Foto: Jim Hoff

Familien er vilde med Give

Han gik så i tænkeboks i et stykke tid, og fik checket det nye forslag op med sin familie. 

- Min datter Emma mente jo, at jeg skulle træne hendes håndboldhold, og egentlig følte jeg, at jeg skyldte min familie at stoppe. Min kone Tina har siden 2003-04 haft en mand, der har brugt op til 4-5 dage om ugen på håndbold, da jeg spillede i KIF og i Ribe/Esbjerg, så egentlig bød min samvittighed mig at sige helt stop. Men Tina og mine børn har altid støttet mig 100 procent i min håndboldkarriere, og de har faktisk skubbet på for, at jeg skulle sige ja tak til tilbuddet om at blive assistenttræner i Give. De er vilde med Give og de er meget ofte med her i hallen i Give, når vi spiller hjemmekampe – her er de jo næsten vokset op og kender alle i og omkring klubben, siger Mads.

Og nu er det en kendsgerning: Mads fortsætter i Give i en rolle som assistenttræner, og det er han både glad for og lettet over, nu er faldet endegyldigt på plads.

Fokus på forsvar og stregspillerne

- Jeg glæder mig til at komme ind og bidrage med nogle ting både i forhold til klubben og de unge spillere, hvor jeg håber, jeg kan lære nogle ting fra mig. Jeg håber da også, at jeg kan være med til at trække flere spillere til, for jeg har et ret godt netværk, og der er mange i håndboldkredse, der kender mig.
Han glæder sig til samarbejdet med Erik Flak, som han har en god kemi med. 

- Min rolle bliver jo nok at kigge på det forsvarsmæssige, at støtte og coache stregspillerne. Overordnet er det naturligvis Erik, der lægger taktikken, men jeg kommer gerne med input, og så vil jeg også have mange 1:1 samtaler med spillerne under kampene – og så ser jeg frem til at bliv end el af mandskabsplejen i klubben, konstaterer Mads med et stort smil, mens Emma og Noah lige kigger forbi for at tilbyde lidt guf fra den blandede pose med slik.

Ville have stoppet karrieren som 32-årig - men så kom Give på banen

Mads Overgaard havde allerede for 8 år siden faktisk besluttet sig for at stoppe sin håndboldkarriere, da han stoppede i Ribe/Esbjerg. Men så fik Morten Axelsen (tidligere spiller i Give) ham på andre tanker. - Morten spillede i Give, men blev så skadet og måtte stoppe karrieren. Give manglede så en stregspiller, og her anbefalede han mig overfor Kedde Jensen og klubben. Jeg var så med i en træningskamp for Give – og det var så kærlighed ved første kamp. 

- Jeg blev med det samme hooked på stemningen, atmosfæren, personerne i og omkring klubben. De mange frivillige og erhvervsklubben. En klub hvor folk er helt nede på jorden, hvor vores tilskuere kommer og snakker hyggeligt med dig – og en klub med en fed atmosfære til træning. Og ja, det blev så til 8 år, konstaterer Mads med et smil.

Mads Overgaards allersidste kast som aktiv Give-spiller leverede han i det 60. minut, hvor den rutinerede stregkæmpe simpelthen brændte et straffekast. Og det tager hans holdkammerater med højt humør, som vi ser her. Foto: Jim Hoff

Konsulent både civilt og i håndboldklubben

Han ser tilbage på en spillerkarriere, der har bragt Give i oprykningsspil 2 gange, og hvor der de sidste tre år har været stor stabilitet på og omkring holdet. 

- Det er glædeligt, at vi er kommet væk fra de store udskiftninger på 7-8 spillere fra sæson til sæson. Det her er vejen frem – det handler om kontinuitet, hvis vi skal helt op i toppen – og det glæder jeg mig til at blive en del af.

Mads Overgaard arbejder til daglig som it-konsulent på Sygehus Lillebælt – og nu skal han altså til at være ’konsulent’ for Erik Flak – og det er da en nyhed, der i den grad fortjener en klapsalve.