Kæmpeskuffelse: Underpræsterende Give taber til bundholdet efter grotesk slutfase

Når rækkens nr. 2 med 21 points møder nr. 8 med 3 points, er det ikke usædvanligt, at sådan en kamp imødeses med store positive forventninger. Slet ikke når Give vandt det første opgør med 9-1. Derfor var skuffelsen enorm, da det endte med et helt vanvittigt 3-2 nederlag til de grønne, der ført 2-1 efter 85 minutter.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

FODBOLD: Det var der nok ikke mange, der havde regnet med! Da dommeren efter 94 minutter blæste jyllandsseriekampen mellem topholdet Give og bundholdet Horsens Freja af, viste måltavlen 3-2 i gæsternes favør efter en kamp, der de første 75 minutter ikke rigtig kom ud over rampen, men som så til gengæld eksploderede i de sidste 15-20 minutter - eller rettere sagt imploderede, set med grønne briller.

Det vender vi tilbage til.

Horsens Freja, der skulle vinde denne kamp for at holde bare lidt liv i håbet om at overleve i række, fik en drømmestart, da Ashvin Jeyapalan kanonerede et langskud fra 25 meter ind i målhjørnet bag en sagesløs Jan Rasmussen i Givemålet. Et drømmemål set fra Horsens synspunkt, mens man i Givelejren nok havde ønsket noget hårdere pres på målskytten, der fik masser af plads at boltre sig på foran Give straffesparksfelt.

Kanonmål af formstærke Simon Vilstrup

Den scoring tændte for alvor ilden hos udeholdet, der via en stram og veltimet defensiv disciplin gjorde det svært for Give at skabe noget rent offensivt. Der blev ikke efterladt ret meget rum til Gives offensive letbenede trekant, Magnus Bitsch, Jakob Kristensen og Kris Larsen, at arbejde i.

Horsens fysisk stærke firebackkæde stod snorlige og havde ingen problemer med at trevle Gives angrebsforsøg op. Jakob Kristensen havde dog et godt forsøg, der kyssede overliggeren, ligesom Magnus Bitsch også havde en friløber, der dog løb ud i sandet på den knaldhårde bane.

Horsens havde også en friløber, som Jan Rasmussen tog sig meget kompetent af.  Og så fladt udligningen out of nowhere, da formstærke Simon Vilstrup midt i en del riposter i Frejas straffeparksfelt fandt den gyldne venstrepote frem og tordnede bolden i mål til 1.1.

 Simon Vilstrup scorede til 1-1 med et brag af et skud. Foto: Jim Hoff

Flensborg med et brag af et mål

Efter pausen var billedet langt hen ad vejen det samme. Et ikke særlig fantasifuldt Givehold løb konstant panden mod Horsensmuren, og det lignede en stram 1-1 gevinst til de hårdt kæmpende gæster.

Men pludselig fik de grønne sat et gedigent vedvarende og højt pres ind mod Freja, og så begyndte det for alvor at ligne noget. Da indskiftede Lucas Flensborg i det 84. minut gjorde sin backkollega i højresiden kunsten efter og smadrede den stakkels bold i kassen til 2-1, var samtlige tilstedeværende på stadion klar til at sætte en plovmand på en Givesejr.

Men ak, ak. Alt imens de grønne løb og jublede efter den befriende 2-1 scoring, løb Freja ned i den anden ende og udlignede til 2-2 på et heldigt mål. Et skud udefra blev rettet af, snød Jan i målet, ramte stolpen og hoppede ud til en alt for fri Frejaspiller, der ubarmhjertigt pløkkede bolden i nettet. Her snorksov Givespillerne simpelthen!

Give snorksov to gange – og så var det slut

Og det gjorde de igen 2 minutter senere, da en helt fri Frejamand fik tid, plads og mulighed for at bringe sit hold på sejrskurs med sin scoring til 3-2 i det 88. minut. Se, det er det man kalder en grotesk turn around på en fodboldkamp – og en spand mentale isterninger lige ned i underhylerne på de grønne. Det hele blev så toppet med et gult kort til Kris Larsen, der ikke kunne holde alle frustrationerne indenbords – og så fik han marchordre – hvilket ikke gjorde det lettere for de grønne.

Det endte med en sensationel 3-2 sejr til et taktisk godt indstillet og godt fightende udehold, der nu igen kan håbe på overlevelse i rækken, mens Give med al sandsynlighed kan vinke farvel til rækkens 1. plads – og dermed den direkte oprykning.

 Indskiftede Lucas Flensborg bragte Give foran 2-1 i det 85. minut med et drøn af et skud. Foto: Jim Hoff

- Åndsvagt at vi taber den her kamp

Det var da også en skuffet Givetræner, der udtalte sig umiddelbart efter nedturen.

-Det var langt fra godt nok i dag - meget skuffende, hvor flere profiler i alle tre kæder leverer langt under niveau. Vi får egentlig lavet en ok 2. halvleg, men der er stadigvæk en del mangler. Og så er jeg rystet over, hvordan vi på små tre minutter kan smide sejren væk til sidst. Det er jo helt åndsvagt, at vi taber den her kamp. Men det har vi kun os selv at takke or, for jeg syne sikke, at Horsens Freja spiller specielt godt her i dag. Så ja, vi er rystede lige nu, men vi må videre, for der e altså tre kampe tilbage – og her skal vi vise noget helt andet, konstaterer en tydeligt frustreret Kasper Bach-Jensen.

Give havde på dagen afbud fra Jeppe Jørgensen og Mathias Bargmann grundet ferie og arbejde, og det gav plads til de to unge talenter Lucas Flensborg og Pelle Rasmussen. 

Give spiller næste gang den 31. maj på udebane mod Broager, der pt. indtager rækkens 4. plads.