Kæphesteridning giver god motion og skaber hygge og venskaber

"Dreamer", "Bruno", "Bob", "Gurli", "Star" og "Prik" var nogle af de kæpheste, som i tirsdags var på besøg i Give Egnens Rytterforening sammen med deres ejere for at deltage i ferieaktiviteten "Hobby Horse".  

Af Laila Stausbøll - GERF 

RIDESPORT: Det er sjette gang at rideklubben byder ind med aktiviteter for børn i skolernes ferie, og alle pladser var besat. Der var endog børn på venteliste.  

Dagen bød på forskellige aktiviteter i ridehallen, hvor der var mulighed for at springe over små spring, træne kæpheste-dressur eller prøve en forhindringsbane, som børnene selv var med til at bygge.  

Opvisning og konkurrencer 

Der blev øvet, lavet opvisning, konkurreret på springbanen og leget på kryds og tværs af alder, så der blev løbet og brændt en masse krudt af i løbet af dagen. Og så blev der frem for alt hygget og knyttet nye venskaber!  

Hvis man blev træt og havde brug for en pause, var der mulighed for at gå i Rytterstuen, hvor man kunne tegne og farve - heste selvfølgelig!

  

Selvfølgelig skulle kæphesterytterne også lige ud at hilse på de rigtige heste ude på marken. Foto: Laila Stausbøll

Også i kontakt med de rigtige heste 

Denne gang var der også noget nyt på programmet. Klubben havde nemlig en hel kurv med sorte hestesko klar, som skulle pyntes med glitterlim, pyntesten, pailletter og glimmer. Det var en populær aktivitet! Hesteskoene blev meget, meget flotte og vidt forskellige.   

Dagen sluttede med en springkonkurrence, hvor alle blev belønnet med en fin rosette. 

I løbet af dagen blev der også tid til et besøg i stalden og ved foldene, hvor de rigtige, levende heste kunne fodres med gulerødder, så hvis nogle forældre synes, at deres børn kom hjem med en skøn hesteduft i tøjet, så var det altså ikke fra kæphesten.