Manglede skarpheden i tæt dyst: Give tabte 5-1 i Gryden til københavnske opkomlinge

Give Tennisklub havde onsdag eftermiddag besøg af de stærke oprykkere fra B 93 fra København. En klub, der af GTKs formand Jan Ek er udpeget som en af DM-favoritterne, og det skulle da også vise sig, at københavnerne var for stor mundfuld for hjemmeholdet, der måtte se sig slået med 5-1 i en trods alt tæt dyst.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk 

TOPTENNIS: Sport Live var på plads med hele det elektroniske udstyr, da Give Tennisklub onsdag var oppe mod oprykkerne fra B 93. Kampen blev transmitteret live på TV fra 1. herresinglen og frem, men det var nok ikke denne dag, at GTK’erne ønskede at blive fremvist på landsdækkende TV, for det var et hjemmehold, der var i problemer i det meste af tiden. 

Kun tyske Fynn Lohse i 4. single viste klassen og hev en sejr hjem til GTK, der altså måtte gå fra kampen med et svidende 5-1 nederlag til de københavnske opkomlinge. GTKs mangeårige formand, Jan Ek, havde inden sæsonstart udpeget B 93 som et godt bud på en dansk mester ud fra en præmis om, at B 93 har kopieret Gives succesrige model med at hente dygtige spillere ind ude fra og den vej rundt få sportslig succes. 

GTK havde varedeklareret dagens dyst som et topopgør, og det var da også to hold med to sejre i bagagen, der løb ind i hinanden denne eftermiddag i ’Gryden’, som Give Tennisklubs berømte tennisanlæg er døbt i folkemunde. 

Frederik Press var ude i en drabelig dyst mod Yanais Laurant i 1. single, som tyskeren tabte 10-8 i match tiebreak. Foto: Jim Hoff 

3 ud af fire match tiebreaks faldt ud til B 93’s fordel 

Denne dag var det dog hjemmeholdet, der røg ned i Gryden, og B 93 satte sig tungt på låget via godt spil og masser af gejst og gåpåmod i det der samlet set skulle vise sig at blive en voldsom tæt affære - på trods af de ret klare sejrscifre på 5-1. 

Fire af kampene røg ud i tiebreak, og her havde gæsterne på dagen den påkrævede skarphed og intensitet, hvilket betød, at B 93’erne vandt tre af de fire match tiebreaks. 

Det var gæsterne, der på dagen udviste den fandenivoldskhed, selvtillid og kampgejst, der skal til i de her knivskarpe situationer, man oftest befinder sig i i en tiebreak – og det blev afgørende. 

B 93 førte 3-1 efter de fire herresingler, hvor det var Fynn Lohse i 4. single, der stod som GTKs eneste sejrherre. Men der var topspænding i både 1. single og 3. single, hvor Frederik Press og Patrick Kristensen begge var ude i match tiebreaks. Især Frederik Press var tæt på sejren, men her var marginalerne med hans modstander, fransk Yanais Laurant, der for øvrigt spillede en fremragende turnering for B 93. En teknisk og taktisk dygtig spiller, der lynhurtigt kan læse sin modstander. 

Fynn Lohse hev GTKs eneste sejr hjem på dagen, hvor han i 4. single besejrede Nikolaj Katic fra B 93. Foto: Jim Hoff

1. herredoublen dagens absolutte tennishøjdepunkt 

2. doublen gik ret klart til B 93, men 1. herredoublen blev sammen med 1. herre single denne dags helt store tennismæssige højdepunkt med forrygende tennisspil. Her var Frederik Press og Fynn Lohse oppe mod Yanais Laurant og Nikolaj Katic. 

GTKerne blev blæst ud af Gryden med 6-1 i første sæt, men de to tyskere vendte stærkt tilbage i 2. sæt, der endte 7-6 til Give fordel. Match tiebreaken blev nervebidende tæt – og Give var flere gange tæt på det afgørende points, men det blev gæsterne, der hev den hjem på det alleryderste mandat med en sejr på 12-10. 

- Verdammte Scheisse, lød det fra Frederik Press, fulgt op af et trefoldigt ”Schade” fra landsmanden Florian Barth, der sammen med sin doublemakker Patrick Kristensen havde overværet den hektiske og dramatiske slutfase. 

Nuvel, godt noktabte GTK denne sindsoprivende tætte match, men hold nu op for en fantastisk tennismatch – og fedt at netop den blev sendt live ud i æteren direkte fra Gryden. 

Frederik og Fynn Lohse leverede et stærkt comeback i 1. double mod Yanais Laurant og Nikolaj Katic, men tabte desværre 12-10 efter match tie break. Foto: Jim Hoff

B 93 virkede skarpere på dagen 

Efter kampen fik Vores LokalAvis en snak med GTKs holdkaptajn, Patrick Kristensen, der naturligvis var ærgerlig over nederlaget til en af de konkurrenter man skal kæmpe mod for at komme med i medaljespillet. 

- Generelt gør vi det godt. Vi skal ud i fire tiebreaks, hvor kun én af de fire går vores vej – og sådan er det nogle gange. De her tætte kampe kan gå hvilken vej, det skal være. Jeg synes, at vi er noget bedre end det de 5-1 på papiret viser, men i dag er marginalerne bare ikke med os, selvom vi gør mange ting rigtigt. Vi får dog ikke udnyttet hjemmebanefordelen her i Gryden i dag, og B 93 virker bare generelt skarpere i de afgørende situationer, konstaterer den unge holdkaptajn, der selv var ude i en match tiebreak mod Sebastian Grundtvig.

 

Florian Barth fandt aldrig formen i kampen mod B93. Han tabte 6-1, 6-2 til den tidligere GTKspiller Henrik Heise Korsgaard. Foto: Jim Hoff

Nu venter to nøglekampe mod Lyngby og HRT 

Patrick Kristensen vurderer, at GTK har gode chancer for at slå B 93, hvis/når man forhåbentlig møder dem igen i medaljespillet. 

- I forhold til at nå top 4 er det utroligt vigtigt, at vi fik så god en start på turneringen med to sejre over Fruens Bøge over HIK. Nøglekampene i forhold til at nå ind i top 4 ligger mod HRT og Lyngby, som vi skal møde de næste to gang. Lyngby har vi ude den 7. juni og HRT hjemme den 6. august.  Lyngbykampen er en must win-kamp, det samme mod HRT, pointerer Patrick Kristensen. 

GTKs overordnede sæsonmål er først og fremmest at blive i elitedivisionen, og det næste mål er at nå i top 4 og dermed blive en del af medaljespillet. Her skal man, som det ser ud nu, holde Fruens Bøge, HIK, HRT og Lyngby under sig. 

Efter denne runde er GTK på 4. pladsen i rækken, mens B 93 avancerede til 1. pladsen med KB og Gentofte i baghjul. 

Resultater: 

1. single: Frederik Press – Yanais Laurant 2-6, 7-6 og 8-10 

2. single: Florian Barth – Henrik Heise Korsgaard 1-6, 2-6 

3. single: Patrick Kristensen – Sebastian Grundtvig 7-6, 1-6 og 2-10 

4. single: Fynn Lohse – Nikolaj Katic 6-3, 1-6 og 10- 7 

1. double: Press/Lohse – Yanais Laurant/Nikolaj Katic 1-6, 7-5 og 10-12 

2. double Kristensen/Barth – Henrik Heise Korsgaard/Sebastian Grundtvig 2-6, 3-6