Med ny kaptajn ved roret: Give Tennisklub går igen efter medaljespillet

Efter sæson 2022 takkede Lars Baes efter en årrække af som holdkaptajn for Give Tennisklubs hold i elitedivisionen. Derfor bliver det med en ny kaptajn i spidsen, når den dobbelte guldvinder fra GTK i år igen tørner ud på de bonede tennisgulve i den absolutte elite i Danmark. Navnet er Kristensen, Patrick Kristensen. 

Jim Hoff - jimhoff@voreslokalavis.dk 

TENNIS: Der kommer for alvor kog i ‘Gryden’ igen lørdag den 13. maj, når Give Tennisklub tager imod Fruens Bøge i sæsonens første turneringskamp i elitedivisionen. 

Den lokale dobbelte danmarksmester, ja du læste rigtigt, landsbyklubben fra Give har vundet elitedivisionen hele to gange, starter sæsonen hjemme i Gryden mod den 93 år gamle tennisklub fra Dalum ved Odense.

Som optakt til sæsonen har Vores LokalAvis talt med elitedivisionsholdets nye kaptajn, Patrick Kristensen, der afløser klublegenden Lars Baes på posten. Patrick Kristensen har spillet på GTKs elitehold i et par sæsoner, og nu tager han altså over som holdkaptajn på det mandskab, der består af både tyske og danske spillere. 

For god ordens skyld skal det lige nævnes, at Lars Baes stadig er tilknyttet klubben i sin egenskab som næstformand i bestyrelsen, mens Jan Ek stadig er formand. 

Avisens udsendte sportsreporter har stillet 7 spørgsmål til den nye holdkaptajn, der i disse uger befinder sig i USA - og som ikke når hjem til den første kamp mod Fruens Bøge.

 Der er for det meste rigtig flot opbakning fra tilskuerne, når GTK spiller i Gryden.Foto: Jim Hoff

Hvordan ser jeres trup ud i her i sæson 2023? 

- Vores trup er umiddelbart ret stærk. Ingen på holdet er et svagt led, så lige meget hvem vi møder, så har vi chancer på hver bane. 

Hvad er klubbens målsætninger i forhold til sæsonen? 

-Målsætningen for klubben er helt sikkert medaljespillet, men vi tager en kamp af gangen. Selvfølgelig vil vi meget gerne undgå nedrykningspil, så hvis vi har en svær start på sæsonen, så håber vi umiddelbart på at en top 6, men vores mål er en top 4 .

Hvad tænker du om at påtage dig rollen som holdkaptajn? Og hvem bliver generelt holdets 1. og 2. single?

-Jeg er super spændt på at være holdkaptajn! Jeg kender alle tyskerne godt efterhånden, og vi har stor respekt for hinanden. Vi er et hold med meget talent, og jeg håber på at kunne guide holdet i den rigtige retning. Udover det, så er klubben i sig selv en perle med rigtig mange tennis-glade mennesker, som er utroligt dejlige at være til stede med. Vi har et par rigtige gode spillere, som alle kunne spille 1. og 2. single, men som udgangspunkt har vi Michel Dornbusch og Frederik Press på 1. singlen, og Florian Barth og Niels Visker på 2. singlen. 

Hvad synes du om turneringsplanlægningen med 4 udekampe - heraf de to sidste i KB og Gentofte? 

-Turneringsplanlægningen er selvfølgelig ikke så god, som vi kunne have håbet på, men hvis vi ser på sidste år, så fik vi besøg af KB og Gentofte, så det er helt fair, at vi tager derover denne gang. Vi havde håbet på flere hjemmekampe, men vi har en TV-kamp, som nok skal blive spændende. 

Hvilke hold tror du, kommer til at dominere rækken i denne sæson?

-Et lidt kedeligt svar, men jeg tror, at KB og Gentofte kommer til at kæmpe om 1. og 2. pladsen. KB har altid haft et stærkt hold og har mulighed for at trække nogle topspillere hjem til de vigtigste kampe, hvilket gør dem farlige. Gentofte har en stærk toptrup med Davis Cup spillerne August Holmgren og Christian Sigsgaard. Jeg ved, at de brænder for at få guldet, så de kommer med et stort hjerte til hver kamp, hvilket gør dem lige så farlige som KB. 

Er der spændende nye spillere på plakaten?  

-Da vi havde lidt problemer med noget klubskifte og nogle nye licenser, så har vi trukket nogle af mine gode venner op fra Tyskland. Herunder har vi (som nævnt før) Niels Visker, Fynn Lohse og Leonard Sanders. Fynn og Leonard er tilknyttet den samme klub, som jeg spiller for i Tyskland, så vi kender hinanden godt allerede, og jeg er spændt på at have dem med på holdet.

Hvad er dine forventninger til åbningskampen mod Fruens Bøge?

-Mine personlige forventninger mod Fruens Bøge er, at vi henter en overbevisende sejr. De har nogle gode spillere, men på papiret ser jeg os som favoritter, og det er den start vi har brug for. Jeg vil aldrig underspille nogle klubber, så jeg har også givet besked i vores gruppe, at hver kamp tæller, og ingen er sikre på noget, især ikke i denne tennisverden.

 Patrick Kristensen er ny holdkaptajn for GTK i denne sæson, hvor han afløser Lars Baes. Foto: Jim Hoff

Som altid: Gratis adgang og pølser og øl/vand i Gryden

Kampen mod Fruens Bøge starter klokken 12.00 på Give Tennisklubs berømte tennisanlæg “Gryden”. Traditionen tro er det helt gratis at komme ind, og der er også gratis grillpølser og øl og vand til publikum. Til det er der kun en ting at sige: 

Game on, kom så GTK!

Kampprogrammet for HTK sæson 2023:

13 . maj: Give TK – Fruens Bøge

18. maj: HIK – Give TK

24. maj: Give TK – B 93

7. juni: Lyngby – Give TK

6. august: Give TK – HRT

9. august: KB – Give TK

12. august: Gentofte – Give TK.