Når fællesskabet er nøglen til succes!

I pinsen var hele Gives cykelhold, Team Give Elementer, afsted til cykelløb, som så mange gange før. Pinsen gav dog den ultimative succes, foreløbigt, på en fremragende sæson, hvor holdet indtil videre, i den grad sætter sit præg på den danske cykelscene!

Af Jeppe Tolbøl - Give Cykelklub

GIVE: Cyklerne står finpudset og klar til kamp. Chefmekaniker Brian Lindbjerg, har ikke overladt noget til tilfældighederne, når rytterne skal ud og køre cykelløb. I pinsen skal der køres cykelløb i den prestigefyldte Campione Pinse Cup, som er et 3 dages Cup-løb i Horsens, Herning og Randers.

Hver dag skal der tilbagelægges omkring 140 kilometer mod de bedste danske cykelryttere, som ikke kører på World Touren. Og dog, for i Herning og Randers har selveste Mads Würtz Schmidt, fra Israel-PremierTech, meldt sin ankomst.

 Nogle gange er sejren ikke det vigtigste!

Lørdag formiddag i Horsens. Rytterne er samlet til det obligatoriske taktikmøde forud for dagens løb. 153 kilometer med nogle meget seje bakker.
- I dag skal vi ud og køre cykelløb. Vi skal angribe på alt, hvad vi kan, og selvom vi har nogle med i udbrud, så skal vi angribe i feltet. Vi skal lave ballade, hvis vi kan, lyder en del af oplægget.

Ideen med det er, at holdet ikke stiller sig tilfreds, med at have én enkelt rytter med i en finale, men også, at ruske lidt op den måde de andre teams forventer, at holdet kører løb på.

 Faktisk går det så galt, at en stor gruppe med mange af de store favoritter slipper væk, og Team Give Elementer har ikke fået ryttere med.

- Det betyder, at vi må gå til plan B, og vi sætter hele holdet i front for at køre udbruddet ind. Vi har et lille motto der siger, at man skal være i front for at kunne vinde. Det lykkedes ved fælles hjælp at hente udbruddet der ellers havde stort hul. udtaler sportsdirektør Henrik Nielsen.

 

Foto: CykelFoto

I sidste ende kommer der en stor gruppe op 28 ryttere hjem og skal spurte om 2. pladsen, efter en enkelt nordmand har taget fusen på feltet. Jacob Schebye kører sig flot ind på en 9. plads, mens Mads Mondrup bliver 25. Resten af rytterne fra holdet kommer ind kort til efter i mindre grupper.

 I Herning gik det ikke helt holdets vej, og flere ryttere ramte ikke dagen, selvom rutens flade profil burde passe mange af holdets ryttertyper godt. 

Alligevel får Jacob Schebye og Mads Mondrup igen placeret sig i den gruppe på 18 ryttere der skal spurte om 3. pladsen efter 2 ryttere var kørt væk. Mads Mondrup bliver 8, mens Jacob Schebye bliver 9. Da hovedfeltet på knap 70 mand kommer ind og spurter bliver Martin Szokody 2’er, og nummer 20 på dagen.

- I dag går vi efter sejren!

I Randers blev der talt alvor ved taktikmødet. 

- I dag går vi altså efter at vinde! siger Henrik Nielsen til rytterne med stor alvor. Rytterne kigger lettere forbavset, en enkelt spørger, om vi ikke altid gør det? - Nej, vi vil dog gerne vinde hver gang, men det er ikke altid det, vi satser på! Går man efter sejren hver gang, så får man 99 % af tiden kun skuffelser! påpeger Henrik Nielsen.

Rytterne forstår beskeden. I dag skal de vinde, og det skal ske med de værktøjer, som de har “trænet” i de tidligere løb. Ved hjælp af teamspirit og ved at hjælpe hinanden bedst muligt, skal vi have en rytter placeret i det afgørende udbrud for enhver pris!

Da der er gået en times tid af løbet, får Jacob Schebye placeret sig 3-mands udbrud med Martin Pedersen, fra Restaurant Suri-Carl Ras, og Nils Broge, fra CK Aarhus. De finder ind i et godt samarbejde, og feltet lader dem få et ganske stort hul.

- Jeg følte hele tiden, at jeg var i kontrol, og tænkte, at hvis det holdt hjem, så var min chance for en sejr stor! udtaler Jacob Schebye.

Spurter over målstregen

Bagved begynder feltet, og de store kontinental-hold, ColoQuick, og BHS-PL Beton Bornholm, at organisere en jagt, og da de 3 lykkeriddere kører ud på sidste omgang, har de blot ét lille minut. De tre i front bider dog fra sig, og de holder feltet bag sig!

- På den sidste bakke angriber jeg, men begge kommer med på mit hjul. Jeg kan dog mærke, at de begge er presset, så jeg vælger, at holde tempoet. Til sidst slipper Nils Broge, og inden det sidste sving spurter jeg frem og tager fronten, og spurter derfra til sejr, slutter Jacob Schebye!

Jacob Schebye har indtil nu haft en fantastisk sæson med både UCI-point i det professionelle norske løb, Sundvolden, hvor han blev 4’er.

 Næste store løb er det professionelle polske UCI-løb, Tour of Malopolska, der køres i uge 22.