Ny skuffelse for Give: Tabte igen til bundhold på hjemmebane

Der var lagt op til fodboldfest på Waldstadion i Give lørdag eftermiddag, rækkens nr. 1 i Jyllandsserien tog imod bundholdet fra Egen. Men det blev en ny hjemmebanefuser for de grønne.

Af Jim Hoff - jimhoff@voreslokalavis.dk

Fodbold: Efter sejren i onsdags i Broager klatrede Gives JS-mandskab op på rækkens 2. plads, og det så også ud til, at holdet havde genfundet den spillemæssige form.

Men de grønne kom ned på gulvet igen, efter et unødvendigt 2-1 nederlag til rækkens nr. 7 fra Egen.

Hjemmeholdet kunne ikke finde melodien rent spillemæssigt i en første halvleg, man tabte 1-0 på et mål til Egen efter et frisparksforsøg fra 20 meter, som Jan i målet gav en ripost på - og bum, så var Egen i front out of nowhere efter en halv time.

Give havde to store chancer ved Kris Larsen og Jakob Kristensen, men Egens keeper præsterede to pragtredninger, og dermed ingen mål til Give.

2 gule kort til Give i slutfasen

Egen havde generelt godt styr på tingene, ikke mindst defensivt. Den tendens fortsatte efter pausen, hvor Give havde svært ved at sætte frugtbare angrebsåbninger sammen, og det var et mere og mere frustreret hjemmehold, der også brugte en del krudt på at kommentere dommerens beslutninger.

Det gav to gule kort i det sidste kvarter til Kasper Larsen og Jakob Kristensen, og det gjorde ikke betingelserne lettere for Give.

Pludselig røg en Egenangriber igennem Gives defensiv - og så stod der 0-2 i det 82. minut.

Så vågnede de dog op på grøn stue og fik sat noget energi og power ind i affæren.

Gives på dagens klart bedste spiller, angriber Kristoffer Larsen, reagerede flot og hurtigt på en løs bold i feltet og halvflugtede eminent kuglen i mål.

Og så var der ellers gang i sagerne. Give lagde pres på Egens mål, fik Kasper Larsen på banen igen og nåede også at spille 11:11 de sidste 3-4 minutter.

Men forgæves - Egen holdt stand, og dermed en ny stor skuffelse for hjemmeholdet, der frustrerede og slukørede luskede fra banen med en del syrlige kommentarer rettet med dommeren.

- Vores egen skyld vi taber

Givetræner Kasper Bach-Larsen var da også godt gammeldags træt af, at hans mandskab nu har tabt til begge bundhold på hjemmebane.

-Det var frustrerende i dag, og det kan godt være, at spillerne følte sig snydt sf dommeren, men det er udelukkende vores egen skyld, at vi taber den her kamp. Vi har tabt til begge bundhold nu - på hjemmebane - så nu handler det om at kigge indad, også for mig som træner.

- De sidste 20 minutter viser vi nogle af de takter, jeg forventer af holdet, men resten af tiden mangler der noget ærgerrighed og noget kvalitet i vores omgang med bolden. Vi ligger også for langt fra i vores markeringer, konstaterer Kasper Bach-Jensen.

Smider for mange bolde væk

Han vurderer, at det handler om spillernes parathed.

-Vi har en klar aftale om, at vi starter kampene med at gøre de lette ting og den vej spiller os ind i kampen og spille hinanden gode - især på den sidste tredjedel af banen. I dag var det lige omvendt, vi prøver for meget på egen hånd, og så smider alt for mange bolde væk. Så inden de næste kampe skal vi have det her nederlag rystet af os og op i et andet gear.

- Nu venter der to finaler - plus en pokalkamp på tirsdag mod Bredballe - mod Kolding B. og TST, begge fredagskampe, så der er nok at se til, konstaterer Kasper Bach-Jensen.

Kristoffer Larsen blev fuldt fortjent kåret til Man of The Match, men Givetræneren har også ros til indskifter Peter Christensen, der blev skånet efter et stramt program og med en udpræget historik for skader.

Næste turneringskamp er fredag den 9. juni på udebane mod Kolding B., der slog Give 4-0 i den omvendte kamp. Så der er nogen, der har revanche til gode.