Så skal der svømmes, cykles og løbes - Give GIF inviterer til stor triatlon-event i august

I maj 2021 arrangerede Give GIF et triatlon-stævne centreret omkring friluftsbadet på Skovbakken i Give. Dengang hoppede 80 deltagere i vandet og løb og cyklede, så det var en fornøjelse. Søndag den 27. august i år gentager foreningen succesen, så nu kan du godt begynde at gå i skarp træning.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

GIVE: Der er dømt speedos, cykelshorts og løbesko søndag den 27. august, når Give Triathlon er tilbage i regi af Give GIF. Vi med en nogenlunde funktionel hukommelse husker med stor glæde tilbage på 2021, hvor 80 helhjertede atleter i alle afskygninger og fra et bredt formbarometer-spektrum kæmpede sig bravt gennem 400 meter svømning, 25 kilometer svømning og 4,2 kilometer løb.

Mens der blev kæmpet mod bølger i modstrøm, de seje bakker på den store klinge og de til sidst alt for tunge løbesko i den smukke natur omkring Give Stadion, var der fuld opbakning fra deltagernes venner og familie, som var med til at skabe en rigtig fin stemning omkring eventen.

Som en behagelig og flot sidegevinst skal det lige anmærkes, at eventen var med til at sende 25.000 kroner afsted til opførelsen af det nye idrætscenter i Give. 

Når triatlonstævnet vender tilbage den 27. august er det med akkurat de samme distancer til vands, på cykel og på løbeturen som i 2021.

- Det er vigtigt for os at understrege, at alle kan være med. Lige fra den super erfarne triatlet til børnefamilier, der deltager som stafethold, eller gode kammerater eller far og datter osv., oplyser Charlotte Juhl fra Give GIF.

 Må meget gerne blive en fast tradition

Det er foreningens store håb, at Give Triathlon kan blive en fast tradition her i Give. 

 - Det skal være en sportsevent, hvor der er plads til alle, og en lokal event, hvor der er fokus på fællesskab og sammenhold. Hele eventen er båret af gode frivillige, der ønsker at gøre en forskel for byen og styrke sammenholdet og skabe arrangementer for alle målgrupper. Her handler det om at have det sjovt sammen, pointerer Charlotte.

Hun oplyser, at såvel cykel- som løberuten er hurtige naturskønne ruter, hvor der er god mulighed for at give den fuld gas i de smukke naturomgivelser ved og omkring Give Camping, Give Stadion og Give Plantage.

- Vi håber både på, at mange vil tilmelde sig selve triatlonstævnet, og at der også kommer mange ud og nyder synet af de dygtige og seje atleter. Det er et meget tilskuervenligt setup på Give stadion og Give Camping – og vi har naturligvis også bestilt fint sommervejr til lejligheden, lyder det fra Charlotte med et stort smil.

Give GIF inviterer igen til Give Triathlon på Give Camping og GIve Stadion. Det sker den 27. august, hvor der skal svømmes 400 meter, løbes 4,2 kilometer og cykles 25 kilometer. Fotos: Give GIF

Åben for alle

Der vil være en medalje til alle, der gennemfører, og akkurat som i 2021 vil der være professionel tidstagning, så man kan få den helt præcise tid for de samlede anstrengelser.

Med hensyn til forplejning har mange af deltagerne sikkert deres egen game-plan for kalorie- og væskeindtag hen over dagen, men skulle man både som deltager eller tilskuer blive sulten, er campingpladsens velassorterede cafeteria naturligvis åben.  

Give Triathlon er åben for alle – ikke kun for folk fra Give. Tilbage i 2021 var der ud over gode lokale folk fra Give-egnen også folk fra Vejle, Ikast, Herning, Vorbasse og Tørring. Ja, der var sågar en spansk deltager og to svenskere i rækkerne af seje atleter.

- Alle er velkommen, og vi håber, at rigtig mange vælger at møde op denne dag for sammen med familie og venner at få en rigtig fin og god oplevelse, lyder opfoprdringen fra Charlotte.  

Yderligere info og tilmelding finder du her